Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Studzia

Ile do koperty krześniaczce ?

Polecane posty

Wqrwia mnie ten temat ale coz. Ile dac do koperty krześniaczce (:D) ? Mam już kolczyki i zastanawiam się między 500 a 700 :o tyle kasy 😭

Gość Teresa z Kalkuty3
tępa wiesniaro gada się "chrześniaczce". Chodzi o komunie? a wiesz ze to jest katolickie swieto upamietniające spotkanie z Jezusem? MUSisz dac cos katolickiego,tak wypada....taką masz rolę jako matka chrzestna._DEj Biblię,rozaniec,lancuszek z medalikiem,Obrazek swięty,Zyciorys JP2,Narty Ratizngera albo Habit. Chrzesni Dają 1000zł,taka jes ogolnie przyjeta stawka w tym roku.

Gość gość
Najpierw sobie kup słownik. Żeby robić aż tak rażące błędy to trzeba być tumanem

Gość gość
Z tysiaka powinnaś jako chrzestna, a kolczyki mam nadzieję, że od jubilera, ze złota albo srebra, a nie z h&m xd

Gość ciocia gosiaW
sama mialam z tym problem niedawno ,bo 3 tyg temu. Dzieciak jest bogatym jedynakiem,ma laptopa,tableta i Playsstaytion4...Ojciec chrzestny kupil rower za 1500zł. Nie osuzkujmy sie ,dziecko otwiera prezenty przy wszsytkich gosciach...nawet koperty dorwał i od razu pootiwerał :) i kazdy patrzy co dałas.Postaw sie a zastaw sie:) Komunię ma raz w zyciu.:) Ja kupiłam chlopakowi smartwatcha z grawerem z dedykacją za 200zł. Bibilię dla dzieci,Deskorolkę elektryczną.I dałam 1000zł. Bedzie obciach jak dasz mniej niz 700zł.

Gość ina®
Mam pytanie...Mieszkasz pod Warszawą z tego co czytałam...Czy Ty nie jesteś z Borzęcina??:D Ps. Dawaj 700, ja dostałam 800+ prezent:classic_cool:

I tak wiadomo że się nie napiszesz z jakiej miejscowości pochodzisz(nie dziwię sie):classic_cool::D Jakoś mi się po prostu skojarzyła ta "krześnica" z pewną rodziną która pochodzi właśnie z tej wsi.;):D

SERIO? :O Czy wy nie widzicie, ze ja to napisałam specjalnie ? :o Zakladalam już nie raz temat, ze mam komunię chrześniaczki :o Temat dla beki jak 99 % mojego autorstwa, a te już srają ogniem :o :D patrzta jakie to wszystko sztywne:O

tysiąc???? gdybym zarobiła to bym dała :o na 18 dam jej 2000 zacznę odkładać 1 zl dziennie to przez 10 lat nazbieram

ja dostałam 1650 zl w sumie na komunii w tym 1000 od babci więc te 650 zl dali mi krześni (:D) i inni goście :o plus jakieś kolczyki itp.

Gość gość kato
Studziuniu chciałbym ci wylizać ceepe i stópki co ty na to ? :)

Gość gość kato
studzia pokaż małża :classic_cool:

Studzia dziś no ok, :D ostatnio mam troche stresow, i juz nawet ktos ostatnio mi powiedzial ze zesztywnialam :D🖐️