Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podłamana_30

Wyznałam uczucie do przyjaciela i zerwałam z nim kontakt

Polecane posty

Gość podłamana_30

Witam wszystkie Panie. Zastanawiam się czy ktoś miał podobny problem i jak sobie z nim poradził. Jakiś czas temu poznałam faceta, początkowo nie patrzałam na niego w 'ten' sposób, on zaczął obsypywać mnie komplementami, pisać - jednym słowem rozkochał mnie w sobie. Dodam że razem pracowaliśmy przez jakiś czas. Parę razy doszło do bliższych kontaktów ale nigdy nie poszliśmy na całość. Ja mam rodzinę i on też, do tego dochodzą dzieci z jednej i z drugiej strony - nie jesteśmy szczęśliwy w tych związkach ale nie o to chodzi w tej sytuacji. W pewnym momencie on wyznał mi że jest zakochany w innej (!) i to już trwa kilka lat. Zaczęłam się zastanawiać w co ja się wpakowałam. Niby świetnie się rozumieliśmy, po pewnym okresie zdystansowania znowu zbliżyliśmy się do siebie ale bez żadnych uniesień - jak przyjaciele (naprawdę lubię jego towarzystwo). Niedawno doszło do sytuacji w której byliśmy razem na imprezie i było naprawdę gorąco, całowaliśmy się i przytulaliśmy (alkohol nas dodatkowo rozluźnił ale to nie usprawiedliwienie). Miotałam się przez jakiś czas ale doszłam do wniosku że nie można tego dalej ciągnąć - to się zrobił jakiś dziwny czworokąt (on, żona, jego miłość i ja). Napisałam mu że nie możemy się przyjaźnić i chcę ograniczyć kontakt. Niestety on nie ma nigdy czasu żeby się spotkać i ukrywa znajomość ze mną przed pozostałymi dwiema - to chora sytuacja i koniecznie musiałam się z niej wypisać dla własnego dobra. Oboje jesteśmy po 30. Problem w tym że nie do końca czuję się z tą decyzją dobrze, tęsknię za nim, za rozmowami, pisaniem a z drugiej strony wiem że to do niczego nie prowadziło. Niestety zakochałam się nieodpowiedniej osobie. Jak zapomnieć? Wyleczyć się i nie myśleć? Czy powinnam była to ciągnąć pod przykrywką przyjaźni?

Gość gość
Takie kret.ynki istnieja? Masz meza dzieci to sie ogarnij. Oby maz kopnal cie w d.zabral dzieci i zebys zyla w samotnosci. Ty sie bawisza w domu dzieci,maz....

Gość załamana_30
Mój mąż ma mnie w nosie i zostawił mnie z dziećmi, sam wyjeżdża bo wybrał sobie taką pracę i nie chce słyszeć o zmianie - moje małżeństwo posypało się jakiś czas temu ale nie o to chodzi. Zrozumiałam że nie tędy droga ale nie mam wpływu na to co czuję.

Gość podłamana_30
Nie jestem osobą która biega po imprezach - wyjdę raz, dwa razy w roku i ze względu na jakąś okazję. Na co dzień normalnie pracuję i sama zajmuję się dziećmi. Dodatkowe komplikacje nie są mi potrzebne ale stało się i wplątałam się w coś takiego. Dziewczyny możecie mnie zjechać, pewnie na to zasłużyłam ale naprawdę jest mi ciężko się odizolować - miała nadzieję na uzyskanie jakiś rad.

Gość gość
Czy powinnam była to ciągnąć pod przykrywką przyjaźni? xxx Nie, bardzo dobrze zrobiłaś. Twój lovelas jest "podwójnie zajęty", ogarnij się ;)

Gość podłamana_30
Może nie było to do końca trafne określenie tzn. "pod przykrywką przyjaźni" - po prostu gdybyśmy dalej się "przyjaźnili" to mogło by znowu do czegoś dojść a takie zachowanie nie jest fair wobec nikogo. I tak już mam sporego kaca moralnego ale nie mogę przestać o tym myśleć, mam wiele sprzecznych uczuć :(.

Gość gość
Autorko, miałam podobną sytuację z tym, że oboje byliśmy wolni (bez żony/męża i dzieci). On zakochał się w innej a przy okazji miał inne "wirtualne koleżanki". Zerwałam kontakt, poznałam innego I DZIŚ NICZEGO NIE ŻAŁUJĘ. Tobie radzę zrobić dokładnie to samo. Pozdrawiam.

Gość podłamana_30
Dziękuję za odpowiedzi. Może potrzeba mi czasu. Teraz skupiam się na tym aby się nie złamać i nie napisać do niego.

Gość gość
podłamana_30 dziś - wykasuj jego konto i nie będzie Cię kusiło do pisania. Dasz radę. Pozdrawiam.

Gość gość
JAk chcesz wiedziec co on do Ciebie czuje i co zdarzy się w przyszłości między Wami, napisz do mojej wróżki Sofii, jest świetna. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl