Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczeniak leje gdzie popadnie help!

Polecane posty

Gość gość

Mam 8 tygodniowego szczeniaka, jest u mnie od 10 dni. Jest kochana i sliczna ale niestety ma ogromne problemy z nauka czystosci. Noe wiem juz co mam poczac no sika doslownie wszedzie nawet w lozko czy legowisko. Mam porozkladane maty na nie tez udaje sie jej robic i jest wtedy chwalona ale 50% robi poza mate:( najgorsze ze mieszkam z mama i ona sie zlosci ze pies leje w lozko czy panele. Ona jest jeszcze za mala zeby wychodzić z nia na dwor, w przyszlym tygodniu bedzie miec dopiero 2 szczepienie. Nie wiem co robic, najgorsze ze potrafi sie zesrac w lozko albo w dywan:(

Gość gość
Trzeba z suczką często wychodzić na dwór i za każdym razem jak się załatwi nagradzać smakołykiem, natomiast w domu w każdym miejscu gdzie się załatwiła spryskać np dezydorantem, powinno pomóc

Gość gość
Trochę cierpliwosci dla tego maluszka,:-)

Gość gość
Chciałam wyjaśnić że spryskujesz miejsce po załatwieniu się pieska nie po to by nie śmierdziałow w mieszkaniu ale dlatego gdyż psy reagują na zapach i gdy pies załatwi się na kanapie to w to samo miejsce załatwi się drugi i trzeci raz i żeby nie zrobiło sobie z kanapy toalety spryskuje się ją np dezydorantem gdyż pies nie lubi tego zpachu i nie załatwi sie w to miejsce.

Gość gość
Hihi

Gość gość
trudno ,trzeba przetrzymać ,to jest jeszcze psie małe dziecko ,w ciągu kilku tygodni nauczy sie wychodzić tylko nie krzycz a mów ze nie wolno czesto wychodz jak na zewnatrz sie załatwi to chwal i oczywiscie na razie chata w gazetach :D

Gość gość
sorry umkneło mi ze nie mozesz wychodzić,ja pozwijałam dywany:D

Gość gość
No

Gość gość
ale w czym jest problem? to nie mówili że maly piesek załatwia się gdzie bądź?

pies 8 tygodni to jak ludzkie niemowlę jak sobie wyobrażasz naukę czegokolwiek u takiego szczeniaka? nie przeczytałaś ani jednej książki o psach, że nie wiesz, od kiedy pies zaczyna kontrolować swoją fizjologię? jesteś taka durna czy tylko udajesz?

Gość gość
Oj zaraz durna. Zwin dywany, poloz gazety na te 2 tygodnie i nagradzaj sunie, glaszcz ode mnie albo dawaj psine!

no durna jak but nie 2 tygodnie, tylko co najmniej miesiąc, i to wątpię można psa uczyć sikac na gazety, ale potem problem, żeby go tego oduczyć - psu wygodniej jest załatwić się w domu na cokolwiek, niż na dworze dopiero ok. 6-ciomiesięczy pies prześpi noc bez sikania, czyli między spacerem wieczornym a porannym jest w stanie nie nasikać w domu tyle w temacie takie informacje uzyskasz od pierwszego lepszego właściciela psa, od hodowcy, z netu, z książek szkoda, że tak trudno korzysta się wam z różnych źródeł wiedzy

Gość gość
dezydorantem

Gość gość
Są psy, które uczą się czystości pół roku. Zależy, co za jeden. Widać to jakiś przypadkowy pies, skoro nikt nie powiedział, znaczy się hodowca, co z takim robić. Ogólnie trochę nie kumaty, bo rzadko psy załatwiają się we własne legowisko. Takie, które już się sprawnie poruszają, raczej wychodzą z niego, tak samo jak koło miski nie zrobi. Można próbować z kuwetą dla szczeniąt, niektórzy używają, lepsze to niż kupa smrodu wszędzie. Trzeba często smarkacza dawać do kuwety, ale będzie się komuś chciało? Ja mam intelgentne bydle, jak miał 12 tygodni już kupy w domu nie zrobił, a jak się czasem zagapił, przy zabawie, to się zlał i chował w kącie

Gość gość
Wiem ze to szczenie i w domu bedzie robic jeszcze jakiś czas. Mam rozlozone maty i czesto udaje sie jej na nie robic. To co mnie niepokoi to ze robi tam gdzie spi czy to w lozko czy na legowisko i siku i kupe. Myslalam zeby trzymac ja w jednym pomieszczeniu tzn. zagrodzic wyjscie z pokoju i puszczac ja po calym domu tylko pod czyjas kontrola. Bo niestety ale jak biega w samopas po calym domu to wszedzie naszczane i nasrane (a kupe robi ze 7 razy w ciagu dnia:() oczywiscie bedzie miala tam swieza wode o zabawki, jak myslicie czy to dobry pymysl?

Gość gość
Myślę ze w hodowli nie byl uczony czystości bo jak go wzielam to nie wiedzial co mata i czuc bylo od niego moczem wiec chyba robil pod siebie:(

Gość gość
Odgrodzić, albo duży kojec, klatka kennelowa, bo wtedy tyle nie napaskudzi wszędzie

Gość gość
Poza tym nie brać go do łóżka ani na kanapy, fotele, bo to ryzykowne. Dopiero jak się nauczy czystości

Gość gość
Trudno go nie brać bo juz sie przyzwyczail i.placze:( ma swoje wielkie legowisko ale nie chce tam spac placze zeby go brać do lozka.

Gość gość
Może jeszcze ktos sie wypowie jak uczyc psa czystosci. W ogole kiedy bede mogla juz z nim wyjsc? W srode ma drugie szczepienie.

Gość gość
Up

Gość gość
Po trzecim szczepieniu.weterynarz nie powiedział że pies ma kwarantanne i nie wolno? Głupia pisdo

Gość gość
C***j ci w doope wyjde po drugim

Gość kasik098
Jeśli twój płyn do neutralizacji zapachu jest nieskuteczny spróbuj Kennel Odor Eliminator - VetExpert. Jest to preparat, który skutecznie eliminuje zwierzęce zapachy. Sprawdziłem. jest rewelacyjny.