Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Roszponka 007

Co spakować na badania do szpitala

Polecane posty

Gość Roszponka 007

Dziewczyny w środę idę do szpitala na kilka dni na badania (patologia ciąży, jestem w 3 miesiącu) i totalnie nie wiem co spakować. Koszulę nocną czy piżamę? A może dres? Kosmetyczka, ładowarka to oczywiście jasne, ale może własne sztućce czy kubek? Mogę wziąć laptop? Nie mam doświadczenia w tych sprawach i nie mam kogo zapytać. z góry dzięki!

Gość gość
to nie ma teraz znaczenia czy wezmiesz koszule czy dres, wlasne sztuce, kubek, talerz wez, laptop jak chcesz tylko pytanie czy ktos ci tego nie ukradnie

Gość gość
Kubek, talerz, sztućce to obowiązkowo, papier toaletowy bo zazwyczaj brakuje w szpitalach. Kapcie, jakieś dodatkowe jezenie też weź, ładowarka do telefonu.

Gość gość
Wodę bo w szpitalu wiecznie gorąco jest, ja bym wzięła piżame spodnie i bluzke bo jak ciepło a np podłącza ci ktg to nie będziesz w majtkach tylko w spodniach klapki pod prysznic, papier toaletowy bo jak mają to szary i twardy, mydło ręcznik wiadomo pastę szczoteczkę i szczotke do włosów ja umylam głowę i się okazało że nie mam czym się uczesac :-P , gazety albo kasę na tv, laptop lepiej zostaw w domu nigdy nie wiadomo kto się tam kręci, coś do jedzenia bo porcje są znikome a nie zawsze też smaczne no chyba tyle

Gość gość
Niektóre szpitale nie dają sztućców i kubków, trzeba mieć do posiłków swoje, ale ja i tak polecam zabrać bo bywa że jedzenie szpitalne jest paskudne, albo kolacja o 17:00 i koniec do rana, i jak się chce coś przegryżć to już trzeba swoje mieć. Klapki pod prysznic, najlepiej takie które będą za kapcie robić, żeby nie pakować całych tobołów. Szlafrok jakiś cienki, bawełniany raczej, w szpitalach jest raczej ciepło. Ręcznik wolałam brać taki sportowy, z mikrofibry, i zajmuje mniej miejsca, i szybko schnie. Na pewno przydadzą się mokre chusteczki pod ręką, o braku papieru toaletowego czytałam tylko w internecie, ale pewnie się zdarza. Do spania i chodzenia to już co lubisz, do badania i tak majtki zdejmujesz, wszystko jedno czy ze spodniami czy same. Ja na patologii nie zagrzebywałam się w dzień w pościeli, leżałam w legginsach i luźnych podkoszulkach, na noc koszulka nocna, i większość pacjentek tak robiła, ale to już jak wolisz i w czym ci wygodnie. Z laptopem będzie ci niewygodnie raczej, polecam smartphone albo tablet, ale jak się uprzesz to nie powinien nikt się czepiać, jedna z moich sąsiadek musiała pracować i siedziała z laptopem właśnie. Tyle że trzeba uważać z takimi rzeczami bo jeszcze na chwilę owszem, sąsiadka zerknie, ale u nas zdarzało się że wszysktie pacjentki z sali szły na usg i mógł wejść kto chciał.