Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2 km pieszo

Polecane posty

Gość gość

Niedługo zmieniam pracę, pieszo 1,7 km. Do tej pory jeździłam samochodem do pracy( 30 km w jedną stronę). Czy opłaca się jeździć autem do pracy? Czy lepiej przejść się pieszo?Dodatkowy problem, to po pracy nie będę miała gdzie zaparkować...

Gość gość
ja bym chodzila pieszo, ale z kolei auto bedzie niszczec nieuzywane chyba

Gość prawi 114
1,7 km to zbyt blisko by odpalać auto Idz albo na pieszo albo jedz rowerem Daj sobie spokój z autem.. Jakby ta praca była 3 km od twojego miejsca zamieszkania to auto mialoby sens auto sluzy do jazd na srednie dystanse i krótkie dystanse 1,7 km to nie jest krótki dystans tylko maleńki

Gość gość zawadiaka
1,7 km to przecież nic, w jakieś 15 minut to zrobisz.

Gość gość
pieszo i darmowa gimnastyka jako bonus, plus nie zatruwasz powietrza ( chyba że dużo pierdzisz )

Gość gość
no dobrze, ale co z autem? w mrozy, odpalane raz na tydzien szlag trafi akumulator?

Gość gość
Ale fajnie tak blisko do pracy . Ja do sklepu mam dalej :)

Gość gość
i dodam, że pieszo to 1,7 km, ale samochodem już 2,5 km...

Gość gość zawadiaka
gość dziś no dobrze, ale co z autem? w mrozy, odpalane raz na tydzien szlag trafi akumulator? x To raz na tydzień możesz do sklepu na większe zakupy pojechać, albo do znajomych, albo wyjąć akumulator i do piwnicy.

Gość gość
jeżdżę raz w tygodniu do rodziców, ale to też tylko 5 km.

Gość prawi 114
no dobrze, ale co z autem? w mrozy, odpalane raz na tydzien szlag trafi akumulator? i tak by go szlak trafił .. Akumulator nie zadziała na dystansie 1,7 km trzeba p rzejechac przynajmniej 5 km by to miało sens

Gość prawi 114
do tej pory ci łatwo powiedziec bo jedziesz 30 km 1,7 km nic nie daje dla akumulatora.. Zadnego efektu a przez 30 km to on spokojnie zdąży sie naładować

Gość gość
zdaję sobie sprawę. Ale sprzedaż tego staruszka nie wchodzi w grę, warte tyle co laptop, jednak włożyłam w niego 4000 zł. żeby jako tako działał. Nie dam nikomu takiego "prezentu" za 1500 zł.

Gość gość
masz rację, nie dawaj nikomu "prezentu". W zamian ładuj kasę na paliwo itp. I paś doopę, bo przecież ruch to zbrodnia, a potem do apteki po kalominal... :o Ja mam do pracy 2,5 km. Jeżdżę rowerem albo chodze piechotą. Przede wszystkim dla zdrowia i wygody. Samochód stoi pod domem. Odpalam go raz na tydzień-dwa i jadę tego dnia do pracy. Tylko po to żeby nie wrósł w parking. Akumulator wymieniam co dwa lata. Gdyby nie fakt że czasem potrzebuję auta do pracy dodatkowej i jest to marka i egzemplarz praktycznie niesprzedawalny, już dawno bym się go pozbył

Gość gość
widzisz-sam nie sprzedasz samochodu, ja też nie. Potrzebuje go właśnie ten raz w tygodniu, nie będę się tłumaczyć po co.

Gość gość
no to używaj go raz w tygodniu i już a na codzień dymaj piechotą albo rowerem; na pewno będzie to zdrowsze niż jazda autem i problem rozwiązany 🖐️

Gość gość
i chyba tak zrobię

Gość prawi 114
zeby akumulator sie nie rozladowywał trzeba przejechac w jedna strone najmniej 8 km im mniej jezdzisz tym bardziej bedzie sie rozladowywał 1,5 km to juz jest przesada rownie dobrze mozesz wcale nie odpalac auta i efekt bedzie dla akumulatora ten sam

Gość gość
to również zależy od samochodu, nowsze są bardziej naszpikowane elektroniką-alarmy, klima radia, bajery, starsze mniej

Gość gość
czasem tak własnie to wygląda- pieszo póltora km a samochodem już 3 km (taki układ dróg)

Gość gość
Niby dla zdrowia lepiej. Ale nieużywane auto się podobno psuje. I jeszcze opłacać garaż czy miejsce postojowe, a nie jeździć prawie wcale...

Gość gość
A na co komu samochod. Rower i jedziesz