Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wikeu poczulyscie instnkt macierzysnki

Polecane posty

Gość gość

ja w wieku ok 23-24 lata. a wy?

Gość gość
Mam 26, nie czuję.

Gość gość
Rozrodczy jak już. 32 lata, ale w sumie to bardziej z rozsądku się zdecydowałam.

Gość gość
W wieku 28 lat,po zmianie diety z wegetarianskiej na miesną przy jednoczesnym rzuceniu nałogu nikotynowego.

Gość gość
Ja dopiero po porodzie - a w ciazy bylam z wpadki. Nie chcialam dziecka ale moj facet strasznie sie uparl - jestem mu za to bardzo wdzieczna bo mam teraz wspanialego syna!

Gość gość
Mam 25 lat i nic nie czuje, mimo ze mam cudownego faceta, ktory jest miloscia mojego zycia i bylby swietnym ojcem (jest 3 lata starszy ode mnie)

Gość gość
Do kiedy miałam 25 lat nawet nie lubiłam dzieci a teraz zapragnęłam. Mam 27 lat I jestem w ciąży

Gość gość
21 W wbrew wszystkiemu: na studiach prawniczych, bez ślubu, mieszkając osobno Udało się po 6 latach.

Gość gość
25 - dotarło do mnie że mogłabym w sumie zostać mamą 27 - chciałam już na serio 29 czyli teraz - już fiksuję, tak bardzo chcę dziecka. Oglądam w necie filmy z porodów (uważam że poród jest piękny) i czytam blogi matek... wyobrażam sobie że jestem w ciąży albo śni mi się że mam już dziecko. Niestety, partner nie chce.

Gość gość
ok. 27-28, bylam samotna. W wieku 30l mialam meza,a 31 urodziłam.

Gość gość
Mam 31 lat i do tej pory nie poczułam, lubię dzieci, ale własne byłoby dla mnie katastrofą

Gość gość
gosc 9:03. to masz problem kochana, bo widze ze dziecka pragniesz ogromnie, skoro masz takie sny, wyobrazenia. no albo partner sie zgodzi, albo bedziesz nieszczesliwa bo sama czujesz ze dziecko to Twoje przeznaczenie

Gość gość
W wieku 34 lat zauważyłam u siebie rozczarowanie każdym przychodzącym okresem i wtedy zdecydowałam się na dziecko, za to wcześniej miałam nadzieję, że nie będę miala w ogòle dziecka, bo go nie chciałam mieć mimo dobrego męża i ustabilizowanej syt życiowej. Dziś dziecko ma 2 lata. Kocham go, ale jakby go nie było nic wielkiego by się nie stało.

Gość gość
9:22 dzięki za współczucie. Niestety partner kiedyś chciał dzieci ale mu się odwidzialo. I to we mnie upatruje winy. W sensie chce dzieci, ale nie że mną taką jaką jestem. Jednocześnie rozstać też się nie chce. Tłumaczy to tym, że liczy, że się zmienia. Jego zarzut to moja waga. Kiedyś byłam troszkę przy kości (bmi 23) i to było ok. Teraz niestety jest mnie więcej (bmi 30) i to jego główny zarzut. Staram się schudnąć, biegam, jestem na diecie, ale wolno to idzie, góra 2kg w miesiącu (( wcześniej miałam bmi 34). Ale go to nie przekonuje. Poza tym jednym aspektem (czyli brak seksu a co za tym idzie - dziecka) jest ok i kochamy się, wspieramy. Nie wiem co będzie dalej. Wiele było moich rozmów i placzow. Najpierw czułam się upokorzona takim stawianiem sprawy, ale teraz tak chce dziecka, że odchudzam się zawzięcie. Żeby nie było, mi moją waga i rozmiar 44 też przeszkadzają (162cm wzrostu) ale co innego chudnąć dla siebie a co innego z musu.

Gość gość
Ja akurat poczułam pierwsze przejawy instynktu macierzyńskiego mając 17 lat. Przeszedł okres buntu, było we mnie dużo ciepła i miłości, którą chciałam na kogoś ukierunkować i opiekować się. Z zazdrością patrzyłam na ciężarne i na mamy z wózkami, mając świadomość że nie mogę sobie pozwolić na ciąże z oczywistych względów. 23 już pełne, świadome uczucie instynktu macierzyńskiego

Gość gość
22 lata. Moja siostra wtedy urodzila dziecko i cos we mnie drgnelo. Mama zostalam gdy mialam 27lat. To byl odpowiedni moment .

Gość gość
27 lat jak pozmalam.mojego meza.

Gość gość
Ja w wieku 50 lat :(

Gość gość
Instynkt macierzyński poczułam w wieku 17 lat. Oczywiście nie starałam się o dziecko, wiedziałam że o to zbyt wcześnie i pierwsze urodziłam w wieku 25 lat. Ale fakt że od 17go roku życia wiedziałam że chce być matką dlatego robiłam wszystko by przygotować się materialnie na ten moment. Skończyłam naukę, znalazłam pracę, wyszłam za mąż i teraz jako 31 latka mam trójkę wymarzonych skarbów.

Gość gość
Ja mam 32 lata i instynktu kompletnie nie mam. Może się to kiedyś zmieni...a może nie... Dzieci ogólnie mi nie przeszkadzają ale nie wyobrażam sobie na chwilę obecną żeby po domu kręcił się taki mały bąbel.

Gość gość
16 lat ale poczekałam z tym 5 lat.

Gość PaulazCzerwca
Ja poczułam pierwsze oznaki trzy lata temu , mialam wtedy 22 l . Mężatką jestem w tym roku 4 lata. I chciałabym żeby mi się udało zajść jeszcze w tym roku.

Gość gość
to sprobujcie celować w owulację :) Nam to pomogło.

Gość gość
Ja czuje w wieku 19, ale odpowiedniego kandydata na tatusia brak :P

Gość gość
Ja ok 18 urodzin strasznie chciałam dziecko na szczęście nie było odpowiedniego tatusia :-) Mama zostałam w wieku 32 lat po 8 latach związku... Cieszę sie ze tak ułożyło sie moje życie :-)

Gość gość
gość 2017.05.30 to sprobujcie celować w owulację usmiech.gif Nam to pomogło. a jak najlepiej ją wyznaczać?