Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomek511

Czy to Fobia społeczna?

Polecane posty

Gość tomek511

Czesc, Mam taki dziwny problem ze sobą ktory ciezko mi nawet okreslic. Mam 25 lat jestem raczej malo oczytana osobą, sam twierdze ze jestem nudny i nie ma o czym ze mną porozmawiac. W grupie dobrych znajomych moze nie jestem duszą towarzystwa ale czuje sie jak ryba w wodzie i ludzie raczej mnie lubią. Zaczepienie przypadkowej dziewczyny na ulicy czy poznanie kogos, nie sprawia mi wiekszych problemow. Moj problem jest w kontaktach 1:1 kiedy spotykam sie ze znajomym sam na sam. Spotykam sie czy to w domu czy gdzies na miescie i wtedy sie zaczyna. Zaczynam się stresować pomimo ze to moj znajomy czy znajoma, wygaduje jakies glupoty, (nie wiem skad ta potrzeba mowienia) najgorzej gdy nastapi cisza. Wtedy od razu pojawia sie pustka w mej glowie. Podobnie w przypadku spotkan ze wspoloatorami, np. gdy w kuchni jest kilka osob, wchodze tam rozmawiamy jest fajnie, ale gdy jest jedna osoba i mam z nia kontakt sam na sam strasznie sie stresuje. przerasta mnie ta sytuacja czy ktos z was tez ma taki problem?

Gość gość
Gdybyś miał fobię społeczną to byś nie miał w ogóle znajomych.

Gość gość
Czytaj książki. Zapisz się do biblioteki publicznej. Nigdy nie zapomnisz języka w gębie. Nie ma fobii społecznej, jest lenistwo fizyczne i umysłowe,

Gość gość
Raczej na siłę usiłujesz zapełnić pustkę. Kocham ciszę. Nie przeszkadza mi milczenie lepsze to niż gadanie pierdół