Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Angielski dla seniora

Polecane posty

Gość gość
W speak up masz specjalne grupy dla seniorów. Tam wysłaliśmy babcię na angielski. Jest zadowolona, bo ma dużo nowych koleżanek i jakoś jej nauka idzie. Dla seniorów rozruszanie szarych komórek jest ważne, bo dzięki temu czują się młodziej.

Gość MonikaPoznańska1
Dlaczego chcecie człowieka zniechęcać? Każdy może się spełniać, nieważne w jakim wieku. A to że reklama go do tego nakłoniła, to znaczy tylko do dobrych specjalistach reklamy z allegro. http://czasnaherbate.ketrzyn.pl/

Gość gość
Cześć, uważam że językó można sie uczyć w każdym wieku. Wystarczy mieć tylko trochę chęci i wszystko jest możliwe. Ja miałam kiedyś duży problem z nauka języka angielskiego ale od kiedy poznałam metode Zuzy już się nie wstydze mówić po angielsku. Mrtoda Zuzy jest dla każdego dla młodszych i starszych .Metoda ta pozwala szybko nauczyć się języka i uczymy się go kiedy chcemy i tylko najważniejszych rzeczy. Serdecznie polecam ja :)

Gość Emanuelkaaa
Sama mam ponad 50 lat i samodzielni sporo sie nauczylam dzieki stronie http://rabatseniora.pl/ znazlam sklep w ktorym materialy do nauki kupuje jeszcze na znizkach wiec jak tu sie nie uczyc? Troche motywacji samozaparcia i you can be better better and better! pozdrawiam

Gość gość
Najważniejsza w nauce każdego języka jest motywacja. W każdym wielku można nauczyć się języka. Warto się wesprzeć programami online, obecnie mogę polecić nowość www.ellalanguage.com/pl Nie jest to prawdą, że w starszym wieku nauka idzie wolniej. To wszystko zależy od indywidyalnych predyspozycji, stanu zdrowia (jeśli są początki demencji to niestety ale nauka może okazać się bezskuteczna) i, jak wspomniałam, motywacji. Jeśli stasza osoba

Gość mczay
Osobom starszym z pewnością trudniej jest przyswoić język obcy niż dzieciom czy młodzieży, dlatego myślę, że jeśli tylko nasz senior wykazuje chęć takiej aktywizacji to jak najbardziej należy wspomóc go w tym postanowieniu wybierając dla niego dobrą szkołę językową. Tutaj mamy przykład szkoły, która ma doświadczenie w pracy z osobami starszymi – https://speak-up.pl. Widzę zresztą, że już ją ktoś wcześniej polecał. Dla osoby starszej to może okazać się ciekawą przygodą a kiedy nabędą chociażby podstawy języka to na pewno poczują się bardziej dowartościowani.

Gość alas

Dużo szukałam metody jak ugryźć naukę języka może bardziej sposobu. Nie wiedziałam zupełnie jak podejść do nauki języka tak, żeby efekty się pojawiły. 

Wiele widziałem, ale od jakiegoś czasu u mnie sprawdza się NAUKA ANGIELSKIEGO METODĄ WAŁKOWANIA. Bardzo serdecznie polecam tą metodę, bo mnie w końcu  ktoś pokazał jak przestać się uczyć list słówek a uczyć się słówek skutecznie! 

Warto tak się uczyć języka efekty się pojawią na pewno. :))