Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matka kest glownym najemcom a my mamy dlugi

Polecane posty

Gość gość

Ja i siostra . Czy maja prawo? Mieszkamy tez tam i dawalam pieniadze jej a ona wydawala na siebie, nie placila

Gość gość
Do czego prawo? Nie rozumiem.

Gość gość
Spałaś, srałaś, kąpałaś się ? To znaczy, ze z mieszkania korzystałaś. Dlatego mają pełne prawo żądać spłaty zaległego czynszu od wszystkich domowników.

Gość gość
Skąd wiesz że mają prawo? Podstawa prawna, stan prawny, umowy. Nie napisała nic poza tym że Matka pieniądze rozwaliła kasę i pyta się czy mają prawo, że dług. Ale o co chodzi to nic nie napisała. Żadnych konkretów!

Gość gość
Dobrze :D, w takim razie opisz, kiedy tego prawa nie mają, a ja i tak jestem pewien, że twoje wyjątki jej nie dotyczą :P.

Gość gość
dlug ma ten kto jest wlascicielem tego mieszkania,jak was eksmituja to wszystkich.

Gość gość
Tylko ze mieszka w sumie 5 osób a matka ukryla ze mieszka jej facet i nasz brat. Mogę to zgłosić?

Gość gość
Najpierw to o jakie wogóle prawo chodzi. O czym piszemy. Skąd wiesz po tym temacie, że to choćby będzie polskie prawo, nie używa polskich znaków. Jedyne co wiem że chodzi o mieszkanie gdzieś i matka nie płaciła. O co się pyta?

Gość gość
matke chcesz podkablowac?ale z ciebie siucz.

Gość gość
gość dziś Drogi (w utrzymaniu :D ) nieczytaty matole :P : najemca nie jest właścicielem lokalu :P.

Gość gość
gość dziś Zgłoś :P, wtedy doliczą śmieci, windę itp. za te dwie osoby. Dług będzie większy.

Gość gość
Czy ona rozumie znaczenie najemca czy tylko słowa używa, ten temat jest tak niekonkretnie napisany, że potrafię tylko pytania zadawać. Nie wiem o co jej chodzi. Ma problem już z samym zadaniem pytania a ty odpowiedzi udzielasz.

Gość gość
gość dziś A gdzie córka z taką znajomością polskiej pisowni może mieć matkę :D, w Szwajcarii :P ?

Gość gość
gość dziś ...a ty odpowiedzi udzielasz... x Założysz się, że trafnej :D ?

Gość gość
Np w Anglii a ona ma trzynaście lat. Z tego tematu to ja więcej nie wiem niż ogólnej teorii względności :P

Gość gość
22:11 Wole zeby dlug byl rozlozony na 5 osob niz 3. Z jakiej paki mam za kogos splacac

Gość gość
gość dziś Akurat teoria względności, a dokładniej opracowane na jej podstawie następne teorie, są bardzo interesujące :). Nie może mieć 13 lat i mieszkać w Anglii, bo ...dawalam pieniadze jej... :P. O co założysz się, że mój pierwszy post odpowiedział na jej pytanie :) ?

Gość gość
Ciekawe to tak, odnośnie wieku to tylko przykład ale czy jest pełnoletnia, choć tak konkretnie to mi zdarzało się pomóc finansowo rodzicą w wieku 11. Bywa :P

Gość gość
gość dziś Wprawdzie nie do mnie kierujesz te słowa, ale odpowiem, byś nie wpakowała się w g_wno. Tamte 2 osoby nie mają zameldowania w tym mieszkaniu, więc komornikowi nie będzie chciało się udowadniać im zobowiązania. Natomiast zamieszkiwanie dwóch niezameldowanych osób w mieszkaniu komunalnym/socjalnym jest podstawą do wypowiedzenia umowy najmu przez gminę. Doniesiesz i mogą wywalić was na bruk.

Gość gość
Ja też nie mam zameldowania wiec o co tu chodzi?

Gość gość
I tu jest ciekawostka, nie ma już obowiązku meldunku. Jak zwykle narobiono bałaganu w prawie.

Gość gość
Wywalają nad dają mieszkanie socjalne. A ja nie mam zamiaru za kogoś spłacac, mogą wywalić ja sobie wynajme

Gość gość
Wiec nie mam meldunku. Brat i ten facet tez. Matka i siostra mają, wiec dlaczego dlug jest na mnie też?

Gość gość
gość dziś Muszą mieć jakąś podstawę prawną, by egzekwować z ciebie zobowiązanie czynszowe. Nie mogą tego zrobić, jeżeli udowodnisz, że tam nie mieszkałaś i nie mieszkasz. Dług nie zniknie wraz z rozwiązaniem umowy.

Gość gość
22:13 A co z tym dlugim ktory juz jest? Chyba powinni rozłożyć na nich też?

Gość gość
A jeśli udowodnie ze oni mieszkali to moja cześć długu będzie mniejsza?

Gość gość
gość dziś Ty nie odpowiadasz za część tego długu, ale za jego całość. Tworzycie wspólne gospodarstwo domowe i komornik ma prawo ściągnąć ten dług z każdego z was.

Gość gość
jeżeli udowodni, że tam mieszkasz, a nie nocujesz raz na rok w weekend to dług może ściągnąć też z ciebie. Sama nazwa "główny najemca" sugeruje, że mama nie jest jedyną oficjalnie mieszkającą tam osobą

Gość gość
Fajnoe tylko ze moja matka to patologia ktora cale zycie nic nie płaciła.

Gość gość
gość dziś To chyba nie jest wina gminy :D. To nie jest dług wyłącznie jej, ale was wszystkich, więc gmina uzyska wyrok i będzie ścigać was bez końca :(.