Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joanna Dworak

Brak prywatności na balkonie

Polecane posty

Gość Joanna Dworak

Cześć. Właśnie wprowadziłam się do bloku na parterze i potrzebuję osłonić czymś balkon. Czy istnieją jakieś płotki, listwy, taśmy, inne tego typu materiały? Potrzebuje czegoś łatwego w montażu i wytrzymałego, przy tym, żeby wyglądało w miare estetycznie. Sprawa pilna, ponieważ mam wrażenie że sądziedzi mieszkają razem ze mną.. :(

Gość gość
Kupiłam takie trzy kratki o wysokości ok170cm i szerokości 90 i do każdej z nich przybiłam na każdą takie plastykowe imitacje szkłaktóre powodują że nic nie widać co dzieje sie na miom jak i sąsiednim balkonie.

Gość gość
Wszystko kupiłam w kastoramie

Gość gość
mialem podobnie,psiarki stawaly mi pod balkonem i podglondaly:-D wsadzilem żaluzje i zaslaniam dolne ok,o od balkony i poszly z psami pod inne balkony ale te lidzie są p**********e:-P

Gość gość
Mogłam zainstalować takie kratki które są zasłonione prawie całe ale nie chciałam żeby zaciemniał mi pokój

Gość MLXIII
ale jaki masz cel ? , czy cel jest taki aby opalać się nago na balkonie ?

Gość gość
Rolety zamontuj w oknach. ale balkonu nie ogradzaj bo co za pozytek z balkonu wtedy. ja tylko barierki oslonilam zeby nie widac bylo jaki mam czasem tam balagan i co trzymam. a mieszkam na 1 pietrze. nie przesiaduje na balkonie calymi dniami to jakos na sasiadow nie zwracam uwagi.

Gość gość
19.23 największym pożytekiem z balkonu jest możliwość zrobienia z niego piwnicy hahaha

Gość gość
Ale ja tymi kratkami zasłoniłam balkon tylko z boku nie z przodu

Gość gość
trzaśnij sobie lustro weneckie tylko nie pomyl stron

Gość gość
Ja mam taka matę słomiana i jestem bardzo zadowolona

Gość Luxia89
Sama teściowej ostatnio montowałam taśmy z tworzywa sztucznego na balkonie,. Kupiliśmy z firmy thermoplast w obi. wystarczy umieścić między szczeblami. Jeśli chodzi o estetykę to jest dużo kolorów do wyboru.

Gość gość
tez wlasnie mam taki problem bo mialam dotychczas taka mate bambusowa ale niestety szybko sie zniszczyla i stracila kolor

Gość gość
Po cholerę ci balkon na parterze ? To idiotyzm na osiedlu wielorodzinnym -ktoś co wlezie przez ten balkon do mieszkania jeszcze ... Ani pożytku z tego .

Gość m adralla
plandeke kup

Gość gość
kup taśmy balkonowe

Gość zyzolka
Nie ma nic gorszego niż podglądanie przez balkon. Jak dobrze sobie zasłonisz będziesz czuła się dużo bardziej komfortowo. Powodzenia!!! :) :p

Gość gość
Moim zdaniem rolety to dobry pomysł. Nawet te tekstylne. :) Ja zakładałam u siebie te z http://dario-sklep.pl/ i sprawdzają się super. Jestem z nich bardzo zadowolona.

Gość gość
rolety to co najwyzej mozesz miec w oknie :P zwlaszcza tekstylne a takie zewnetrzne na balkon to musza byc w calosci nie odslonisz ich do polowy przy poreczach tutaj trzeba zastosowac jakies przeslony typu tasmy z polipropylenu albo maty bambusowe

Gość Janusz K
Hej, w mojej ocenie dobrym rozwiązaniem będzie zastosowanie poprostu ładnych firan lub zasłon. To jest i klimatyczne i daje prywatność więc chyba się sprawdzi. Teraz to są takie patenty - widziałem u znajomych jak to działa z elektrycznymi karniszami - szoczek. Jeśli szukasz konkretu, to polecam sprawdzić te wzory: http://www.mkstudio.waw.pl/dekoracje/dekoracja-okien/ To firma w której znajomi zamawiali firany razem z karniszami elektrycznymi - w ogóle specjalizują się w ogóle w takich dekoracyjnych sprawach wiec coś mogą doradzić. Pozdrawiam serdecznie :)