Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wyróżnić się na stażu?

Polecane posty

Gość gość

Mam 22 lata i poszłam na staż. Jest jedno miejsce wole i przyjęli 2 dziewczyny ( w tym mnie). Mija powoli trzeci miesiąc i zaraz powinnam dowiedzieć się co ze mną będzie dalej. Robię wszystkie faktury, korekty, raporty fiskalne, przesunięcia magazynowe i wiele innych rzeczy jakie powinnam. Cięgle proszę o jakąś robotę nawet jeżeli wszystkie pracownice oglądają obrazki w internecie. Dzisiaj poprosiłam szefową aby podała mi tytuły książek z których mogłabym się więcej dowiedzieć o tym jak robić dobrze daną pracę. NIGDY się nie spóźniłam, nie piję i nie palę więc nie robię sobie przerw... Boję się jednak, że znowu będzie ta sama historia jak za czasów kiedy pracowałam -" 3 miesiące, starałaś się a teraz wypad". Mam tego dosyć, chciałabym mieć w końcu jakąś stabilną pracę, wyprowadzić się z domu, pójść na studia zaoczne.... Staram się na 100 % moich możliwości. Nawet socjalizuję się ze wszystkimi pracownikami co zazwyczaj przychodzi mi dość ciężko, jestem ambitna... Boję się jednak co ze mną będzie dalej. Biuro oferuje również program, który wspiera ludzi po 30 roku życia bez pracy i miesiąc temu dowiedziałam się, że na pewno muszą dać pracę starszej stażystce ponieważ przyszła z urzędu pracy i jej staż trwa 6 miesięcy a nie tylko 3 jak mój... ponadto ona ma doświadczenie, którego mnie brakuje Może powinnam od razu wywiesić białą flagę i się poddać? Praca jest wielką wartością w moim życiu, zawsze staram się wykonywać ją NAJLEPIEJ jak tylko jestem w stanie

Gość gość
trudno wyczuć co szefostwo zamierza,moze cie zostawią a moze tamte ciągną druta szefowi pod stolikiem,kto wie:-(

Gość kiedys też stażystka
Nie bądż za dobra z wykonywanych zawodowo zadań ani z charakteru i nie staraj się być dobra. I unikaj pozytywnego wyróżnienia się typu zaangażowanie, ambicja, chęć uczenia się nowych rzeczy, brak robienia sobie przerw i unikaj zostawania w pracy, aby nieco dłużej popracować czy zrobić coś dodatkowego jak już mija godzina kiedy inni kończą pracę, bo Cię potępią za to . To jest polska mentalność. Coś o tym wiem

Gość gość
lepiej w dupsko się cisnąć :D

Gość gość
Możesz chodzić z cyckami na wierzchu