Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona_brexitem

Za co chcecie podziękowac Anglii, mimo BREXITU?

Polecane posty

Witajcie mimo, ze nie wiadomo do konca jakie konsekwencje bedzie dla nas Polakow miec Brexit to ja przynajmniej chcialam tak tu na forum rozjasnic dlaczego nasi rodacy moga uwazac, ze dla niektorych zycie sie skonczylo. Zaczne od siebie. - 8 lat temu przylecialam wraz z coreczka do UK (sredniej wielkosci miasto) za namowa kolezanki juz tu pracujacej, po kilku miesiacach jako samotna matka (ojciec Polak pozostajacy w kraju nieszczegolnie kwapil sie do wspolodpowiedzialnosci) otrzymalam mieszkanie, gdy w PL dostac mieszkanie komunalne to jakis cud, trzeba byloby sie rozpychac lokciami lub miec znajomosci w urzedzie - pomoc dla dzieciaczka zeby odciazyc rodzicow - no sami wiecie jak to korzystnie wyglada z ciuchami, child benefit etc, czuc ze mlody rodzic nie zostaje bez wsparcia, a panstwu zalezy na wychowaniu malego obywatela - praca: niskoplatna (m.in stacja BP, Tesco), ale jakos udowodoniono mi, ze sila nabywcza nawet niby glodowych wyplat jest spora - stac nas bylo wreszcie na normalne jedzenie, ubrania, kino, basen, nawet raz z corcia polecialysmy do Hiszpanii na tydzien, a w PL? szkoda slow. tutaj jeszcze odkladamy zawsze troche do skarboneczki. - cywilizowane stosunki - nie tylko w pracy, gdzie kierownik nie ma prawa wydrzec geby (co jest norma w PL), ale tez przyjazni, pomocni i wiecznie usmiechnieci przechodnie - ogolnie b. wysoki standard uslug A Wy za co chcieibyscie podziekowac Anglii?

za doznania seksualne i za mojego narzeczonego Pakistańczyka czy Hindusa. zresztą nie wiem bo nie rozumiem jego języka jeszcze

prostacki podszyw

Gość gość

.