Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Cześć dziewczyny, czy są tutaj jakieś młode przyszłe mamy? Jak sobie radzicie?

Gość gość
młoda czyli jaka?

gość - jak się czujesz młoda to wystarczy. ja mam 26 lat np

Gość gagata1
Heeej! Z tej strony Agata, mam 28 lat wiec mam nadzieje ze mnie jeszcze przyjmiecie :) to moje pierwsze dzieciątko, poki co sie oswajam ze wszystkim :)

Gość gość
bleh, wspolczuje wam. dzieci są oblesne

Gość gość
co ty robisz w necie ciezarówo? do góarów :o

Gość gość
garów*

widzę, że jakieś dzieciaki zakompleksione się dostały do klawiatury :) no nic. kochane, dajcie znać czy jakąs diete stosujecie specjalna?

Gość gość
mniej zryj...

Gość gagata1
wiesz co, ja jakos nieszczegolnie. moze datego ze jeszcze mam duzo czasu i nie czuje presji :D podstaw oczywiscie przestrzegam :)) u nas w Gdańsku bylo tak gorąco ze dzisiaj mnie nudnosci atakowaly caly dzien ;(

ja na szczescie jeszcze ich nie doswiadczam. a co znasz na ujarzmienie nudnosci? slyszalam ze aromaterapia pomaga co niektorym, jakies swiece zapachowe, olejki lawendowe np, moja kumpla uzywa

Gość gagata1
Jakbym sobie swiece zapaliła dodatkowa to pewnie bym zwymiotowala :P ale słyszałam ze ktos sie wachlował koperkiem bo zapach negowal nudnosci W ogóle cwiczycie moze w ciazy? Pytam bo ja zawsze bylam fit a teraz nie wiem czy w ogole mozna

Gość gociuff
witajcie młode mamy, mam nadzieje ze mnie przyjmiecie choć mam juz prawie 30 na karku. Termin na październik (3.10) i duzo na glowie:) moj szef jeszcze nie wie ze jestem w ciazy i jest dosc ciezko bo mam juz brzuszek odstajacy... nosze tuniki itd, boje sie ze zauwazy i mnie zwolni

Gość gość
Na ogół krwawienie rozpoczyna się w ciągu 4-6 godzin od zażycia pierwszej dawki leku, ale może też zacząć się później. Doświadczysz skurczów, bólu i krwawienia silniejszego niż zwyczajne krwawienie miesiączkowe, będziesz też wydalała skrzepy. Im dłuższa ciąża, tym silniejsze będą bóle i krwawienie. Możesz mieć również mdłości, wymioty, biegunkę, gorączkę, dreszcze, które są normalnymi skutkami ubocznymi Jeśli aborcja się powiodła i jest całkowita, krwawienie i skurcze stopniowo ustępują. Na ogół krwawienie po aborcji trwa od 1 do 4 tygodni lub dłużej, zmniejszając się stopniowo w tym czasie. Pierwsza miesiączka występuje w ciągu 4-6 tygodni po aborcji, czasami może pojawić się później.

Gagata jasne ze mozna cwiczyc jesli lekarz inaczej nie powiedział :) ja sama mam pilke w domu i sobie na niej cwicze :) polecam

Gosciuf tez to juz przerabialam w swojej pracy, dlugo sie balam i w koncu ostatnio powiedzialam szefowej i okazalo sie ze mi pogratulowala i powiedziala ze bedzie na mnie czekac po ciazy :) nawet kwiatki dostalam hehe

Gość gość
Jeśli zauważysz u siebie jakikolwiek z poniższych objawów natychmiast skontaktuj się z lekarzem: Bardzo silne krwawienie przez dłużej niż 2 godziny pod rząd, które wymaga zużycia więcej niż 2 największych podpasek na godzinę (strumień krwi porównywalny do lekko otwartego kranu). Gorączka powyżej 39° w jakimkolwiek momencie aborcji lub temperatura 38° utrzymująca się przez 24 godziny. Ból, który nie ustępuje lub nasila się parę dni po przyjęciu lekarstw, ból i ucisk w dolnej partii brzucha. Wydzieliny z pochwy o dziwnym kolorze, konsystencji lub nieprzyjemnym zapachu Udając się do szpitala możesz powiedzieć lekarzom, że wystąpiło poronienie, ponieważ w niektórych krajach kobiety mogą być prześladowane za wywołanie aborcji. Objawy aborcji medycznej i poronienia sa dokładnie takie same i lekarze będą wiedzieć jakie leczenia zastosować w przypadku poronienia.

Gość gociuff
co to za spamer nam sie trafił? naprawde niektorzy nie maja zycia zeby pisac takie głupoty na forum ciązowym;D i jeszcze w sobotę wieczor:P Noola nie przejmuj sie. Dziekuje za pocieszenie, moze faktycznie nie bedzie tak zle, ale wiesz jak to człowiek panikuje...

Gość gagata1
No ja chyba tez musze zakupić piłke. Chodzi o taką szwajcarska, co nie? Jakie cwiczenia robisz?

Gość gość
na siłownie ciezary dzwigać a nie obrastac w tłuszcz, pozniej sie dziwicie ze faceci was zdradzają

kup polecam, ja chyba swoja za niecałe 40 zł kupilam w Decathlonie. na poczatku cwiczylam z jakichs filmikow na Youtube ale potem zapisałam się na kurs Prenalen i tam sobie oglądam i skaczę :)

Gociuff polecam sie :) najważniejsze to mieć głowę na karku :)

Gość gagata1
aż jutro zmusze małżonka by ze mna pojechał ;) czuje sie jak tłuścioszek ostatnio wiec ciesze sie ze ktos ma podobnie. domyslam sie ze to sa cwiczenia ktore maja potem pomoc w porodzie?

Gość gość
wy młode? to co jja mam powiedziec? 20lat i dzieciak w drodze? :o masakra, nic tylko sie zaciukać :(

no hej, młode mamy to 20+ jak dla mnie i to przede wszystkim stan umysłu :) miałam na celu połączyć wszystkie kobietki które potrzebuja wsparcia

gość- nie ma co sie martwic na zapas... w którym jestes tygodniu?

Gość gość
3tc, nie chce go strasznie :(

Gagata - tak, też. normalnie sie logujesz na ich stronie i masz filmiki z ćwiczeniami. to w ogole jest szkoła rodzenia, wiec jak Ci cos jeszcze przypasuje to super. ale ja od razu sie czuje lepiej ze soba. dawno temu biegalam długie dystanse, potem tez zawsze jakis sport, a teraz to tak osiadlam bo praca, teraz ciaza i wiesz sama ;))

Gość nenqa
gosc- rozumiem Cie, ja mam 21 lat i zaczelam dopiero studiowac i teraz wpadlam z chlopakiem... ehhh