Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego kobiety nie rozumieją

Polecane posty

Gość gość

że Europa jest najbezpieczniejszym miejscem do życia i za wszelką cenę chcą być niby postępowe i popierają PO, .N i feministki z wyborczej? Jakie to niby prawa zabrał wam Polski obecny rząd ? Jest tu ktoś, kto interesuje sie polityka i ogólną sytuacja na świecie czy same kupki i zupki wam w głowie?

Gość gość
No właśnie nie tylko kupki i zupki nam w głowie, jakby mężczyźni chcieli. I chcemy decydować same o sobie, tak jak mężczyźni, a nie tak, że rząd czy kościół ma nam dyktować jak żyć mamy. Nie lubimy jak ktoś nam zagląda do łóżka, mówi ile dzieci mamy urodzić i twierdzi, że nawet dzieci z ewentualnego gwałtu mamy rodzić, bo to najważniejsze dobro. Niech któryś z nich raz w życiu urodzi i wtedy pogadamy.. Mężczyźni nie wytrzymują bólu urodzenia kamyka żółciowego. Ciekawe co by powiedzieli na urodzenie otoczaka :)

Gość gość
Patrz, a mi koleżanka powiedziała że w porównaniu do ataku kamieni nerkowych poród to był pryszcz. A miała przyjemność przeżyć i jedno i drugie

Gość gość
a koleżanka fiutkiem ten kamień rodziła?

Gość gość
Gość 10.30 Dobre pytanie ;) czekam na odpowiedź......

Gość gość
Nie jakie niby prawa nam się zabiera, ale jakie naprawdę. Jak już pani wyżej napisała problem w tym, że wiele z nas ma szersze zainteresowania niż kupki i zupki, i nie sprowadzamy swojego życia do bycia workiem na spermę i inkubatorem jednocześnie jak to by panowie z PiS chcieli. I tak na przykład nie chcemy rodzić dzieci z gwałtu lub chorych. Chcemy mieć dostęp do każde antykoncepcji ( do tabletki po bez recepty inaczej to absurd). Chcemy móc korzystać z in vitro. Chcemy lekarzy bez klauzuli sumienia, którzy będą nas leczyć zgodnie z wytycznymi medycznymi a nie według zabobonów. Chcemy rodzić po ludzku. Chcemy rzetelnej edukacji seksualnej wśród młodzieży. Chcemy żyć w wolnym kraju, a nie katolickim.

Gość gość
Przecież nikt was nie zmusza do rodzenia dzieci z gwałtu czy chorych. Antykoncepcja jest dostępna, a reglamentacja w postaci recepty nie przeszkadza a pomaga, by niepowołane osoby nie obzeraly sie hormonami, za PO też tak było.. Co za problem iść po receptę? Antybiotyki też sa.na receptę i nikt nie krzyczy. Każdy lekarz ma prawo do klauzuli sumienia, zresztą bardzo rzadko się nią zasłaniają a maja obowiązek wskazać innego lekarza lub placówkę. Kraj katolicki w niczym nie ogranicza.wolnosci, nie ma przymusu wiary, nikt ci głowy nie utnie za to że nie wierzysz. Nie ma państw bezwyznaniowych.

Gość gość
12.59 co za głupie argumenty- czyli mam się faszerować hormonami, żeby ktoś mnie mógł bezpiecznie zg****ic albo na wypadek, gdyby dzieciak miał być chory i oczywiście pójść do wróżki, żeby wiedzieć.. Powalająca logika. Co do pisuaru, to poza durną ideologią, to jeszcze odbijają gospodarkę, bo to jest "chrześcijański" socjalizm niestety, a nie wolność gospodarcza. Czyli zamordyzm w sferze ideologii bez absolutnie żadnych korzyści jakie powinny nieść rządy partii konserwatywnej w sferze gospodarki

Gość gość
Więc tak: Na razie nikt nas nie zmusza. Jak będzie kiedyś nie wiadomo. Wiadomo, że próby w tym zakresie były. Tak samo jak zmiany przepisów które były w projekcie mogły ograniczyć dostęp do niektórych rodzajów antykoncepcji. Tabletki po muszą być zażyte szybko, aby działały. Szukanie np w weekend lekarza który je zapisze to żart. Klauzula sumienia nie powinna być akceptowana u lekarzy pracujących na nfz lub w państwowych szpitalach dostających kasę z nfz. Bo jak się trafi do szpitala to wyboru się nie ma. A jak ktoś chce leczyć zabobonami to nie z publicznych pieniędzy. Jeśli przymusu wiary nie ma to niech również prawo będzie świeckie a nie katolickie.

Gość kosiara metalowa
Znowu jakis popaprany kato-talib i prawiczek seksistowkie temty zaklada. Zrozum stulejarzu, że nie chcemy tu ani ciapatego gówna ani klechowego gówna, które nam zagląda w macice i chce mieć wpływ na nasze życie. Pytasz co nam zabrali rządzący? a choćby to że nie przeszła ustawa antyprzemocowa bo to nie było po myśli klechów z episkopatu, bo jak kobieta jest lana przez faceta to jest po bożemu, a jak jest na to ustawa i kary to już jest gender i zatracenie katolickich wartości, a że ja katoliczką nie jestem to nikogo nie obchodzi -mam te katolskie absurdy respektować i koniec. Zabierają mi kasę z podatków na podstawie konkordatu święte krowy. Płacę na tych czarnych skur/wieli i to mi się nie podoba. Wyrzuciłabym stąd to klechowe ścierwo razem z ciapatym ścierwem o! bo i jedno i drugie psuje życie normalnych ludzi! tyle ci powiem!

Gość gość
Kosiara: Święte słowa! Won z katolickim szitem i won z muzułmańskim szirem!

Gość gość
Wywalmy wszystkie religie, super argument...Już byli tacy, co tego próbowali a nazywało się to komunizmem. Jako, że życie nie znosi próżni był zamiast religii, jednoosobowy kult bożka, wodza partii np. Stalina. Potrzeba wiary w siły wyższe od nas samych jest naturalną potrzebą.

Gość gość
Ja ostatnio miałam infekcję i szukałam lekarza-najbliższy termin znalazłam za tydzień u kiepskiego lekarza zresztą i to prywatnie oczywiście. Na NFZ chyba 1,5 mca. Powodzenia z tą tabletką po na receptę, bo trzeba mieć dużo determinacji żeby ją zdobyć. I minimum 100 zł plus koszt tabletki.. W niektórych miastach jest łatwiej dostać się do lekarza, ale nigdzie nie zakatwisz tego od ręki. To jest jeżdżenie po mieście, wolne w pracy, a czas leci.

Gość gość
naziści mieli swoje wiece z własną liturgią i symboliką, parareligijne wręcz. Oczywiście jestem za oddzieleniem państwa od kościoła, sam Jezus o tym mówił! Natomiast wolę, żeby w naszym kraju chrześcijaństwo było dominującą religią niż, żeby ludzie w nic nie wierzyli, bo wtedy może przyjść charyzmatyczny człowieczek...a resztę już znamy z historii.

Gość gość
A to wierz sobie. Tylko nie narzucaj swojej wiary innym tak jak to robi pis wprowadzając nam prawo katolickie.

Gość kosiara metalowa
Ja jeszcze o tej ustawie antyprzemocowej tak istotnej dla polskich kobiet. To jest poniżające i upokarzające. Dostałyśmy wyraźny sygnał: "Zobaczcie ŚMIECI! my mamy władzę i nikogo wasze problemy nie obchodzą, ważniejsze jest dla nas stanowisko facetów w sutannach w tej sprawie niż stanowisko wasze" bo niestety ale w Polsce dalej króluje jeden schemat mianowicie gdy facet znęca się nad rodziną. Kobieta ucieka z dziećmi do przytułku, do rodziny, kobieta martwi się o dzieci, a chłop jest w ich wspólnym mieszkaniu nie do ruszenia i nie spotyka go za to żadna kara! łazi wolno i jeszcze się odgraża rodzinie, która musi się ukrywać i schodzić mu z drogi, bo co mu zrobią? spiszą notatkę i odjadą i takich spraw są tysiące w Polsce, a jeszcze jak mieszkanie jest na kredyt jak w przypadku mojej sąsiadki to ona mieszkając u siostry płaci ten kredyt, a on tam mieszka, jest bezrobotny więc nie mają mu z czego ściągnąć. Od trzech lat ta kobieta walczy o to żeby go wywalić stamtąd mimo, że nie są małżeństwem. Czy to nie jest absurd? NIKT JEJ NIE CHRONI, NIKT JEJ NIE POMAGA bo w KATOPOLADOWIE CEBULOWIE chroni się zawsze faceta - oprawcę, bo taka jest katolska mentalność społeczeństwa i władz!

Gość gość
Powiem wam że ja jestem praktykującą katoliczką ale również nie zgadzam się na ingerencję tzw. Kościoła (bo z prawdziwyą wiarą to nie ma nic wspólnego) w sprawy państwa. Państwo ma być świeckie i koniec. Kobiety mają mieć wybór. Przecież nikt ustawą przyzwalającą na aborcję mnie do niej nie zmusi. Nie każdy jest tak silny psychicznie żeby przeżyć traumę gwałtu a potem urodzenia z tego dziecka. Poza tym walczy się o prawo do życia chorych dzieci jednocześnie zabierając środki na ich późniejsze leczenie i skazując je na śmierć w męczarniach a rodziców na traumę patrzenia na to. Gdzie wtedy jest ten "Kościół" tak ochoczo broniący płodów i embrionów? Czemu wtedy nie protestuje i nie doradza "władzy"? Gdyby to mężczyźni musieli rodzić to znieczulenie przy porodzie byłoby tak samo dostępne jak lewatywa, ale że to ich nie dotyczy to nawet standardy opieki okołoporodowej zmieniają. I co ten cały chazan tam robi? Kto go tam wpuścił? No pewnie "Kościół" bo przecież księża jak nikt znają się na ciąży, porodach i dzieciach.

Gość gość
Tylko nie narzucaj swojej wiary innym x Sama wierzysz tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy. Nie kradnij, nie zabijaj, nie czyń drugiemu co tobie nie miłe...10 przykazań, postępujesz tak w życiu? Na pewno. Nadstaw drugi policzek, miłość do bliźniego...to wszystko chrześcijaństwo, ono ciebie ukształtowało, twoją moralność, to jak postrzegasz zło i czym jest dobro. W innych rejonach świata jest inaczej. Gwałt na niewiernej, to normalna rzecz w islamie. My się oburzamy, ty też. Nie do pomyślenia dla naszej CHRZEŚCIJAŃSKIEJ wrażliwości, którą także posiadasz. Nasze prawo też zostało ukształtowane w oparciu o etykę chrześcijańską, z której wynika co uznajemy za sprawiedliwą karę na przykład, albo gdzie kończy się wolność i że w ogóle jest takie pojęcie jak wolność. Zdobycze kultury chrześcijańskiej można wymieniać długo.

Gość kosiara metalowa
gość dziś Wywalmy wszystkie religie, super argument...Już byli tacy, co tego próbowali a nazywało się to komunizmem. Jako, że życie nie znosi próżni był zamiast religii, jednoosobowy kult bożka, wodza partii np. Stalina. Potrzeba wiary w siły wyższe od nas samych jest naturalną potrzebą xxx nie histeryzuj i nie strasz Stalinem, bo się ośmieszasz! Owszem wywalmy religie z życia publicznego i z decydowania o prawie! Nikt wam wierzyć nie zabroni prywatnie ale nie życzę sobie płacenia na wasz kościół, tak jak teraz muszę płacić ani tego żeby wasz kościół miał wpływ na ustawy dotyczące mnie! rozumiesz?

Gość kosiara metalowa
Sama wierzysz tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy. Nie kradnij, nie zabijaj, nie czyń drugiemu co tobie nie miłe...10 przykazań, postępujesz tak w życiu? Na pewno xxx a co ma wiara do podstawowych norm etycznych? Nie, nie wierzę!!! nie wmawiaj mi bzdur! nie siej tutaj tej sekciarskiej ideologii, bo jakieś etyczne normy znane ludzkości od zawsze nie są przypisane do katolików i do wiary w boga w ogole! owszem żyję tak ale w Boga nie wierzę więc dlaczego mi wmawiasz, że skoro nie zabijam i nie kradnę to wierzę? Zobacz co ty bredzisz! i jak chcesz wiedzieć to już pogańskie plemiona miały swoje kodeksy zabraniające mordowania i kradzieży w czasach gdy byliśmy lechicką potęgą zanim śmierdzący watykan wyciągnął po nas swoje brudne łapy i nastały wieki mroku, zacofania i biedy! Poczytaj źródła naukowe, a potem piertol, bo ignorancją i nieuctwem typowym dla katolika aż bije od ciebie! Nic nie wiecie niczego nie czytacie tylko łykacie to co wam sutanniarze dyktują

Gość gość
jakieś etyczne normy znane ludzkości od zawsze nie są przypisane do katolików i do wiary w boga w ogole x Zapoznaj się z pojęciem etyka chrześcijańska. I nie od zawsze właśnie.... Lechicka potęga...ta wiedza pochodzi od twojego guru na YT, który fałszuje fakty, wstawia fałszywe mapy i mówi o innych swoich rojeniach? To jest do obalenia w minutę dla każdego kto trochę interesuje się historią tamtego okresu.

Gość gość
ja nie jestem katoliczka do kościoła nie chodze dzieci nie chce na myśl o aborcji mnie wzdryga na myśl o ciąży zresztą tez ,a nigdy nie popre s******lstwa lewackiego po-wskiego czy podobnych, poza tym tu jest pewne przekłamie ,wklejam cytat pisu Nikt w Prawie i Sprawiedliwości nie jest za tym żeby karać kobiety, które chciałyby dokonać aborcji, na przykład w wyniku gwałtu.

Gość kosiara metalowa
jaki guru na YT? oświeć mnie, bo nie wiem o kim mówisz :o Tak, tak wiemy zakaz zabijania bez powodu, szanowanie cudzej własności wymyślili chrześcijanie tak, tak i w ogóle chrześcijanie wymyślili dobro, bo przed nimi to w ogóle wszyscy się nienawidzili i nie było ani krzty dobra i miłości na świecie. Ludzie się nie kochali i w ogole nie wiedzieli czym jest milość. Zwłaszcza inkwizycja przestrzegała tych wartości i przykazań och ileż to zawdzięczamy kościołowi przez te stulecia inkwizycji, och jakże ukształtowały nas te "wartości" :o

Gość gość
ale jest za tym, żeby urodzić uszkodzony płód a jak ten przeżyje to w nagrodę dostaniesz 4 tysiące i koniec pomocy. Jeszcze chwilę i badania prenatalne będą zakazane i coraz wiecej nieodwracalnie chorych dzieci pojawi sie na tym świecie. Tyle, że naszych nawiedzonych rządzących interesuje tylko narodzenie dziecka. Potem rodzicu radź sobie sam. Bo pomocy praktycznie żadnej. Tym bardziej, że jeden rodzic musi wtedy zrezygnować z pracy, żeby 24/dobę opiekować sie dzieckiem. Więc standard życia drastycznie spada, nie mówiąc o pieniadzach na ciągłe leki, rehabilitacje itd. A nierzadko zdarza się, że "tatuś" nie chce tak chorego dziecka i idzie do innej panienki zrobić sobie zdrowe.. Ale co, baba jest po to żeby rodzić bo kościół i pan minister z najlepszym ginekologiem na świecie + prezes tak sobie wymyślili

Gość gość
Taaaa jak mowa o aborcji to zabija się dzieci. Za to jak kobieta poroni w 20 tygodniu to się dowiaduje, że "toto pokropek tylko. Bez mszy". Tak dokładnie usłyszałam jak przyszłam pochować córkę. Takie to właśnie dzieci dla części księży.

Gość gość
Jeśli nie rozumiesz co się obecnie dzieje to nie ma sensu z tobą dyskutować. Nie chcę się wdawać w wyjaśnienia co jest nie tak z łamaniem prawa, bo nie mam tyle czasu. Nie mam ochoty żyć w kraju, gdzie życie publiczne podporządkowane jest określonemu światopoglądowi, wliczając w to dostęp do antykoncepcji awaryjnej, prawa wyboru. Nie chcę, aby sądy były podporządkowane polityce. Jeśli nie rozumiesz podstaw demokracji, to poczytaj może. A dodatkowo - mi TEN rząd zabral np. 8,5 tys. kwoty wolnej od podatku, która była mi należna zgodnie z wyrokiem TK. Za to dołożył znacznie więcej opłat.