Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szelminator

zamuleni przybysze zza wschodniej granicy

Polecane posty

Gość Szelminator

Cześć wszystkim! :D Czy zauważyliście, że Ukraińcy i Ukrainki są tacy jakby zamuleni czy przestraszeni podczas rozmowy z nimi? Ja nie mam problemu z tym, że zaczną mówić słowa w swoim języku czy po angielsku gdy będą rozmawiać z nami Polakami, ale nich cokolwiek mówią. Często unikają kontaktu wzrokowego, mało mówią i się rzadko uśmiechają. Ja nie mam wrogości wypisanej na twarzy, a rozmawiam z uśmiechem, a mimo to widać ich wycofanie i to, że trzymają się razem zamiast próbować się z nami integrować. Może my też byliśmy jeszcze 10- lat temu tak widziani przez Anglików czy Niemców u siebie, ale ja uważam, że jak ktoś żyje w innym kraju to powinien poznawać ludzi i kulturę. Ponieważ jest to bardzo kształcące i rozwijające dla danej osoby.

Gość gość
Może my też byliśmy jeszcze 10- lat temu tak widziani przez Anglików czy Niemców u siebie x przecież nadal tak jest... Polacy w UK, Niemczech, Holandii itp w większości NIE CHCĄ się integrowac...żyją jak muslimy, cyganie w swoich enklawach, maja znajomych w wiekszosci tylko innych polaków, chodza do polskich sklepów, oczywiscie do kościólka gdzie jest polski klecha który zwęszył zarobek i przyslali go... integrowac to się lubią Polki, ale nie z Niemcami tylko Turkami i innymi kolorowymi