Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sys98

Co sądzicie o weganach ?

Polecane posty

Gość Sys98

Przypadkowo natknęłam się na wątek, gdzie jakaś dziewczyna prosiła o poradę jak przekonać meza do weganskiego żywienia swojego dziecka. Zostala zjechana od góry do dołu. No i tu się nasuwa pytanie, dlaczego ?

Gość gość
żywy kau 🖐️

dlatego, że nie idzie w stadzie jak wszystkie barany stado nie znosi indywidualistów inność wprowadza zamęt w ich ciasnych, prostych umysłach baranów stadnych

Gość gościówa zz
Ja o weganach myślę, ze są biedni, głodni a z drugiej strony muszą się nieźle nakombinować żeby cokolwiek zjeść. Ludzie pierwotni dzisiejszych czasów :D

Gość gość
Daj linka do wątku

Gość Syl98
gościówa.. kwestia widzenia zalezy od punktu siedzenia.. Ja sama weganka nie jestem, ale unikam jedzenia produktow zwierzecych (oprocz jajek) i czesto korzystam z weganskich przepisow. I stwierdzenie, że weganie są głodni i jedzą niesmaczne jedzenie jest bardzo nietrafne.. poczytaj sobie blogi np. erwegana, jadlonomi.. Bez przesady, wykluczenie z diety miesa, nabialu, jajek to nie jest nic takiego wielkiego, sa ludzie ktorzy jedza tylko surowe owoce i tez jakos zyja.. to jest ekstremalne, ale weganizm ? Pomijajac juz to, ze na tej diecie tez mozesz sie odzywiac niezdrowo i kupowac weganskie slodycze i jakies przetworzone produkty, to nisko przetworzony weganizm tez moze byc bardzo smaczny, wystarczy tylko troszke checi.. Jadłam kiedyś wegańską rybe i wegańskie kotlety i powiem CI, ze jezeli uzyje sie odpowiednich przypraw to wszystko da sie odtworzyc. Nie mowiac juz o ciastach i tego typu rzeczach.. Ja tez kiedys myslalam tak jak ty, ale zmienilam zdanie o 180 stopni