Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dusia89

Starania o dziecko od czerwca

Polecane posty

Od czerwca planujemy starania o drugie dziecko. Biorę kwas foliowy oraz żelazo. Mam problemy z miesiączkami. W pierwszą ciąże zaszłam za 4 razem . Trzy cykle były z CLO a czwarty z Aromkiem i udało się:) Teraz również dajemy sobie 4 miesiące ale już raczej tylko z aromkiem. Zobaczymy co lekarz powie na wizycie. Czy jest ktoś kto również planuje starania od czerwca? Jak wy się przygotowujecie do ciąży??? Pytanie do Pań które chudły w ciąży: Ile schudłyście w pierwszej ciąży i jak było w drugiej?? Również chudłyście czy nie? Dodam, że nie mam zamiaru odchudzać się w ciąży ale w pierwszej mimo że się nie odchudzałam to zamiast przytyć to schudłam 7 kg... Jestem po prostu ciekawa czego mogę się teraz spodziewać.

Gość Kluś
Hej :) my rownież zaczynamy starania od czerwca - o pierwsze dziecko :) jestem już po badaniach (USG , cytologia, krew, mocz), biorę kwas foliowy i jem duuuuzo warzyw i owoców. Pozdrawiam cieplutko :)

Gość gość kama
hej ja też dołączam będziemy starać się o 2 -gie dziecko

Gość gość kama
ja na początku czerwca ide do gin na usg ,teraz od maja zaczęłam łykać kwas foliowy , ja w pierwszej ciązy przytyłam 15kg a potem w ciągu 3 miesięcy wróciłam do figury sprzed ciązy czyli szczupłej

Gość gość
DUSIA89 to od maja już zaczynasz brać ten lek atomek czy od czerwca?

Gość gość niestety nie wyda
Ja tez chciałam zacząć się starac od czerwca ale... byłam 3 tyg temu na badaniach i wyszło w wymazie pochwy ze mam bakterie coli Wiec dostałam leki i w tej chwili się lecze. 11 czerwca skończę leczenie. Potem okres... 30 czerwiec*****erwsze dni lipca mam dni płodne. I wtedy właśnie chciałam się starać ale chyba lipa....

Ja dopiero na początku czerwca będę miała okres ( wywoływany luteiną bo bez tego nie mam wcale okresu) I potem aromek chyba, że lekasz zdecyduje inaczej ale nie chciałabym brać clo bo przy pierwszej ciąży brałam go przez 3 miesiące i nawet owulacji nie było a z aromkem odrazu zaciążyłam i owulacjie miałam wcześniej bo ok 8 dc

Ja już po wizycie u lekarza. Jednak napierw clo ... no i duphaston czyli dikładnie tak samo jak przy pierwszej ciąży. :)

Gość gość niestety nie wyda
A ja na lekach.... w czerwcu kilka dni przed okresem skończe leki i polecę na wymaz pochwy i moczu mam nadzieje ze będzie ok i po miesiące będę mogła się starać.

Gość gość
Tak tak. Przechodziłam przez ten etap badań żeby zacząć się starać... Dajcie spokój. Działajcie kiedy chcecie j tyle.

Gość gość
badania sa potrzebne i tyle

każdy inaczej podchodzi do starań o dziecko... ja wolę się przebadać,aby zwiększyć swoje szanse na zajście w ciąże a potem aby ją donosić. Najbardziej bałabym się że będąc już w ciąży wyniknełyby jakieś problemy z moim zdrowiem które mogły by zaszkodzić maluszkowi lub konieczne było by zażywanie leków których w ciąży brać bym nie mogła.

Gość gość kama
dusia89 masz już dzieci czy to starania o pierwsze?

Gość gość
Hej ja tez dolacze..mam 37 lat.. I tez badania zrobie..zaraz Mialam.poronienie 7 lat temu Teraz zaczynamy..tylko probl bo maz bedzie 29 dni..i znow go nie bedzie pol roku

Mam już córkę która we wrześniu skończy 2 latka:)

gość 21.47 Staracie sie o pierwsze dziecko?? 29 dni to troszkę mało:(( Musiałoby się udać za pierwszym razem.

Gość gość
To ja..37lat..tak 1 bybylo nie mamy dzieci Martwie sie bojamega zmeczona..ciagle i bole plecow..nie wiem sama Ake to juz ostatni dzwon

8.52 Trzymam za Was kciuki:) Tylko nie stresuj sie tak i nie myśl ciągle o tym bo stres blokuje owulacje i ogólnie utrudnia zajście w ciąże

Gość gość
Hejka dziewczyny My też staramy się o maluszka ale nie od czerwca tylko od jakiegoś czasu. Tylko ja karmie piersia... Może jest tu jakaś mama co tak jak ja kp i zaszła? Lili

Gość gość
to i ja się dołączam, starania zaczynamy w tym cyklu, jestem już po miesiączce, za tydzień wylot na wakacje, może wtedy się uda. Mam 36 lat, to będzie drugie dziecko, pierwsze córka 6 lat :)

Hej. Ja również rozpoczynam starania od czerwca o Pierwsze dziecko :) Już od miesiąca biorę kwas foliowy a chłopak bierze zestaw witamin ;) zdrowiej się odżywiamy. Mamy nadzieję, że uda nam się jak najszybciej

Witam wszystkich którzy dołączyli:) Troszkę rzadko tu oststnio zaglądałam ale ....brak czasu. Okres dostałam 28 maja a od 2dc czyli od dziś biorę CLO . Suplementuję się kwasem foliowym i żelazem:) Bardzo bym chciała aby się udało:)

Gość gość iwona
hej ja też zaczynam starania od czerwca

Gość gość iwona
dusia89 długie masz cykle? u mnie dziś 1dc ,łykam kwas foliowy

Gość gość
Hej ja czekam na okres 3 czerwca I zaczynam..37 lat to mnie przeraza

Gość gość iwona
16.41 a to staranie u ciebie o pierwsze czy kolejne?

(gość iwona) ja mam bardzo nieregularne cykle a bez wywoływania luteiną przeciągają się nawet do 90-120 dni. Kiedyś nie miałam pół roku i musiałam wywoływać. Co miesiąc biorę luteinę by mieć okres co ok 28 dni. Ponadto moje jajniki wyglądają na policystyczne , ale badania to wykluczają więc chyba "taka moja uroda" bo takie poroblemy mam odkąd zaczęłam miesiączkować.... Z pierwszą córką zaszłam w ciąże w 4 cyklu. Najpierw 4 miesiące nie miałam okresu, potem badania w szpitalu które wykluczyły pcos potem 3 cykle z CLO i za 4 z Aromkiem się udało:)