Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karma. Czy kogos, kto was skrzywdzilspotkalo potem cos zlego?

Polecane posty

Gość gość
mnie jakos nikt nie krzywdzi specjalnie, ale ja zawsze ze wszystkim mam pod górke, ze wszystkim czego sie nie tknę to wszystko sie wali, jestem dobrym człowiekiem a same tragedie zyciowe począwszy od wyjścia za mąz za ieodpowiedniego człowieka- nie bije mnie moze i ojcem jest dobrym, ale małzeństwo nasze to porażka i tak sie to ciągnie 21 lat

Gość gość
8:06 mam podobnie :) przytulam , jakbys o mnie pisala

Gość gość
nigdy, ale zastanawia mnie taka dziwna sprawa. Znajoma, która z upodobaniem rozjeżdżała koty, marnie skończyła jako ofiara wypadku. Leży teraz sparaliżowana, zależna od innych w łóżku i nie wstanie z niego już nigdy o własnych siłach. Ledwie ją odratowali po tym, jak została potrącona na przejściu dla pieszych. To jedyny przypadek, z jakim się spotkałam, że kogoś coś złego spotkało, za podłe czyny niby, tak by się mogło wydawać niektórym. Wszystkim wrednym ludziom, jakich znam, dobrze się w życiu układa. Jedna menda miała białaczkę, ale ją wyleczyli i żyje ☺

Gość gość
Dobrze jej tak

Gość gość
Mysle, ze Ci, ktorzy maja pod gorke sa dobrymi ludzmi..

Karma nie polega po prostu na tym, że doznaje się krzywdy ponieważ się kogoś skrzywdziło. To szeroki i skomplikowany temat, polecam się zapoznać, bo takie myślenie życzeniowe nic wspólnego z karmą nie ma i tylko ogłupia.

Gość gość
Tak jak skrzywdzilam i juz 3 lata mam tą karmę i nie chce odejść

Gość gość
Tak, tak.. Tylko w mim przypadku wiele razy tak wlasnie zadzialalo. Nie chce, by komukolwiek dziala sie krzywda, nie ciesze sie z czyjegos nieszczescia. Ale wlasnie zastanawia mnie jak to dziala, czy to moja energia, czy moze cos innego?

Gość gość
Wielkie prawo: „Co posiejesz, to zbierzesz” (zwane również prawem przyczyny i skutku). Nasze myśli i działania mają konsekwencje – dobre lub złe. Jeśli chcemy pokoju, miłości, harmonii, dobrobytu, musimy być gotowi na podejmowanie odpowiednich działań. No i oczywiście – czyńmy innym to, co chcielibyśmy, żeby i nam czyniono. Karma wraca.

Gość gość
Prawo Stworzenia: „To czego pragniemy, osiągamy jedynie poprzez własne działanie.” Nie ma zdarzeń przypadkowych, to co się dzieje w naszym życiu wynika z naszego uczestnictwa i współdziałania. Jesteśmy związani z wszechświatem, więc to co, się dzieje na zewnątrz ma początek wewnątrz nas – w naszych emocjach i myślach.

Gość gość
Jedyne, nad czym mamy kontrolę to my sami. Kolejne działania (lub ich zaniechanie) przyniosą zarówno pozytywne lub negatywne okoliczności w naszym życiu. Chcesz się rozwijać, dąż do zmian wewnątrz siebie, w swoim sercu, a nie staraj się zmieniać wszystkich wokół. Kiedy zmieniasz się w środku, zewnętrzna rzeczywistość zmienia się również.

Gość gość
Oglądając się z żalem w przeszłość i wybiegając z nadzieją w przyszłość, niepotrzebnie pozbawiamy siebie nowych perspektyw. Stare myśli i wzorce zachowań odbierają nam szanse na zmianę.

Gość gość
A gdybyś ty dzisiaj musiała zrobić podsumowanie swojego życia? Czego byś żałowała najbardziej? Tak bardzo, że aż myśl o tym, że nie spróbowałaś, że coś zmarnowałaś, by cię zabolała? Dlaczego jest tak, że my sami sobie to robimy? Nie podejmujemy ryzyka, nie zmieniamy tego, co w naszym życiu czyni nas nieszczęśliwymi? Przecież wszystko zależy od nas. Co zrobić, by nigdy w naszym życiu nie żałować, że czegoś nie zrobiliśmy, czy zrobiliśmy, że przegapiliśmy dla nas jakąś szansę na szczęście?

Gość gość
Czego najbardziej żałują ludzie pod koniec życia?

Gość gość
Mlodosci

Gość gość
Tego ze byli tacy glupi i sluchali zaje/banej polaczkowej mentalnosci. Przez to gowno zaczelem pic****alic i imprezowac przez co zniszczylem moja kondycje i talent do pilki. A gdybym sie tym zajal to kto wie gdzie bym teraz gral i ile zarabial. Ale wazniejsze byly imprezki i falszywe qrwy znajomi. Szczerze was polaczki je/bane nienawidze za zniszczenie mojego zycia!!!!!

Gość gość
taa dobre wytlumaczenie.....w gardlo ci wlewali

Gość gość
16.14 ile miał lat ten co się powiesił?

Gość gość
23:59 , nienawidzisz Polaków za to ze byłeś leniem i zamiast grać wolales chlac i imprezowac? Na siłę Cię wyciagali? Zwiazali i wkladali do samochodu ? Obwinianie kogoś o własne lenistwo jest mega żałosne , chciałeś to chlales a nie obwiniasz bezczelnie innych

Gość gość
Do kolegi od pilki: Byl taki cza w moim zyciu, ze nie bylo pracy, nie moglam robic czego chce, moja milosc nie wiedziala czego chce, wszyscy w pipidowce sie na plecach ustawiali. Ja ciezko pracowalam, by miec na kurs angielskiego, potem wyjechalam, ale tego strachu przed nie zdolnam opisac, po czesci robilam co chcialam, rowniez ciezko pracowalam, wyksztalcenie na obczyznie zdobylam, choc latwo tez nie bylo.. Zarobilam pieniazki, podrozowalam.. I jakos na wlasny rachunek, bo meza obcokrajowca nie chcialam.. Latwo nigdy nie bylo, ale zrobilam co tylko moglam, by sie realizowac..

Gość gość
A gosc od 22.40 - sluszne wnioski. W samo sedno!

Gość gość
Nie wierze w zadna karme, jak juz sa to zbiegi okolicznosci. Tak sie sklada, ze najczesciej ludzie ktorzy sa z charakteru podli, maja duzo pieniedzy i dobrze im sie wiedzie.

Gość gość
Skrzywdzenie przez psychola - bo tak trzeba nazwać wielu zwyroli, bardzo boli , często latami wpada się przez takich w depresje, . Nie można budować swego szcześcia na czyjejś krzywdzie . To co mnie spotkało nadaje się tylko do opisania w programie sprawa dla reportera, bo nikt nie jest w stanie pomóc. Przez krzywdzicieli od dawna myślę o samobójstwie. '' Najlepsze '' teraz - najwięcej zła wyrzadzili mi w życiu s*******e którzy nazywają się lekarzami. Radzę uważać na tych co się reklamują na tym forum w dziale chirurgii plastycznej

Gość gość
Z lekarzami to najgorzej. Niestety, chyba zadna inna profesja nie ma takiego szacunku, i zadna nie popelnia takich bledow przez wlasna niekompetencje i arogancje.. Wiem, ze Ci trudno, ale staraj sie kochac siebie mimo wszystko i wyrzucic te nienawisc z duszy. Zajmij sie czyms, co kochasz. Ja mam chorobe, ktora mnie szpeci.. Tez z tym trudno bylo zyc, jako nastolatka.. koszmar.. Potem, kolo 30 zaczelam ladniec, zmienilymi sie rysy, z mankamentami sobie radzilam, makeup pomagal, zamiast meczyc sie z kompleksami, zaczelam podkreslac to co we mnie bylo ladne.. Nie trac mlodych lat na nienawisc, pomysl, co mozesz z tym zrobic. Z doktorkiem pewnie nie wygrasz... Zycze wszystkiego dobrego... :)

Gość gość
up

Gość gość
witaj, z tego co mi wiadomo wielu dziewczynom przy operacji przegrody wycieli z nosa tyle ze wygladaja prawie jak po plastyce

Gość gość
uppp

Gość gość
Witam, Mam do zaoferowania swoje usługi w zakresie hackingu. Oferuję szybkie i tanie pozyskanie: > danych dostępowych do kont Facebook, Skype, mail etc. > informacji z dowolnego komputera, serwera > usuwanie/tropienie złośliwego oprogramowania (malware) > o inną pomoc ZAPYTAJ, napewno otrzymasz odpowiedź! Sposób finalizacji transakcji jest uczciwy dla klienta jak i mnie. Gwarantuję skuteczne wykonanie usługi w określonym terminie. Szczegóły możesz poznać kontaktując się ze mną mailowo - star8x8@interia.pl # star8x8@interia.pl # star8x8@interia.pl # star8x8@interia.pl # star8x8@interia.pl # star8x8@interia.pl # star8x8@interia.pl # star8x8@interia.pl # Pozdrawiam. szukam hakera, haker tanio, odzyskiwanie facebook, podsluch sms, uslugi hakerskie, pomoc informatyczna, pomoc hakerska, fb haker, jak zlamac haslo, podsluchiwanie rozmow, jak zdobyc haslo, zapomnialem hasla

Gość gość
gościu na pewno czytales inne tematy . napisze ci tylko ze cie rozumiem. stawiam na to ze to problem z nosem :( Co do tematu, uważam, że tylko po śmierci zostanie wymierzona odpowiednia kara. Są udowodnione przypadki, że kiedy ktoś pragnie zemsty za życia, trzeba podpisać pakt z demonem, czyli prościej z diabłem. Czego oczywiście nie polecam, bo demon zawsze upomni się o zapłatę.