Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fajne teraz czasy , że można być singlem do śmierci

Polecane posty

Gość gość tak chcę
To dlaczego, skoro tyle nas jest - panien i kawalerów - nie stworzymy jakiegos stowarzyszenia i moze bedzie nam raźniej jakoś. No i na strosc jakostez bysmy sie zroganizowali. :P

Gość gość
Jeszcze 30 lat temu kazdy sie śmiał ze starej panny, wiec szukala lub rodzice szukali jej kogoś na sile..

Gość gość
Kącik samotnych serc?

Gość gość
Teraz to się wszyscy śmieją z mężczyzn którzy w wieku 20 nigdy w związku nie byli :( Choć raz chciałbym pocałować kobietę w usta...

Gość gość
Oj tam, mi po prostu życie w pojedynkę lepiej wychodzi niż życie w związku. Taka już moja natura. Ale oczywiście gdy ktoś bardzo chce mieć kogoś do pary, to powinien się zmobilizować i zacząć się umawiać na randki. Samo nic się nie zrobi.

Gość gość
Mnie brakuje jakiejś grupy, z którą można by się spotykać, w celu dzielenia się problemami, wzajemnej pomocy itd. Takie grupy istnieją w kościele, ale zawsze w zamian czegoś od ludzi się żąda i jakoś nimi manipuluje, przerabiałam to do bólu.

Gość gość
Ale w takich grupach może się zjawić psychol albo zbok więc trzeba uważać

Gość gość
W każdej grupie może się zjawić psychol albo zbok, w przykościelnej chyba też.

Gość gość tak chcę
Takie stowarzyszenie nie jest złym rozwiązaniem ale musi sie to opierac na uczciwych zasadach. Patrona juz mam, zatwardziałego kawalera, ale myśl oragnizacyjna zajęłaby mi od cholery czasu :D Tam bym awet powstaly nowe miejsca pracy specjalnie dla osob samotnych. Gdybym byla bogata, stworzylabym cos takiego. Nie żal by mi bylo pieniedzy.

Gość Psychol albo zbok
Też jestem samotny.

Gość gość
Mogę się przyłączyć :)

Gość gość
Ja jestem faktycznie samotny i marzę o miłości z dziewczyną :) nigdy bym jej nie skrzywdził :)

Gość gość
Skoro nie mamy rodzin, poświęćmy sie dla siebie na wzajem, bo w obliczu obecnego kryzysu w ktorym pogrążył sie swiat, będziemy jedynymi, którzy zdołają wtedy stworzyć nowy ład :P Pomyslcie czasem o tym na marginesie, bo czuje ze coś w tym jest.

Gość gość
Gość tak chcę - wzięłabym w tym udział. Grunt to miejsce spotkań, może być 1 fizyczne, 1 wirtualne - np. na fb. Ludzie sami się zorganizują, nie ma sensu niczego wymyślać na siłę.

Gość gość
Zakładacie własną lożę masońską?

Gość gość
gość dziś Zakładacie własną lożę masońską? x W sumie dobrą organizację tam mają, bo trwają do dzisiaj, więc można by coś od nich zapożyczyć, za wyjątkiem ich "ciemnej strony" :D

Gość gość
Trzeba założyć taką grupę możemy się spotykać np. w Krakowie, w Warszawie wszyscy będą zjeżdżać z całej Polski.

Gość gość
A musi to być od razu loża masońska? Dlaczego nie można by sie spotykać po przyjacielsku zamiast od razu wymyślać nowy ład? Myślmy twórczo a nie pakujmy się w stare schematy.

Gość gość
gość dziś A musi to być od razu loża masońska? Dlaczego nie można by sie spotykać po przyjacielsku zamiast od razu wymyślać nowy ład? Myślmy twórczo a nie pakujmy się w stare schematy. x racja, wszystkie pomysły, świeżosci powiewy, wskazane :)

Gość gość
gość dziś Trzeba założyć taką grupę możemy się spotykać np. w Krakowie, w Warszawie wszyscy będą zjeżdżać z całej Polski. x i Łodzi :P

Spodobał mi się ten wątek. Zgadzam się co do tego singla, ale nigdy nie myślałem o tym. Po prostu jakoś nie było okazji.

Gość gość
1. Nie bedzie tam ograniczeń wiekowych, bo to juz powoduje wykluczenia, podziały i rozłamy. Od pełnoletności dokąd człowiek jest w stanie dokonywac czynnosci samoobslugowych ;)

Gość gość
dawajcie nastepne postulaty :D

Gość gość
Oj, tak jest. I to nie od dziś. Znam kawalerów i stare panny w swojej gminie co dobiegają 40-stki i poza jeszcze ewentualnie najbliższą rodziną nikt nad ich losem nie "ubolewa". Po prostu - ludziom rozszerzają się horyzonty i zaczynają rozumieć że świat nie jest czarno-biały, nie wszyscy są tacy sami i dzierżą te same losy, więc nie wszystkim stan "zajęty" jest pisany.

Gość gość
zjazd niedorajdów życiowych :)

Gość gość
bo jak chcemy miec chocoaz zalążki takiego "stowarzyszenia" to musi powstać choćby szkielet statutu na przyszłość -.^

Gość gość
Tylko wszyscy na spotkaniu będą się nawzajem podrywać haha

Gość gość
A tu się okaże, że na spotkaniu wszyscy sobie kogoś znajdą na stałe :D

Gość gość
gość dziś A tu się okaże, że na spotkaniu wszyscy sobie kogoś znajdą na stałe x No i fajnie, to tez mogloby temu słuzyc. A stowarzyszenie i tak zostanie bo zawsze sie znajdą takie osoby. To jest uniwersalne.

Gość gość
Nie lepiej od razu zaznaczyć, że będzie możliwość wyrwania sobie kogoś na stałe? To mówienie o singielstwie z własnego wyboru jest mocno naciągane. Po prostu nie było możliwości wcześniej więc trzeba stworzyć kolejną okazje, a nóż się uda. :)