Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

godziny posilkow 10 mc dziecka plus niechec do obiadkow prosba o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Moje 10 miesięczne niemowlę nie chce jeść obiadków. Czy możecie spojrzeć na rozkład moich posiłków i doradzić, w jakich godzinach powinnam podawać te posiłki? 6.20 pobudka i mleko z piersi 8.20 kaszka zbożowa z dodatkiem gruszki ze słoiczka i świeżego banana(bo banana uwielbia i dzięki niemu zjada więcej) 10.00 mleko z piersi i drzemka I kiedy teraz nakarmić? Ile powinna zjeść do końca dnia? Koło 14-15 będzie druga drzemka i wtedy też będzie chciała mleko z piersi. Macie jakieś sposoby na nauczenie jedzenia obiadków? Dziecko zaciska usta, zje może trochę i koniec.

Gość gość
Mój ma 10 mc i mamy jadłospis taki : 7- mleko 180 ml , 10 kaszka drzemka 13- obiadek 15- drzemka 16-17 mleko 150 ml koło 18:30 deserek, 20:30 kaszka jeśli tylko karmisz piersią to po tej drzemce o 10 jeśli będzie głodne to nakarm,piersią karmisz na żądanie ,później możesz dać dziecku jakiś deserek żeby miała zróżnicowana diete ,z opisu twojego jadłospisy podaj małej w koło 13 obiadek może małej nie odpowiada smak obiadku ?zorientuj się co lubi jeść najbardziej i jak będzie głodna powinna zjesc,i podawaj odpowiednia konsystencje,jak mała ma czym grysc to dawaj jej z cząstkami

Gość gość
hej , moja córka ma 11 mies, i również mam problem z jedzeniem , tylko że z tą różnicą że ona zjada wszystko co podam tzn kaszka, zupki, owoce warzywa, chlebek z szynką, itd, problem zaczyna się wieczorem, około 19.30 dostaje kaszkę, później chce jeszcze cycka i idzie spać,budzi się znowu około 22.30 i znowu chce pierś,w nocy budzi się 2 razy ale wtedy daje jej wody lub herbatki trochę się wierci trochę płacze i zasypia, zastanawiałam się może ona się nienajada wieczorem, chociaż kaszki dostaje solidną porcję zastanawiam się dlaczego ciągle budzi się w nocy, ząbkowanie przechodzi w miare spokojnie ma 6 zębów, ma ktoś jakiś pomysł co zrobić żeby przespała całą noc???albo chociaż z jedną pobudką??

Gość Zoma
Przyjdzie czas że bedzie się jadło.

Gość gość
U nas posiłki co 4 h i dziecko zjada chętnie aczkolwiek nieraz zostawi troszkę mleka czy obiadku, więc widać, że super głodna nie jest. Autorko a obiadki lekko podgrzewasz? Widocznie ona taka mleczna tylko jest, a już w sumie powinna wcinać wszystko:)

Gość gość
Na nocne budzenie nie ma rady. Mój wcześniej w nocy budził się na mleko teraz przebudza się i się kręci po kilkanaście minut. A na mleko o 2-3 w nocy. Może jak wstanie z drzemki to jakąś zupke a później koło 16-17 obiad. I ja już papek nie daję tylko pokrojone na kawałki i do rączki. I w większości je to co my. Mój za parę dni będzie miał 11 miesięcy.

Gość gość
Mój ma 17 mscy i tez nie chce praktycznie nic poza piersią. 10 łyżeczek jakiejś gęstej zupki to rekord. Jak miał 8 mscy to ładnie otwierał buzię a potem dluuuuugo miał fazę zacisku. Do tej pory ma problem z otwieraniem buzi.

Gość autorka__
Dzięki za odp.! Zauważyłam wczoraj, że mała chętniej je jak my też jemy posiłki :) I mieszam jej obiadki z banankiem.. :/ tzn obiad na łyżeczkę i i na czubku łyżeczki odrobina banana. Wiem, dziwne, ale trochę pomaga ;) Ale mimo wszystko jak czytam, że niektóre dzieci jedzą już prawie wszystko, co dorośli to myślę, że moje to je prawie jak noworodek ;) Co mogę dawać jej do rączki? Moja je tylko chrupki i biszkopty. Ewentualnie małe kawałki chlebka itd. Twardego jabłka nie wyobrażam sobie jej dać.