Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gen tel man

Gdzie samotny dżentelmen może dziś spotkać wolną damę?

Polecane posty

Gość gen tel man

Witam. Najpierw kilka słów o sobie. Nie chcę zdradzać swego wieku ani miejscowości z której pochodzę, bo już tylko te dwie rzeczy mogły by mnie zdradzić. A to dlatego, że mam niecodzienny sposób bycia wyraźnie odstający od reszty moich rówieśników. Otóż staram się ubierać i zachowywać jak prawdziwy dżentelmen. Jak człowiek z klasą. Spodnie w kancik i marynarka to u mnie codzienność. Dbam też (podobno przesadnie) o higienę. Lubię mieć wypiłowane "na błysk" paznokcie, lubię codziennie się golić i to golić w sposób tradycyjny - maszynką na żyletki a pianę wyrabiam samodzielnie w tygielku przy pomocy pędzela z borsuczego włosia. Ciekawią mnie sprawy savoir vivre i uwielbiam zapraszać kobiety do luksusowych lokali, gdzie z kolei uwielbiam "popisywać się" (w sposób nie nachalny) znajomością win albo wybornych potraw. Problem w tym, że zapraszane przeze mnie kobiety, choć z wyglądu piękne, okazują się być zwyczajnie mało kulturalne: klną, narzekają, nawet plują na ulicy pod nogi. Mnie to zwyczajnie razi. Ja lubię się wyrażać poprawną polszczyzną i chciałbym poznać jakąś młodą damę z dobrego domu, dobrze wychowaną i koniecznie nie ubierającą się jak facet (widziałem takie). Chciałbym poznać ale... Czas mija, latka lecą, a ja wciąż sam. Jestem dość przystojny i nie ma we mnie nieśmiałości wobec kobiet. Umawiałem się już wielokrotnie lecz wszystko się kończyło zanim się zdążyło na dobre zacząć. Nie szukam księżniczki w białej wieży. Ja po prostu chcę NORMALNĄ dziewczynę. Niestety większość dzisiejszych panien nie cani sama siebie i bardzo obniża facetom poprzeczkę. Przykład. Spaceruję z pewną panną i jej koleżankami a na przeciwko idzie jakiś ich znajomy i na powitanie krzyczy im "hej świnki!". A one wszystkie chichoczą. To niby drobiazg ale jeśli kobieta pozwala mówić do siebie świanko/świnio to niestety...

Gość gen tel man
Staram się unikać tzw. pubów ale raz czy dwa zdarzyło mi się przestąpić próg tego... lokalu (żeby nie napisać speluny). Siedzimy w mieszanym gronie a obok idzie jakaś nieznajoma kobieta. Faceci z naszego towarzystwa oglądają się za nią i mówią "Fajna dupa", "Ale mam cyce", "Brałbym taką", "Ja też szarpałbym jak Reksio szynkę". Wszystkie te słowa są wypowiadane w obecności siedzących z nami przy stoliku dziewczyn. Żadna nie poczuła się urażona. Przeciwnie. W oczach niejednej dostrzegłem coś w rodzaju zazdrości, że to nie pod jej adresem lecą te "komplementy" :O Jak spośród takich wybrać dziewczynę dla siebie?

Gość gość
No kochany, napewno nie na kafeterii ;))) są takie stronki jak czas gentlemanow, albo szkoła dam, czasem organizują spotkania, często jakieś zloty i to na pewno inny sort od takiej typowej Karyny w adidasach. W tych czasach bardzo ciężko znaleźć kogoś na poziomie. Jako taki swoisty tip, zanim się z kimś zapoznasz zobacz jakie ma osoby w swoich znajomych na fb, po twarzy naprawdę da się poznać co to za ludzie. Zwróć uwagę na to gdzie mieszkasz, bo naprawdę śmiem twierdzić, że w pewnych miastach znalezienie kogoś konkretnego i "ogarniętego" to szansa naprawdę 0.0001%. Powodzenia. Znam i takich co mają 35-45 lat nadal szukają kogoś na poziomie i kobiety i mężczyźni ;p nie ma co się przejmować.

Gość gość
"hej świnki!". A one wszystkie chichoczą." - padlam. To z niezlym elementem sie zadajesz mimo wszystko, skoro faceci w Twoim otoczeniu mowia "niezla doopa" itd itp.

Gość gość
Mało realistyczny opis - prowo.

Gość gen tel man
To nie to, że ja się z nimi zadaję. Po prostu znamy się. Z niektórymi się wcześniej uczyłem, z niektórymi mieszkam niemal po sąsiedzku. Raz dałem się namówić na wspólny "wypad do baru". Raz. Za dalsze takie spotkania dziękuję.

Gość gość
A co na to Twoi koledzy, jak idziesz z nimi, spodnie w kancik, paznokcie blyszczace itd? Ciesza sie, ze idzie z nimi takie dzentelmen?... :-p

Gość gość
Ile masz lat?

Gość gość
EEE DZENTELMAN WHERE ARE YOU

Gość gość
Pomysleli ze pedal :D :D :D :D

Gość gość
Wyczuwam prowo. Piszesz o damach na kafeterii? Hahahaaa