Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o ptaszki pomocy

Polecane posty

Gość gość

Kiedyś kupiłam sobie 2 nimfy, później dokupiłam młodą trzecią, miesiąc później jedna z tych starszych uciekła przez okno, do 2 pozostałych dokupiłam dwie faliste, a ze miałam w międzyczasie jeszcze kanarka, polaczylam je wszystkie razem. Później dokupiłam jeszcze jednego kanarka i miałam 6 ptaszków trzech gatunków po 2 z każdego. Jednak jedna z nimf(ta młoda) szybko zdechła i zostało 5 ptaszków. Któregoś dnia falista złamała kanarkowi nogę. Kanarki poszły do osobnej klatki, nimfa do osobnej, a faliste oddałam w dobre rece. Teraz został mi jeden kanarek(jeden zdechł), jedna nimfa i jedna falista nowo kupiona, oswaja się. Teraz bałabym się złączyć falistą z kanarkiem, ale na nimfy dobrze reagował i nic się nie działo, a ze i kanarek, i nimfa są samotne, chciałabym złączyć je razem. Czy mogę to zrobić ponownie? Falista zostanie sama, bo nie chce żeby znowu coś zrobiła kanarkowi.

Gość gość
kto normalny laczy egzotyczne gatunki :o

Gość gość
mam wielką nadzieję, że masz wolierę, a nie wpychasz te wszystkie biedne ptaki do jednej klatki (nawet dużej) :o

Gość gość
patrzac po tym jak jej zdychały raczej upchneła je w jednej :o

Gość gość
20.11 - nie rozumiem, o co ci chodzi, hodowcy jakoś trzymają różne gatunki ze sobą, jeżeli ich nie rozmnażają, a ja nie zamierzam. Tak, mam wolierę pokojową(rozmiarów klatki dla ary albo nawet większą).

Gość gość
Ptak złamał ptakowi noge a ta głupia jeszcze sie pyta co w tym złego :o

Gość gość
Chodzi ci o trzymanie falistej z kanarkiem czy nimfy z kanarkiem? Nimfy są większe od falistych, ale za to spokojne i łagodne, żadna z nich nie zrobiła kanarkowi krzywdy, a wręcz obie pary(kanarków i nimf) trzymały się blisko siebie, to faliste były od nich oddalone.

Gość gość
up