Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmama

tiki u 5 latka

Polecane posty

Gość gośćmama

Witam, syn 5 lat od miesiaca ma tiki krecenia glową i wydaje dzięk "ym" bardzo mnie to martwi czy wasze dzieci takie coś przechodziły kiedys? Jest to dosc mocno nasilone i bardzo, bardzo zauwazalne tak bardzo sie boje o niego.

Gość gość
Moja ma 6 lat i kręciła głową na boki. Trwało to że 2 mce i na razie przeszło i też byłam przerażona

Gość gość
To jest taka choroba. Będzie się to niestety nasilać. Chłopak nad tym nie panuje. Znam osobę, która to ma i jest trochę starsza od Twojego syna.

Gość gość
Tamten chłopak tak macha głową jak przy przytakiwaniu lub zadziera głowę i też ciągle mówi yh. Średnio co ok 5sek.

Gość gość
8.15 weź nie strasz kobiety i nie p*****l trolu. Normalnie mojej córce przeszło debilu bo mnie w****iles. Nie wiesz to się nie wypowiadaj a nie strasz. Jak nie przejdzie to idź kobieto do neurologa i nie przejmuj się durniami z kafe

Gość gość
Czy ktoś zna dziecko ktore z tików wyrosło?

Gość gość
Tak. Sama jestem przykładem. Miłego dnia trolu

Gość gość
Byliśmy u neurologo kazała czekać i nie stresować dziecka... dlatego pytam was doświadczone mamy czy moze kiedyś miałyście taki oproblem lub znacie z otoczenia. Niedlugo mija miesiąc a mi rece opadają ponieważ zaczeło to się tak nagle...

Gość gość
gość dziś Czego plujesz jadem żmijo? Co miałem napisać jak tak jest. Najpierw tylko lekko zarzucał głową a później się to nasilało i doszły te dźwięki. Chodzili z chłopakiem po neurologach, psychologach, tomografy i jest to choroba. Znowusz znajomu, z którym o tym gadałem, mówił, że u niego w rodzinie też było coś takiego, ale po długiej tereapi jakimiś lekami i spotkaniach z psychologiem ponoć przeszło. Piszę o tym bo objawy syna autorki są bardzo opdobne, co nie znaczy, że to musi być ta sama choroba. A miał wpływ na to jakiśocny bodziec emocjonalny? Może rozwód, śmierć babci itp?

Gość gość
08:23 to raczej nie jest juz forum gdzie przesiadują matki. Idź na tematyczne, albo na fora rodziców.

Gość gość
Tamten chłopak 8 lat ma i to trzepanie głową zaczęło się ok roku temu. Gdyby nie to, że ich znam to bym mógł filmik wrzucić jak to u niego wygląda.

Gość gośćmama
Zaczęło sie bardzo subtelnie, praktyczne niezauważalnie przed świetami a w świeta nasiliło, tak do dziś. Dziecko jest bardzo energiczne i kontaktowe. Nie mamy z mężem takich przypadków w rodzinie.

Gość gość
Poczytaj o zespole Touretta.

Gość gość
U mojego dziecka było podobnie, długo go obserwowaliśmy i okazało się że to nerwowe. Źródłem stresu okazał się kolega, ten sam w przedszkolu i potem w szkole. Zmiana szkoły nieco poprawiła sytuację ale i tak kilka lat dziecko miało tiki.

Gość gość
Czytalam o zespole tureta, narazie nie dopuszczam się tej myśli. Pytam o przypadki dzieci ktorym to przeszlo.

Gość gość
Up

Gość gość
Ktoś coś wie?

Gość gość
Jakie tiki miały wasze dzieci?

Gość gość
To się nazywa syndrom Tourette'a . Moze sie nasilać.

Gość gość
Dlaczego tak sadzisz?

Gość KsioncChrabonszcz
Poczekaj aż podrośnie, wtedy będą riki tiki. Najpierw z własną ręką a później z koleżanki gębą.

Gość gość
Znajdź filmiki na youtube. To nie ja tak sądzę, tylko tak jest,. Niestety.

Gość gość
Zwykle nie przechodzi. Nasila sie w okresie dojrzewania.

Gość gość
Warto porozmawiać z pediatrą o tym co Cię martwi. Możliwe,że to przejdzie. Nie histeryzuj tylko udaj się do lekarza,bo może to tylko przejściowe a lekarz wspomoże Cie radami jak macie reagować na takie zachowania i jesli bedzie trzeba wypisze potrzebne skierowania. Nie jestem lekarzem wiec nie bede Ci pisac glupot,ze to nie przejdzie,albo przejdzie. Tez mam dziecko i w trydnych dla mnie sytuachach udaje sie do lekarza badz psychologa dzieciecego i zazwyczaj to co czytalam w inernecie okazywalo sie nieprawda w rzeczywistosci.

Gość gość
Up

Gość gość
Upup

Gość gość
Czy ktos miał taki problem?

Gość Takatam

Wątek trochę stary. Mam nadzieję, że sytuacja już opanowana. Piszę tu, bo moja córka miała triki. Chrząkała głośno albo mruczała. Nie wiem co jej pomogło ale pod wpływem forum zespołu Turetta odstawiłam jej mleko z laktozą, suplementowałam magnez i kwasy omega 3, witaminy z grupy B. Zrobiłam też badanie włosów. Okazało się, że ma ogólne braki mikroelementów wiec suplementowałam. Długi czas. I ograniczyliśmy gry i telewizję bo toku się nasilały. Po roku takiej terapii tików już nie ma. 

Gość gosc
44 minuty temu, Gość Takatam napisał:

Wątek trochę stary. Mam nadzieję, że sytuacja już opanowana. Piszę tu, bo moja córka miała triki. Chrząkała głośno albo mruczała. Nie wiem co jej pomogło ale pod wpływem forum zespołu Turetta odstawiłam jej mleko z laktozą, suplementowałam magnez i kwasy omega 3, witaminy z grupy B. Zrobiłam też badanie włosów. Okazało się, że ma ogólne braki mikroelementów wiec suplementowałam. Długi czas. I ograniczyliśmy gry i telewizję bo toku się nasilały. Po roku takiej terapii tików już nie ma. 

ale to od stresu?