Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wstydzę się mojej matki

Polecane posty

Gość gość

Może to głupie, ale wstydze się kogokolwiek zaprosić do siebie. Moja mama doznała udaru i pomimo tego, że jest sprawna jej umysł już taki nie jest. Bardzo zdziecinniała. Potrafi godzinami śpiewać piosenki albo powtarzać jedno słowo. Nie jest tak non stop. Czasami sa okresy gdy funkcjonuje normalnie. Boje się reakcji moich znajomych. Pomyśla sobie, że mam chora psychicznie matkę.

Gość gość
Dlaczego nie chcesz powiedzieć znajomym prawdy ?że twoja mama miała udar i nie jest już sprawna umysłowo tak jak kiedyś. Czy to jest jakiś wstyd???

Gość gość
To dla Ciebie opinia innych jest ważniejsza niż własna matka ? Pamiętaj matka jest jedna i przyjdzie taki dzień że nie usłyszysz już tej piosenek nigdy którą zawsze śpiewała .

Gość gość
Nie jesteś jedyna autorko

Gość gość
To prawda kiedyś będziecie tęskniły za "dziwactwami" swoich rodziców.

Gość gość
Oj nie mów tak to twoja mama powiedz jasno znajomym jak sprawa się ma a jeśli się będą śmiali to znaczy ze masz znajomych na poziomie przedszkolaczka którego wszystko śmieszy

Gość gość
17:56 Ja nie tęsknie a tez sie wstydziłam zaprosić ludzi do domu.

Gość gość
Opieka nad mamą wymaga od nas mnóstwo poświęcenia. Wszyscy jesteśmy tym umęczeni. Osoba chora na umyśle bardzo męczy. To jest tylko jeden przykład. I to w formie łagodnej. Opieka nad nią jest bardzo absorbująca. Pomimo tego, że chodzi to trzeba ją umyć , ubrać, nakarmić, pilnować, żeby coś sobie nie zrobiła. Potrafi godzinami krzyczeć, leki czasami nie pomagają, wtedy jest bardzo ospała to jeszcze gorzej.

Gość gość
To musi śmiesznie wygladac jak ona śpiewa albo powtarza słowa cały dzień :D Nie powinnam sie śmiać :P

Gość gość
gość dziś . Nie chciała bym takiej córki jak ty .

Gość gość
gość dziś chodzi o drugą wypowiedź .

Gość gość
Kim ty jesteś żalosna babo? twoja mama jest chora i musisz być dla niej wyrozumiała.Mieć serce.Jesli nie chcesz lub nie mozesz opiekować się nią,to załatw jej opiekę.Obcy ludzie też potrafią opiekować się.Smutny jest los rodziców mając takie dzieci jw ps śpiewa tak jak potrafi- jest radosną osobą

Gość gość
Oby Twoje dzieci też się Ciebie wstydziły!

Gość gość
Czy czytacie ze zrozumieniem. Ona piszę tylko, że się wstydzi znajomych zaprosić. A wy wyzywacie od durnych bab.

Gość gość
18:09 A ja nie chciałabym mieć matki, która nie umie sie nawet wysłowić :D chciała bym :D wróć się do podstawówki tępa wieśniaro

Gość gośćmi adralla
Powinnaś się cieszyć, że mama żyje. Tylko to jest ważne a znajomych, którzy by nie zrozumieli sytuacji nie chciałabym mieć.

Gość gość
Wyzywają te, które tego nie przeżyły. Nie wiedzą jak to jest się wstydzić, w szkole, wszędzie, cały czas. I to nie ty jesteś przyczynæ tego wstydu (z tym coś można zrobić) a osoba z którą musisz mieszkać do x lat.

Gość gość
Dobrze,że mama śpiewa. To część terapii logopedycznej. Znajduj jej piosenki,które lubi i puszczaj :)

Gość gość
Rozumiem co czujesz. Miałam podobnie tylko, że to mój ojciec był pijakiem. Wstyd było kogokolwiek zaprosić bo niewiadomo jaki numer odstawi, czy będzie nas wyzywać od k****itp. Wstydziłam się też innych gdy zobaczą go jak pijany leży w rowie. Kto tego nie przeżył nie zrozumie.

Gość gość
Bardzo wiele osob w starszym wieku lub po chorobie zachowuje sie w ten sposób. U mnie np teść a potem tesciowa. Trzeba po prostu pzryjac do wiadomosci, ze tak jest. jesli uwazasz,ze znajomi będa sie smieli itd to nie warto,zeby byli znajomymi , bo znaczyłoby,ze sa bardzo ograniczeni.

Gość gość
gość dziś wole być już tępą wieśniarą niż tępym ku'rwiszonem który się wstydzi swojej własnej matki życzę Ci aby twoje dzieci tak samo Cie potraktowały .Ale lepiej żebyś ich nie miała bo tylko dzieciaków szkoda żeby się z takim czymś jak ty męczył .

Gość gość
gość dziś gość dziś wole być już tępą wieśniarą niż tępym ku'rwiszonem który się wstydzi swojej własnej matki życzę Ci aby twoje dzieci tak samo Cie potraktowały .Ale lepiej żebyś ich nie miała bo tylko dzieciaków szkoda żeby się z takim czymś jak ty męczył . xx Największym jak to ładnie i po ludzku :) napisałaś ku888szonem to jesteś ty. Nic dodać nic ująć sama sobie świadectwo wystawiłaś.

Gość gość
Ja się zakalcu nie wstydze własnej matki przed znajomymi tak jak ty .Pewnie twoi znajomi mają więcej oleju w głowie od Ciebie i wiedzą co to choroba . Szkoda czasu i klawiatury na coś takiego jak ty . A ona cię jeszcze córką pewnie nazywa na to określenie to trzeba sobie za służyć najpierw .