Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie macie relacje z kuzynkami albo kuzynami

Polecane posty

Gość gość

Ciekawi mnie to ponieważ ja mam bardzo słabe. Mam z 8 Kuzynów i 5 kuzynek z nikim praktycznie nie utrzymujemy kontaktów, wszyscy żyją swoim życiem, nie dzwonimy, nie widujemy się tylko podczas uroczystości rodzinnych, raz na 5 lat. A i tak wtedy jest drętwo i nudno. Czy tak jest wszędzie? Czy Kuzyn to bliska rodzina?

Gość gość
To nie jest blaska rodzina. Mozesz np wyjsc za maz za kuzyna.

Gość gość
Polskie prawo pozwala wyjść za kuzyna?

Gość gość
Wolno wyiśc za kuzyna według przepisów KRO, ale już według KPK czyli prawa kanonicznego nie. Generalnie to takie związki są niebezpieczne, przecież kuzyni mają 50% tej samej krwi. To jest bliska rodzina. Bardzo Bliska, Po rodzicach i rodzeństwie, Dziadkach to najbliższa.

Gość gość
Z moją kuzynką się nie widziałem 10 lat, z kuzynem 15. To chyba normalne, że jeżeli nie mieszkacie blisko siebie to kontakt jest rzadki, nie ma o czym gadać, więcej do gadki jest z sąsiadem niż jak się raz na 10 lat widzisz z kimś

Gość gość
Mam tylko dalekich kuzynów, żadnych bliskich niestety. I nie ma kontaktów, choc bardzo sie starałam, po prostu brak zainteresowania z ich strony. Oni sa sobie bliżsi, mieszkaja blizej sibie, tylko ja - daleka kuzynka mieszkajaca daleko. Bardzo mi z tym źle.

Gość gość
Kiedyś dobre, teraz brak relacji. Jak sie miało 14 lat i się jeździło co roku na wieś do wujostwa to miało się piękne relacje. Dzisiaj to tylko wspomnienia. Każdy ma swoje problemy ambicje, wstydzi się tym kim jest, co mu się nie udało. Każdy ma swoje życie swoje problemy, a mi nie wypada jako już osobie blisko 30 stki co jakiś czas tam jeździć i komuś zawracać głowę.