Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chory żołądek

Polecane posty

Gość gość

Hej lecze nadzerkowe zapalenie żołądka, nadżerki w części przedodzwiernikowej, refluks i nadkwasota, miałam wykonana gastroskopie,ponieważ przestałam całkowicie jeść było mi ciągle okropnie niedobrze i słabo raz zwymiotowalam krwią jak się okazało krwawienie z nadżerki. Lecze to już 3 msc ipp, codziennie siemię lniane, a dalej odczuwam pelnosc w żołądku po niewielkim posiłku, mdłości.. Przepraszam za doslownosc, ale póki mi się,, nie beknie,, bardzo mnie mdli, odbija mi się okropnie nawet po wodzie... Może ktoś miał podobny problem i wie ile jeszcze może potrwać leczenie?

Gość gość
Na tym polega refluks, ze odbija sie kazda tresc pokarmowa a jak jej brakuje-to kwas. Bierz leki bo opary kwasu solnego z zoladka moga nawet uszkodzic zeby. Znam to, jest lepiej odkad rzucilam palenie, prawie nie biore lekow. Zadne leki nie pomoga na dluzsza mete, poki palisz. Musisz jesc czesto male porcje gotowane warzywa itp. diety sa w sieci, na razie nic ostrego, az nadzerka sie wygoi, pozniej bedzie juz dobrze ;) Z samym refluksem da sie zyc o ile nie palisz i umiarkowanie pijesz ;) W sieci znajdziesz duzo informacji.

Gość gość
Właśnie ja mam takie puste odbijanie, owszem refluks też i treść pokarmowa ale rzadko. Męczy mnie natomiast to,że tak długo już to lecze, a poprawy brak. Zazywalam 2 tyg omepraloz było trochę lepiej zrobiłam gastroskopie wyszły nadżerki i to co powyżej od tamtego czasu już 3 miesiąc*****i dalej szału nie ma już jestem wykończona tymi mdlosciami ciągłymi i osłabieniem okropnym

Gość gość
alko nie piję już od 5 miesięcy, jak i również kawy czy napoi gazowanych, dietę staram się trzymać lekko strawną, od słodkiego,tłustego,ciężkich mięs jest gorzej, schudłam od stycznia do teraz 15 kg. mam mase badań wszystko co możliwe wykluczone, więc to wina żołądka,naprawdę bardzo mało jadłam,teraz jem też nie zbyt dużo,ale zdrowiej ,częściej,mimo to waga nie rośnie

Gość gość
a nadżerki to nie jest przypadkiem początek raka żołądka? tak słyszałem

Gość gość
niesądzę ,móg gastrolog mówił że nadżerki to początek wrzodów, nie raka

Gość gość
na nadżerki najlepsza kurkuma i na helicobacter też !

Gość gość
nie ma się co leczyć antybiotykami bo często hb wraca, a jednak antybiotyki to duże obciążenie dla organizmu, kurkuma siemie lniane zbilansowana dieta i moze nie wytępimy hb, ale zatrzymamy jego namnożenie i szkodliwe działanie

Gość gość
piję siemię lniane od miesiąca,rzeczywiście po nim widzę największą poprawe,ale mimo to nie jest dobrze, a helicobacter nie mam, był badany wycinek na gastro.

Gość gość
a aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a aaaaaaaaaaa aa aaaaaaaaaaa

Gość Kiskis

Jestem zadowolona wlasnie z właściwości kombuchy od brothers&sisters. Bardzo jest smaczna a poza tym ma wlasciwości probiotyczne…dzięki temu przestałam mieć problemy z układem trawiennym. Także takie rozwiązania to ja lubię.