Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

związek na odległość i młody wiek

Polecane posty

Gość gość

Jestem bardzo młoda, mam dopiero 15 lat. Chłopak dwa lata starszy. Wiem zdaję sobie sprawę, że dużo osób twierdzi że to nie ma sensu i to tylko szczeniacka miłość itp. Każdy może uważać jak chce i nie będę tutaj się kłócić, prowadzić dyskusji na temat czy mój związek ma sens. Chciałam tylko zapytać jak w takim wieku wytrwać jeszcze ten jeden rok, rok ponieważ gdy on skończy 18 dostanie samochód i będzie dużo łatwiej gdyż odległość ta nie jest aż tak duża, autem około 50 minut. Ufamy sobie bezgranicznie, a nasze rozmowy opierają się bardziej na telefonie i Skype, oczywiście nie raz się pokłócimy o głupotę ale potem każde z nas umie się przyznać do błędu. Będąc obok siebie on bardzo troszczy się o mnie, jesteśmy szczęśliwi jednak przez otoczenie w tym moją mamę czuję że dłużej mie dam rady znieść słuchania ich gadania żebym zerwała bo ten związek nie jest i tak na serio. To boli, boli gdy słyszę od koleżanki że może mnie zdradzać ( wiem że tak nie jest i jestem tego pewna na 100% ) , ja czuję smutek gdy widzę że ludzie są ze sobą nie z miłości a się całują a ja nie mogę przytulić chłopaka którego kocham. Jak sobie poradzić? Wiem, że nie zadałam konkretnego pytania ale może dacie jakąś radę żeby przetrwać do jego 18? Dodam że jesteśmy ze sobą prawie rok.

jeśli jest dla Ciebie dobry i się kochacie to ja w ogóle nie widze przeciwskazań :) głowa do góry! proponuję odpowiedzi szukać u siebie w sercu niż na forum, tutaj zaraz sie zjawi szereg zakompleksionych ludzi i będą Ci jechać :D a odnośnie wieku - dużo przed Tobą. powodzenia życzę!

... no a mama chce dobrze i się o Ciebie martwi, pamietaj o tym. koleżanki za to są zwyczajnie chamskie i Ci dopierdzielają. trzymaj się bliskich :)

nie wiem, czy związki na odległość kiedykolwiek maja jakis sens, szczegolnie w tak mlodym wieku, rozumeim ze kochasz ale to niestety i tak moze sie rozpasc

Gość Abcde
Dnia 20.05.2017 o 20:44, Malinka56 napisał:

nie wiem, czy związki na odległość kiedykolwiek maja jakis sens, szczegolnie w tak mlodym wieku, rozumeim ze kochasz ale to niestety i tak moze sie rozpasc

Myślę że każdy związek może się rozsypać, to że jest to związek na odległość nie ma nauczenia, bo każdy związek może się rozsypać. Związek na odległość jest bardzo trudny, mało kto pozostaje w nim do końca, ale jeżeli dwie osoby tego chcą, jeżeli jesteście silni i wierni sobie, to dużo znaczy, ale tęsknota jest wielka, nie możesz go przytulić ani pocałować kiedy tego chcesz, po części nadal jesteś samotna. Mimo wszystko mam nadzieje że teraz jesteście szczęśliwi. 😊