Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak więzi z rodzeństwem

Polecane posty

Gość gość

Czy to możliwe żeby taka rozbieżność wieku, była powodem że nie czuje do brata ani do siostry więzi rodzinnych, oni są dla nie jakby obcy, różnica wieku 10,13 lat.

Gość gość
wiek nie ma tu nic do rzeczy; ja mam brata młodszego o rok; poza wspólnymi rodzicami NIC nas nie łączy; jesteśmy skrajnie różni, nie mamy żadnych wspólnych tematów, żyjemy w zupełnie różnych środowiskach i miastach. Potrafimy nie rozmawiać po 2 lata, nawet jak się spotkamy gdy pojadę do rodziny, to bywa że się nie widzimy, a nawet jak się zobaczymy to wymieniamy pozdrowienia i 1-2 zdania. Jest mi kompletnie obcy

Gość gość zawadiaka
Nie sądzę, że to powód, są rodzeństwa z jeszcze większą różnica wieku i związani są uczuciowo bardzo. A są też przypadki, że rok po roku i traktują się jak obcy, albo wręcz wrogo. To raczej albo kwestia indywidualna, albo tez wzorce od małego i wychowanie przez rodziców.

Gość gość
Tak ja nie czuje jak bylam mala brat mnie molestowal

Gość gość
U mnie ta więź była dość słaba, ale teraz brat mieszka w moim mieście i od kilku lat buduję na nowo te więź i widzę, że warto.

Gość gość
Mój brat jest ode mnie o półtora roku młodszy i nigdy nie było między nami szczególnej więzi. A od jakichś dziesięciu lat jesteśmy sobie wręcz obcy. Za to koleżanki, które mają siostry nawet o 13 lat starsze, są bardzo z nimi związane.