Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam ochotę umrzeć

Polecane posty

Gość gość

Przestałam wierzyć, że kiedykolwiek wyjdę ze stanu, w jakim się znajduję.

Gość gość
dlaczego ?

Gość gość
a co się stało,samotność,nieszczęśliwe małżeństwo czy co,kłopoty finansowe

Gość gość
Chodzi głównie o brak pracy. Jestem już kilka lat po studiach i jak dotąd nie udało mi się znaleźć stałej pracy. Jestem załamana z tego powodu - mam wrażenie, że nigdy nie znajdę pracy, w której bym się odnalazła i która dawałaby mi satysfakcję. Robiłam co mogłam - byłam na praktyce absolwenckiej, potem na stażu, robiłam kursy, dzięki którym mogłabym podwyższyć kwalifikacje, uczyłam się języków - ale wygląda na to, że wszystkie moje starania poszły na marne i stąd się poddałam. Do problemów natury zawodowej dochodzą osobiste - chora matka, problemy ze zdrowiem, depresja itp.

Gość gość
zacznij od zwykłej pracy a ja kCi się poszczęśći to i tam, bedzie się można drapać po drabinie wyzej i wcale to nie musi byc z Twoim kierunkiem:) wystarcze ze masz studia, moja kolezanka po psychologii robi w banku, inna po pedagogice trafiła do sądu i zrobiła wtedy kiernkowe zwiazane z pracą:)

Gość gość
a jeszcze inna przypomniało mi się po administracji ale licencjat siadła na kasie w lidlu, potem wskoczyła na fotek kierownika a teraz gdzieś w jakiejś ich centrali robi:)

Gość gość
Myślę, by się przekwalifikować. Docelowo chcę pracować jako tłumacz lub dziennikarz, ale najpierw muszę podjąć odpowiednie studia.

Gość gość
Z przekasem powiem,ze pierwszy chwytliwy tytul masz za soba. ;) Czy na poziomie? A bez przekasu, to, ze ambicja, chorobliwie dokarmiana, przynosi wrecz odwrotny skutek. Moze u Ciebie to kwestia przewartosciowania priorytetow?

Gość gość
Co masz na myśli? Że mam obniżyć sobie poprzeczkę?

Gość gość
U podtaw tak zadnego pytania lezy wlasnie niezdrowa ambicja. Chcesz byc w czyms dobra, naprawde dobra: 1. realnie I uczciwie oceniasz swoja sytuacje, mozliwosci, priorytety 2. z nikim sie nie scigasz, nawet sama z soba. Pokornie zakasujesz rekawy,bierzesz sie do roboty, jakkolwiek skromna by byla I pozornie daleka od idealu.Wytyczasz wlasna sciezke. Lub, jesli wolisz, stajesz w boxach startowych do wyscigu I podkrecasz srube, az z przegrzania sie zapiecze. Twoj wybor.

Gość gość
Wyjedź za granice. To lekarstwo na wszystko, wierz mi.

Gość gość
koniecznie do Egiptu.