Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie z kafe myślą, że lekarze zarabiają 3000 hahaha

Polecane posty

Gość gość

Widziałam dzisiaj kwitek lekarza, a tam 25 000, poczułam się jak plebs z moimi 2600

Gość gość
No to dziwne, bo ja dostaje 2400 za rezke na AiT ;)

Gość gość
Podstawy chyba, a dyżury, pozy i inne fuchy?

Gość gość
Jakie inne fuchy? 6 lat dostaje sie wyłącznie z rezki. A dyżury musimy wyrabiać w ramach rezydentury. Teoretycznie moge brać dyzury, ale mając 4 dyzury 16h w miesiacu, czasem wiecej z rezydentury nie jest to możliwe fizycznie by robić więcej. Doby brakuje. My poza pracą w szpitalu i dyżurami musimy jeszcze jeździć na staże (za które nikt nam nie zapłaci) i uczyć się do PESy . Niejednokrotnie książki do specki kosztują i po 1000zł miesiecznie...

Gość gość
Tego nie powiesz?

Gość gość
przeciez napisałam

Gość gość
-0/10 a wiesz czemu, bo rano napisałaś ten sam temat, ale podałas kwote 20 000zł, oj żeby tak się o 5 tysiaków walnąć

Gość gość
Lekarze sporo zarabiają z łapówek ale także dzięki ciężkiej pracy , znam przypadki że w ramach wdzięczności lekarz otrzymywał od pacjenta nowy samochód

Gość gość
gość dziś Nie jestem przekupna to po 1. W sumie jak kazdy u mnie na oddziale. 2. czesto bywa tak, że pacjent nawet nie pamieta kto nad nim czuwal w trakcie okresu okresu okolooperacyjnego, wiec jakiekolwiek "bonusy" ani nawet dziekuje nie wchodzi w gre. :) Mnie wystarcza fakt, że pacjent wyszedł o własnych siłach

Gość gość
Kuzyn się uczy na lekarza sądowego - patologa. Tzn. wybrał taką specjalizacje. Czy to prawda, że patolodzy zarabiają więcej? Ale łapówek to chyba brać nie będzie. Jego matka niezadowolona że to wybrał.

Gość gość
znam panią doktor, wcale nie jakąś wspaniałą, nie z długim stażem, która oprócz 3000zł na etacie w szpitalu, dostaje 1500zł za dyżur, ma ich 2 w tygodniu, plus prywatna praktyka

Gość gość
Nie, patolog nie zarabia dużo. Mimo tego iz patolodzy są bardzo cenionymi specjalistami zapotrzebowanie na nich jest relatywnie niskie. Bardzo ciezko wyrobic sobie renome by w ogole prace dostac. Jesli chodzi o rezydenture to kazdy lekarz jest traktowany przedmiotowo i nie zarobi duzo. Wiekszosc rezydentów do końca rezki siedzi z rodzicami. Dopiero po PESie mozna zaczac po ludzku zarabiać. O niefajnych warunkach pracy nie wspomne.