Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dusia89

Starania o dziecko od czerwca

Polecane posty

Gość gość
To się nazywa ból około owulacyjny niekoniecznie musi oznaczać owulacje. Lili

Gość gość
gość 2017.06.11 To się nazywa ból około owulacyjny niekoniecznie musi oznaczać owulacje. Lili hm... a jak można wyznaczyć owulację samej w domu?

Gość gość
Przestańcie się badać, tylko bierzcie się do roboty!!

Mam pytanie do "podwójnych mam" po cichutku zaczynam mieć nadzieję na ciąże ale moje "objawy" są zupełnie inne jak przy pierwszej ciąży. W pierwszej ciąży owulacja była ok 10 dc a 24 dc test wyszedł pozytywny (kreska cień cienia ale z dnia na dzień mocniejsza). Moimi objawami były przede wszystkim piersi tzn pojawienie się żyłek i gruczołów mlekowych, śluz mleczny i kilka dni przed testem straszny ból głowy przez 1 dzień. Teraz mam 28 dc. Brałam clo i 12 dc byłam na monitoringu. Pęcherzyk 16 mm i lekarz ocenił że za ok 3 dni owulacja czyli ok 15 dc. Od 17 dc brałam duphaston i ostatnią tablete wzięłam 26 dc. Przeważnie po odstawieniu miałam okres po 1-2 dni. Dziś jest28 dc okresu nie ma temperatura w granicach 37-36,9 do tego śluz taki rozciągliwy czasem lekko mleczny. 26dc test wyszedł negatywnie ale zauważyłam małą kropeczkę krwi na papierze... dodam że od wczoraj mam tzw zimne poty, jest mi duszno w domu, a kilka dni temu przez 2 dni czułam się tragicznie tzn byłam tek słaba że na spacer z córką ledwo wyszłam a jak przyszłam to w czasie jej drzemki tez się musiałam położyć. Natomiast nie widzę zmian w piersiach które przy pierwszej ciąży jako jedyne dały mi nadzieje na dziecko :)))

Gość gość
Hejka Dusia wyszaleć temperatura może wskazywać na ciaze ale zależy jaka jest twoja podstawowa tem. Po za tym musi się utrzymać dłużej jak 2 tyg. jeżeli spada poniżej podstawowej to wątpię że to ciąża. Lili

Gość gość
Do gościa 2017.06.19 godz 19.34 Oczywiście że można wyznaczyć samemu dzień owolacji. Może nie dokładnie ale tak mniej więcej. Slyszeliscie napewno o metodzie objawowo termicznej ja ją stosuje i się sprawdza przy pierwszym dziecku udało się za pierwszym podejściem wcześniej się sprawdzala żeby odłożyć poczęcie. Tylko teraz mam problem bo kp jeszcze córkę i to mi blokuje owulacje ale mimo to się starmy bo nigdy nie wiadomo kiedy wróci wszystkiego do normy. Jak jesteś zainteresowana to tu masz więcej na ten temat Lili http://iner.pl/metoda-rotzera/

Gość Wmdx
Lavina- jak tam sytuacja? My podjęliśmy próby w teoretycznie odpowiednim czasie ale... krwawilam kontaktowo:( niewiadomo czemu. I nie, to nie było krwawienie okoloowulacyjne- zbyt mocne bylo. Wcześniej była teoria ze to wina spirali. Teraz juz spirali nie mam, wynik biopsji ok a kontaktowe się przydarzyly:((( w każdym razie ciągnie mnie lekko od 3 dni w podbrzuszu. Nie wiem moze sobie wkręcam. W piątek termin miesiączki ... zobaczymy.

Gość gość
my też staramy się od czerwca. Niestety 2 cykl się nie powiodło. Zastanawiam się czy nie zacząć celować z owulację.

Gość roed6767
Przypomniał mi się ten temat :D co u Was się zmieniło? Bo ja zaszłam w ciążę w sierpniu, to był dopiero pierwszy cykl starań, bo mąż nie chciał w czerwcu :P udało się od razu mimo kp (tylko jeden stosunek w dniach płodnych hehe). Po miesiącu odstawiłam córkę od piersi. Niedługo wracam do pracy a to będzie 3 miesiąc.

Gość evka81
Czesc , mnie sie nie udalo w czerwcu ,ale udalo sie w lipcu :) aktualnej jestem w 18 t ciazy. Pozdrawiam