Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matury matury i po maturach!

Polecane posty

Gość gość

Jakie wrażenia jakie nastroje? Aż dziwię się, że tak mało na kafe o tegorocznych maturkach! Co planujecie dalej bo własnie siedzę i myślę nad swoją przyszłością :)

Gość gość
na tym forum potępiamy maturzystki ponieważ większośc nie trzyma dziewictwa do 25 rż

Gość gość
Ja chyba pójdę nieco oryginalnie. Mimo, iż czuję, że całkiem dobrze mi poszło to wybiorę raczej szkołę policealną kreatoredukacja i kierunek technik weterynarii. Chcę od razu iść do pracy i uczyć się praktycznych rzeczy a tam to zapewniają, studia to strata czasu :)

Gość gość
Szkoły policealne teraz są coraz bardziej docenianie. Mimo wszystko ja jednak wybrałabym tę Kreatoredukację niż Cosinusa bo tam większą uwagę na naukę czegoś przykładają :) Boicie się wyników? :P

Gość gość
Mam kilku znajomych którzy byli w cosinusie i nie wypowiadali się zbyt dobrze o tej szkole. Natomiast o Kreatoredukacji wszędzie są dobre opinie- czytałam sporo w internecie i pytałam koleżanki, która skończyła tam technika weterynarii. Dziś prowadzi swoją działalność więc to chyba o czymś świadczy :)

Gość gość
Szkoda, że nie mogę znaleźć artykułu, który porównywał te dwie szkoły pod względem poziomu, trudności itp. to bym zażegnał wasz spór :P Generalnie wygrała tam kreatoredukacja jako szkoła o wyższym poziomie nauczania. Ale moim zdaniem kwestia kierunków bo na każdym pewnie wygrywa inna szkoła więc te kłótnie nie maja sensu :) tak czy siak lepsza policealna niż studia też tak uważam :)

Gość Przegrywka
Następną maturę ja będę pisać :(

Gość gość
Ja też myślę nad szkołą policealną bo studia to już nie to samo co kiedyś nie ma się co okłamywać. Wystarczy zobaczyć na wykresy i statystyki jak bardzo zwiększa się odsetek bezrobotnych wśród studentów. A ta kreatoredukacja kusi jak tak czytam co piszecie tylko, że jestem z KRK ale Wrocław to też piękne miasto więc kto wie :)

Gość gość
I dobrze robicie. Nie idźcie na studia. Poziom nauczania DRAMATYCZNIE spadł, wykładowcy zrobili się upolitycznieni, nie ukrywają swoich antypisowych poglądów, na wykładach więcej usłyszycie o krytyce rządu aniżeli merytorycznej wiedzy.

Gość gość
Znajomi polecali mi Nova CE. Sprawdziłam i potwierdzam. Super atmosfera, mnóstwo ciekawych kierunków do wyboru i dużo zajęć praktycznych.

Gość Olga 19
Ja jednak zdecydowałam się na studia, a jak będzie dalej to zobaczę. Zawsze można zakończyć na licencjacie.

Gość gość
Ja ide na pole dancing a pozniej wyjezdzam do Emiratow.

Gość gość
Nie robiłam matury. Idę na kurs systemowy, mam gdzieś studia. Dostałam ofertę pracy a na wypłatę dadzą 6tys na rękę.

Gość gość
Licencjat, certyfikat. Fajnie brzmi i co z tego. Miała oceny wysokie a nie zdała matury. Dawali jej propozycje do super firmy i wyszło jak wyszło. Niski poziom naukowy. Postanowiła zmienić zainteresowanie. Zdobyła zawód piekarz. Teraz jest bogata, napędzana do syta i szczęśliwa. Powiedziała, że na studia idzie ten kto ma pomysł, a jeżeli go nie masz to strata czasu. Chyba ma rację, mianowicie za dużo jest nawiedzonych w tym kraju

Gość gość
Nie robiłam matury. Idę na kurs systemowy, mam gdzieś studia. StrDostałam ofertę pracy a na wypłatę dadzą 6tys na rękę.

Gość gość
Matura nie jest nikomu potrzebna, chyba że ktoś chce się dowartosciowac Kto się uczył i ma oceny dobre nie musi udowadniać, że jest mądry.

Gość gość
Ja mieć matura i kochać polska, lubić pierogi ruskie. Bede studiować w polski studia

Gość gość
XDD jakie reklamy hahahaha

Gość gość
Zdałam maturę ale jakoś h u o joV o się czuje

Gość gość
Mój znajomy z zagranicy zdał naturę a pisać nie umie. Dziwne

Gość gość
Mój ty bracie, ja też mieć matura polski. Chcieć studiować studia moje licho

Gość gość
Jak tam maturzysci, ilu z was komputer krzyczał "insert kremówka" o 21:37? xD

Gość gość
Przyjmę do pracy natychmiast. Warunek 1.Ochotnicy bez natury. 2. Doksztalcanie w zakresie pracy wykonywane tylko przez mój zakład. 1. Nie przyjmujemy po studiach, ponieważ nie spełniają norm moich w zakładzie. Wydajemy certyfikaty ważniejsze dla nas niż studia. Pokaż co potrafisz.

Gość gość
Nie poszlam na studia bo "wszyscy musza" i wolalalam isc do szkoly policealnej i to na dwa kierunki od razu ;) wybralam nova ce w bydgoszczy i jak na razie jestem mega zadowolona. Co praqda pilnuja frekwencji ale wynagradza to atmosfera i nauczyciele wiec polecam :P

Gość gość
bez matury możesz iść do szkoły policealnej. z tego co się orientuje to w m.in Cosinusie jej nie wymagają, a możesz zrobić sobie tam jakieś kwalifikacje zawodowe