Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zawalić studia, czy to coś złego ?

Polecane posty

Gość gość

Jestem na 1 roku automatyki i robotyki. Już od początku widziałem, że łatwo nie będzie ale się nie poddawałem. Niestety fizyka okazała się moim problemem i oblałem ją na 1 semestrze, więc wziąłem warunek. Teraz sam już nie wiem co robić, nadchodzi koniec 2 semestru i nie czuję się za dobrze. Czuję, że te studia nie są dla mnie. Na rysunku technicznym nic nie potrafiłem zrozumieć, gdzie praktycznie wszyscy mieli jakieś pojęcia bo są po technikum, ja po liceum. Z matmą nie radzę sobie najgorzej, wiem, że akurat przy tym przedmiocie jak przysiedzę to potrafię się nauczyć i w sumie tylko tego. Przed rozpoczęciem nauki, gdzieś 2 klasie liceum zacząłem obrazować swoją przyszłość na studiach ekonomicznych, na dziale finanse i rachunkowość. Myślałem o tym, żeby później pracować po tym w banku :) I tego obrazu się kurczowo trzymałem. Jednak rodzina zbiła mnie z tego tropu twierdząc, że ekonomistów jest za dużo, że po co mi takie studia, że bez sensu. I tak mnie od tego jakoś odwlekli. I w sumie teraz żałuję, bo mam niechęć do tego co studiuje, rozmawiałem z rodzicami, to się zaczęło to po co tam poszedłeś, że wydawaliśmy pieniądze, żebyś miał jak dojeżdżać na uczelnię. Mam plan aby rzucić studia, pójść do pracy i spróbować na tej ekonomi od października . Liczę, że ktoś coś podpowie, poradzi :)

Gość gość
Bylam w podobnej sytuacji i zmienilam kierunek. Jedyne co moge ci poradzic to dokladnie wszystko przemyslec, zebys sie potem nie rozczarowal jak pojdziesz na ekonomie. Zapoznaj sie z zajeciami itd. Na kazdych studiach jest mase teorii, ktora nie zawsze jest ciekawa. Po twoim obecnym kierunku tez mozesz pracowac pozniej w banku, ale bedziesz mial atut w postaci dodatkowej wiedzy. Pozniej mozesz sie zawsze przekwalifikowac, zrobic dodatkowe kursy itd. Ekonomia jest dziedzina interdyscyplinarna. Tylko problem polega na tym, ze jesli naprawde sie meczysz to nie ma sensu. Tak czy owak decyzja nalezy do ciebie. Powodzenia!

Gość gość
Jeśli nie podeszły wam wasze studia, może szukacie nie tam gdzie trzeba? Ja mam szkołę z www.wsge.edu.pl ja chodziłam tam na zajęcia, nie zdarzyło mi się jeszcze bym coś nie zdała, bardzo fajnie prowadzone zajęcia to droga do sukcesu, polecam.