Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kosztuje OC auta

Polecane posty

Gość gość

Witam jak w temacie słyszałam że podrożały mam 60 % zniżek ile MW zapłacę? Dzięki

Gość gość
to zalezy od wielu czynników,ile masz lat,od kiedy masz uprawnienia,od silnika,a nawet od takich rzeczy czy będziesz woził/a dzieci do lat 16,czy jezdził/a autem zagranicę. Sprawdz sobie na rankomacie. Pi razy oko dla osoby lat 30,prawko od 3 lat,bez dzieci,dla mazdy z silnikiem 1,6 ,100 % bedzie około 1200 zł ,to odejmij sobie 60 %

Gość gość
dawaj już swój spam śmieciu

Gość gość
8:46 sam jesteś śmieć, pytam tylko o OC

Gość gość
Witam! Ktoś mi może napisać. Jeszcze nie mam Prawka, chce kupić mały samochód. Mały, coś w stylu Matiz. Ile zapłacę za OC? Patrzyłam na ranko...ale tam tylko dla tych co mają prawko. Mieszkam na wsi. Nie miałam jeszcze prawa jazdy. Zaczynam robić. Chcę dojeżdżać do pracy 4km zima, bo córka idzie do przedszkola. Będę wdzięczny za odpowiedź.

Gość Lucek88
proponuje zalozyc sobie aplikacje Yanosik - spoko opcja jak sie jezdzi malo a bezpiecznie i generalnie teraz maja wejsc z ubezpieczeniami dla wszystkich bo wczesniej byly jakies popieprzone kryteria, a teraz kazdy ma szanse , na tansze OC. ja zalozylem i mi sie oplacilo

Gość gość
Ktoś mi odpowie ile zapłacę OC za tego matiza?

Gość gość
potrzebuja takze pojemnosc silnika np ja płaciłem za forda fieste 2005 to też ważne 1,3 44 kw 690zł w pzu pierwsza rejestracja a np kontynuacja forda fiesty 2007 1,3 44 kw to 620zł to przy zniszce 60% a dowiedziałem sie np ze renault grand 2 litrowy 2009 to 800zł to także w pzu przy 60%

Gość gość
Witam! Ktoś mi może napisać. Jeszcze nie mam Prawka, chce kupić mały samochód. Mały, coś w stylu Matiz. Ile zapłacę za OC? Patrzyłam na ranko...ale tam tylko dla tych co mają prawko. Mieszkam na wsi. Nie miałam jeszcze prawa jazdy. Zaczynam robić. Chcę dojeżdżać do pracy 4km zima, bo córka idzie do przedszkola. Będę wdzięczny za odpowiedź. x mnie się zdaje że na ranko jest opcja bez PJ. matiz ma chyba 0.85 to dla jedynego właściciela bez prawka będzie nie mniej niż 1200 rok ,w porywach do 1600. Ogółem nie polecam Ci jazdy bez prawka,bodaj w 2016 zmieniły sie przepisy i już nie tylko jest 500 mandatu a sąd który może orzec zakaz prowadzenia samochodu np na 5 lat,grzywne 5 koła ,zalezy od policjanta. zapisuj sie juz ,na zimę będziesz miał/a.