Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu zawsze wychodzi mi twarde zylaste mieso?

Polecane posty

Gość gość

Cala noc sie marynuje, wrzucam na goracy tluszcz potem podlewam ciepla woda i dusze na malym ogniu bez przyjrycia. I dalej jest chu...e Co robie zle?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
po pierwsze dusi się pod przykryciem po wtóre trzeba to robić odpowiednio długo; np. wołowinę ok. 1,5 godziny, a czasem i dłużej. aż będzie miękkie. albo kup sobie szybkowar, wtedy wystarczy ok. 0,5 godziny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Potem podlewasz ciepłą wodą czyli kiedy? Mięso musi być obsmażone żeby zamknęło pory, a dopiero potem podlane wodą i przykryte.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Posyp na noc sodą oczyszczoną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Musi też odpowiednio skruc\szeć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najpierw podsmazam a potem podlewam co jakis czas ciepla woda....jakies do d**y mieso chyba kupuje..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćccjhhj
Albo dajesz sol do marynowania. Ja nigdy nie daje, nawet jak jest wskazane i mi wychodzi miekkie i rozplywajace sie w ustach. Jak tylko smaze mieso to sole juz na patelni, po obsmazeniu strony. Dusi sie pod przykryciem, na malym ogniu. Mozesz do duszenia dodac 1/4 lyzeczki sody oczyszczonej, wtedy skruszeje a pismak sody wyparuje. Aha i podlewa sie zagotowana, jeszcze goraca woda, nigdy zimna nie gotowana! Mozesz jeszcze przed marynowaniem natrzec mieso sola zmiekczajaca z kamisa, na godzine odstawic, splukac i do marynaty, ale srednio polecam. Jest takie dziwne pozniej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×