Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce zrezygnowac na dobre z makijazu, macie jakies rady?

Polecane posty

Gość gość

Chce przestac sie malowac i nie tyle wygladac bez tego dobrze, co czuc sie dobrze. Dopuszczam jedynie henne na brwiach. Jak to robicie ze chodzicie bez makijazu i czujecie sie ladne? Dbam o wlosy i zeby bo wiem ze to duzo daje. Co jeszcze zeby wygladac na jako tako ogarnieta?

Gość gość
przestan żreć przetworzony syf :o

Gość gość
Mam ciemną cerę bez krost, ciemne oczy w ciemnej oprawie, czarne brwi i rzęsy. Rzadko więc się maluję.

Gość gość
Maluje sie rzadko. Nigdy mi to nie przeszkadzalo. Moze nie jestem tym typem super kobiet...

Gość gość
A ja bez makijażu wyglądam okropnie. Z makijażem (lekkim) ślicznie. Moja cera jest trądzikowa :-( bez pudr****ce mi się płakać. Dziękuję za komentarze typu nie powinno się malować trądzikowej twarzy. Mam to dziadostwo 15 lat już i próbowałam wszystkiego, wydałam kilkanaście tysięcy. Myślałam że w ciąży przejdzie. Guzik.

Gość gość
Poczytaj o metodzie dr hauschka. No i dużo wody , cytryny, oliwy, owoców warzyw i nasion, orzechow itd.

Gość gość
Ja po orzechach mam koszmarne pierdy..

Gość gość
Ja zrezygnowałam z makijażu i używam eyelinera, kredki do brwi oraz szminki. Postanowiłam sobie, że wyhoduję piekne naturalne rzęsy, dlatego też tusz do rzęs poszedł w kąt:) Bardzo dobrze się czuję bez makijażu, wyglądam ładnie i naturalnie.

Gość gość
Kredka, eyeliner, szminka? Przecież to makijaż tępa dzido.

Gość gość
Chodź do kosmetyczki co 2-4 miesięcy oczyszczanie,maseczki,peelingi. Dobry krem-z apteki dopasowany do cery najlepiej z filtrem UV.,krem pod oczy nawilżający,pomadka-codziennie,henna na brwi,odżywka do rzęs,

Gość gość
Ja przestałam się malować jak po studiach znalazłam pierwszą pracę na pełen etat - po prostu nie chce mi się rano :P Tylko brwi i rzęsy bo farbuję włosy na bardzo ciemny brąz (prawie czarne), a naturalnie mam jasne. Jak to zrobić żeby się nie malować? Prosto. Mieć w dupce jak wyskoczy jakaś mała krostka :D

Gość gość
To zrezygnuj . Kto ci broni ? Ja mam cerę raczej bezproblemową, więc robię delikatny makijaż, krem BB, kredka do oczu, tusz do rzęs, ewentualnie błyszczyk do ust.

Gość gość
czy wy czasem patrzycie na daty? temat ma ponad rok, a babka od tamtej pory mogła sto razy zmienić zdanie :-/

Gość gość
Styl życia, sen,******** powietrzu, trochę słońca, obecność przyjaciół, niepalenie i niepicie

Gość gość
Haha faktycznie to stare Ale to nic, raz widziałam jak ktoś odpowiedział na pytanie odnosnie sprawy sercowej, zadane 10 lat temu

Gość gość
Ja się nie maluje, ale dlatego, że mam ciemne i gęste brwi i rzęsy i jednolitą skórę twarzy bez problemów. Makijaż robię tylko na wyjścia i pewnie, że wyglądam lepiej, ale na co dzień mi się nie chce. Jednak jakbym miała niewidoczne brwi, jasne rzęsy i skórę problemowa, to pewnie bym nie wyszła z domu bez makijażu, o wszystko zależy od osoby.