Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klara696

Odstawienie duphastonu w 5tyg ciąży?

Polecane posty

Gość Klara696

Witam, proszę Was o poradę. Przed zajściem w ciążę brałam od 16dc do 26dc duphaston. W drugim cyklu udało się zajść w ciążę. Pojechalam wiec do ginekologa który ją potwierdził. To 5tydz ciąży. Lekarz kazał mi przestac juz brać duphaston, mam brać tylko kwas foliowy. Dodam że jedna ciążę poronilam w 9tyg. Czy to dobrze ze kazał mi przestać go brać? Wydaje mi się ze tabletki te są też na podtrzymanie ciąży. Dlaczego więc lekarz zdecydował inaczej? Miała tak któraś z was? Nast wizyta za 3 tyg...

Gość gość
Dziwne,ja nadal biore wlasnie na podtrzymanie,raz poronilam.

Gość gość
Mi przepisał profilaktycznie w 5tc przez skurcze, teraz 14 i jeszcze dwa tygodnie mam brać. Idź do innego lekarza.

Gość Klara696
To właśnie bardzo dobry lekarz. Nie chciałabym go zmieniać. Po cichu jeszcze biorę zostało mi 5tabletek, ale mnie też b ardzo to zdziwiło...

Gość gość
Mój powiedział że jeśli bierze się duphaston w pierwszych tygodniach to nie wolno przerywać do co najmniej 12 a najlepiej 16tc

Gość gość
Pierwsze słyszę (a siedzę na forach o ciąży 8 lat, miałam 6 lekarzy podczas 4 lat starań) żeby odstawiać tak wcześnie, po co ci przepisał? To bez sensu!

Gość gość
Też brałam po owulacji; po terminie planowanej miesiączki odstawiłam, bo byłam pewna, że się nie udało, lekarz mnie zbeształ i zecił ponowne branie do 15 tc

Gość gość
Na zwiększenie owulacji????? Hahaha haha ha ha ha :D Co za bzdury! Chodzisz do weterynarza?

Gość gość
Hmm

Gość gość
Oj jak masz fundusze to podejdź gdzieś prywatnie, a jeśli nie to poproś w przychodni ktoś Cię napewno przyjmie, organizm się przyzwyczaił do syntetycznego progesteronu i jajniki mogą nie wyrobić jak odstawiam tak wcześnie. Nadmiar tego hormonu nie zaszkodzi ale niedobór może bardzo.

Gość gość
Jestem w 12 tygodniu. Duphaston biorę od 5 tygodnia ciąży bo nie było widać zarodka. Aktualnie jest wszystko ok. Mam brać jeszcze 2 opakowania i odstawić. Nigdy nie poroniłam. Tak te tabletki są na podtrzymanie ciąży. Według mnie konsultacja z innym lekarzem

Gość gość
Skoro bralas duphaston na zwiekszenie owulacji,a teraz karze odstawic to na prawde ''swietny lekarz".

Gość gość
Ja bym poszła do innego lekarza, ja tez przeżyłam 2 poronienia i teraz jestem w ciąży cały czas na luteinie 22 tydzień wolę zażywać niż potem żałować. Poza tym tym może zrób badanie poziomu progesteronu to zobaczysz czy nie jest niski.

Gość gość
Idź do innego lekarza jak najszybciej. Ja rowniez brałam bardzo dlugo