Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chemichka

Przeciw zmarszczkom pomagaja tylko !!!!!!

Polecane posty

Gość Chemichka

Przeciw zmarszczkom pomagaja tylko : 1 .Kwas witaminy A 2. Krem przeciwsłoneczny filtr minimum 30 3. Inne kwasy Odpowiadam na wszystkie pytania chemia i walka ze zmarszczkami

Gość gość
co?

Gość Marcelinaa888
Hej, mam 24lata i zmarszczki i bardzo sucha skore i chyba tzw pomaranczowa miejscami(pisze o cerze) co mi moze pomoc, polecasz jakies kremy? Juz wiele przetestowalam i efekty byly slabe.

Gość gość
Receptura na najprostsze serum z witaminą C Antyoksydacyjny, przeciwstarzeniowy, rozświetlający kosmetyk za grosze. Serum z witaminą C do twarzy przepis opinie działanie. Flavo C, jak zrobic domowe serum z kwasem askorbinowym. Wit C serum do cery dojrzałej. Po co stosować kwas askorbinowy na twarz. Krem z witaminą C do twarzy przepis receptura blog. Serum z witaminą C to jedno z najtańszych i najprostszych sposobów na odzyskanie świeżej, młodej cery. Recepturę na serum z witaminą C o składzie Flavo C przedstawiłam już wcześniej. Ale wiem, że nie każda z Was jest tak zaangażowana w kręcenie kosmetyków w domu, żeby mieć wszystkie półprodukty oraz wagę. Jedno z najprostszych receptur do wykonania takiego serum bez użycia wagi, za to wykorzystując strzykawkę. Tonik o dokładnie takim samym składzie używam po kąpieli przed nałożeniem balsamu. Cudowne działanie.Używam również na twarz, jeśli nie mam czasu na robienie bardziej zaawansowanego serum z witaminą C,kwasem ferulowym, mleczanem sodu, ekstraktami itd. Serum kosztuje grosze. Podstawowymi skladnikami są : 1. Woda destylowana Nigdy nie używamy kranówki do serum z witaminą C, to odwróciłoby jej działanie antyoksydacyjne, choć nadal by roświetlała. Ale chcemy przecież wycisnąć witaminę C jak cytrynkę, skorzystać z wszystkich jej właściwości kosmetycznych i chyba nie przesadzę jak dodam również - leczniczych. 2. Witamina C - kwas L-askorbinowy Witamina C w postaci białego proszku. Witamina w formie kwasu L-askorbinowego. Możemy ją kupić w sklepie z połproduktami kosmetycznymi, na allegro, lub po prostu w sklepie chemicznym. Wybieramy wówczas opakowanie kwasu askorbinowego z oznaczeniem cz.d.a , co oznacza "czystość do analiz" (chemicznych). Jest to większa czystość niż spożywcza. Ja kupowałam również kwas askorbinowy na allegro od sprzedawcy sklepu chemicznego, dostałam atest analizy jakościowej. 3. Dodaję również glukonolaktanu, choć gdyby się uprzeć to można by go pominąć. Glukonolakton to kwas PHA, który ma większe cząsteczki jak przedstawiciele kwasów AHA (jak mlekowy czy glikolowy), przez co nie drażni skóry i nie powoduje takiego uszkodzenia wierzchniej warstwy naskórka jak kwasy AHA. Nie ma działania fotouczulającego. Glukonolakton ma działanie złuszczające ale w łagodny, nie drażniący sposób. Działa również antyoksydacyjnie, więc przeciwstarzeniowo, ma bardzo dobre własności wygładzania, rozjaśniania naskórka oraz wyrównywania kolorytu skory równocześnie ją nawilżając. Ma jeszcze jedno istotne działanie: wiąże metale ciężkie nie dopuszczając do tworzenia wolnych rodników. dlatego warto go dodać do serum z witaminą C. Glukonolakton można kupić w sklepach z półproduktami kosmetycznymi, najtańsze kosztują około 5-9 zł/50 gram. Taka ilość starcza na bardzo długo. Wersja najprostsza Składnik Miara Zawartość procentowa Kwas L-askorbinowy 4,5 ok. 15 % Woda destylowana 25,5 ok. 85% Wersja z chelatorem Składnik Miara Zawartość procentowa Kwas L-askorbinowy 4,5 ok. 15 % Glukonolakton 4 ok. 13% Woda destylowana 21,5 ok. 72% Uwaga: W ciągu 2,5 godziny pH glukonolaktonu rozpuszczonego w wodzie obniża się około o 1 jednostkę (zależnie od stężenia), więc pH powinno się regulować po tym czasie. Po takim zabiegu albo olej z czarnuszki albo, kokosowy.

Gość Chemichka
Wracam za 30 minut

Gość gość
Mnie bardzo pomogła mezoterapia. :) Robię ten zabieg co jakiś czas w http://www.kn-estetic.pl/ i jestem zachwycona efektami. Wyglądam znacznie młodziej.

Gość gość
Na pewno bardzo pomocne są wizyty w studio urody. Ja zawsze uczęszczałam do http://www.zakrecona.eu/ - wizyty na zabiegi takie jak mezoterapia są naprawdę efektywne, widzę ogromną poprawę.

Gość gość
Moim zdaniem dobrym pomysłem jest zrobienie botoxu - wówczas bardzo szybko i skutecznie można się pozbyć zmarszczek. Ja robiłam botox w http://www.kn-estetic.pl/ i uważam, że to był świetny wybór.

Gość gość
Z kwasów szczególnie polecam kwas hialuronowy www.techderm.pl . Naprawdę działa!

Gość Anna Chojna

Oczywiście, ze najlepiej przeciw zmarszczkom pomagają tylko i wyłącznie wypełnianie kwasem hialuronowym 😉 Miałam wypełniane zmarszczki kilka miesięcy temu Restylane. Efekt jest bardzo dobry, a sam preparat bardzo bezpieczny.

Gość Croatia55

Dokładnie, najlepszy na zmarszczki jest kwas hialuronowy. Z mojej strony bardzo polecam z preparatów Restylane. Miałam tez nim powiększone usta.