Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dumam

czy ktoś zamawiał buty na buty adidas superstar pl

Polecane posty

Gość dumam

Witam, zamówiłam buty poprzez stronę: buty-adidas-superstar.pl, zapłaciłam, prawie miesiąc mija, na 2 moje wiadomości nie odpowiedziano, a od kilku dni mają informację, że "zaraz wracam" i , że strona jest w aktualizacji i o zgrozo dziękują za cierpliwość. Czy ktoś ma podobne doświadczenie lub jakiekolwiek inne związane z zakupami poprzez ten sklep? Czuję się oszukana, czy to już na policję zgłosić?

Gość hardcore00
Hej, mam podobny problem i myślę że to przekręt. Od mojego zakupu minął ok miesiąc. Idąc tropem tej samej spółki, identycznie zachowuje się strona http://buty-nike24.pl. Co prawda buty kosztowały mniej niż 500zł, więc "niska szkodliwość społeczna czynu". Ale można wystąpić z pozwem zbiorowym albo zawiadomić UOKiK. Firma jest zarejestrowana w Hongkongu, ale nie da się ukryć że za wszystkim stoją Polacy (polski hosting, polski bank). Wygląda jakby ktoś się obłowił i wyjechał na wakacje ;)

Gość gość
Witam ja mam tak samo,zamowilam,zaplacilam a butów jak nie ma tak nie ma.Tylko wiadomość ZARAZ WRACAM.Juz mnie to irytuje ponieważ czekam już prawie miesiąc.

Gość gość
Zgłaszać na policję z art. 286 kk.

Gość dumam
Dziękuję za odzew. Buty w końcu dotarły do mnie dwa dni temu, ale to zupełnie inne buty niż te, które zamawiałam, kolorystycznie nie te, które widniały na zdjęciu. Gdzie teraz mam je niby odesłać? Adres owszem jest i numer telefonu także, ale gdzie to jest?! ;-)) Co w takiej sytuacji, kiedy ich strona nadal widnieje jako "zaraz wracam"? Czy to także nadaje się do zgłoszenia na policję, że przysłali mi towar zupełnie inny niż zamawiałam?

Gość hardcore00
No ja właśnie też po napisaniu postu znalazłem w skrzynce awizo. Dziś odebrałem buty i powiem tak: oryginalne to one nie są, ale bardziej bym się zdziwił, gdyby były. Na pierwszy rzut oka jakość wykonania nie odbiega zbytnio od oryginałów. Oczywiście da się zauważyć detale jak napisy na wkładkach czy numery seryjne na języczkach, które powinny być różne, ale dramatu nie ma. Wyglądają kozacko i w oryginale takiego wzoru nie znalazłem, więc jestem zadowolony. Ciekawe ile wytrzymają. Na pewno napiszę, jeśli rozpadną się po miesiącu ;) Reklamacji pewnie nie będzie, bo nie dostałem żadnego dowodu zakupu.

Gość hardcore00
@dumam: wcześniej próbowałem skontaktować się ze sklepem pod adresem kontakt@buty-adidas- superstar.pl, ale nie doczekałem się odpowiedzi. Na numer telefonu podany na paczce nie odważyłbym się zadzwonić, bo to numer z Chin. Poszukałbym polskiego namiaru na ten sklep/spółkę w celu próby wymiany towaru. Zastanawiam się czy http://hua-trade.pl to nie jest podwykonawca zleceń do Chin, możesz spróbować napisać do nich mail, może pomogą.

Gość dumam
hardcore00 - bardzo dziękuję za podpowiedzi :-) Mogę spróbować napisać do nich, ale coś czuję, że na niewiele to się zda.

Gość gość
Ja w dalszym ciągu nie mam informacji na temat moich butów.Kontaktowal się ktoś z was w jakiś sposób z tą firmą!!! A kolega to miał awizo z poczty odnośnie przesyłki???Ja już nie mam pojęcia co będzie dalej.