Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plusy i minusy przedszkola. Szczerze i bez hejtu.

Polecane posty

Gość gość

Minusy: -złe wzorce zachowania zapożyczane od innych dzieci; -choroby zakaźne -non stop; -powierzenie dzieci pod opiekę osobom, których w sumie nie znacie i nie wiecie tak naprawdę jaki mają wpływ na wasze dzieci; -spędzanie większej części dnia w przypadkowym zbiorowisku, placówce -małe dziecko potrzebuje domu, nie placówki; -niekoniecznie bezpiecznie (dziecko mojej znajomej samo wyszło z przedszkola i nikt nie zauważył -sprawa w sądzie). PLUSY: -poprawa sytuacji finansowej rodziny; -odcięcie się w jakimś stopniu dziecka od matki, jeśli jest z tym problem; -ciekawe zajęcia edukacyjne; -pierwsze przyjaźnie. -bale przebierańców i te sprawy. A JAKIE SĄ WASZE REFLEKSJE?

Gość gość
No te minusy, co wypisałaś, to chyba wystarczą. Dla mnie najistotniejsze sa chyba te choroby zakaźne non stop - nie tylko potem mama siedzi ciągle na zwolnieniu, ale też dziecka zdrowie jest ciągle narazone na szwank. Z kolei wazny jest trening społeczny. Ja dawałam dzieci do przedszkola na czas skrócony - do 12;30 i resztę życia i pracy dopasowywaliśmy do tego.