Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie siedzi

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko ma 9 miesięcy. Lubi lezec na brzuchu i pelzac. Nie siedzi, nie siada. Neurolog dal nam miesiąc na nauke siadania. Jak maly nie siadzie bedziemy musieli isc na rehabilitacje. Wiem ze 4 tyg to duzo ale juz sie martwie. Jak wyglada taka rehabilitacja? Ktos chodził? Czy jest szansa ze dziecko siadzie z dnia na dzien i jednak nas to ominie? Jestem załamana.

Gość gość
Miesiąc dla takiego malucha to baaaardzo dużo. Moja siostrzenica wlasnie koło 8-9 miesiąca w przeciągu 2 tygodni zaczela raczkowac, wstawać w łóżeczku i siadać. Nie martw sie na zapas

Gość gość
Strasza corka siedziala pewnie jak miala 6mies. Mlodsza cos kolo 7,5mies. Nie widzialas juz wcześniej ze dziecko jest opoznione? Idz do innego lekarza.

Gość gość
Autorko nie martw się. Jestem mamą wczesniaka z 32 tc. Rehabilitacja od początku i to nic strasznego. Syn sam w swoim czasie nadrabia i już dawno stwierdziliśmy, że wielu specjalistów/lekarzy jest słabych. Każde dziecko jest inne, ostatnio spotkałam znajomą i mówi, że jej syn zaczął chodzić w wieku 15 m-cy. Pewnie według wielu lekarzy już był ostatni dzwonek

Gość gość
Tak jak ktoś napisał wyżej miesiąc to jest bardzo dużo, mój chrześniak właśnie zaczął siedzieć, ma 10 miesięcy.

Gość gość
Rehabilitacja tylko pomoże, pewnie masaże, przewroty, wspinanie rączkami. Nie przejmuj się. Mój syn dopiero teraz siedzi ale jeszcze nie do końca i nie za długo, na przełomie 8/9 mca akurat gdy starszy syn wybył na tydzień, młodszy nauczył się raczkować, stawać i chodzić przy wersalce, w drugim tygodniu trzymany za rączki ochoczo chodzi, wiadomo jak to na początku, a siadanie zbyt długie go męczy, woli stać lub na brzuchu. No każde dziecko jest inne. Przy pierwszym srałam się o rozwój, była nauka wczesnego siadania, z poduszkami, chodzik, bo wydawalo mi się, że to taki super wynalazek, ale to było tuż po nastaniu nowego tysiąclecia, a teraz wiem, że dziecko coś może, nic nie musi, każdy ma sqój indywidualny rozwój, dlatego nie było siadania z oblożeniem poduszkami, nie ma chodzika etc. Trochę próbuj, w formie zabawy, ale coś mi się zdaje, ze nie obejrzysz się, jak zaraz zacznie sam to robić, niektóre najpierw raczkuja, chodza a dopiero później siadają.

Gość gość
Niektórym dzieciom trzeba coś pokazać, widocznie ty nie umiesz tego (bez obrazy). Dziecko po rehabilitacji juz po jednych zajęciach może coś załapać! Także niczego się nie bój. Miesiąc to dużo, może się samo tez nauczyć.

Gość gość
Mam wrażenie,ze co 3 dziecko chodzi na rehabilitacje,a co 2 ma aspergera. Mam 3 (juz prawie doroslych) dzieci i kazde predzej czy pozniej chodziło, siedziało, biegało. Jakoś nikt cyrkow przy tym nie robił. Ciesze się nie jestem młoda mama w dzisiejszych czasach .

Gość gość
jeden miesiąc to 1/9 życia twojego brzdąca, długi czas na rózne zmiany.

Gość gość
Moja córka siadła jak miala 11 miesięcy, zaczela chodzic jak miala 13 bez zadnych ćwiczeń. Po prostu jest leniwa. Pediatra nie widziala problemu. Bedzie dobrze.

Gość gość
Moja corka usiadla w wieku 11 miesiecy.Obecnie ma 15 i nie chodzi jeszcze.

Gość gość
Gość jak dziecku pokazać siadanie?

Gość gość
Moja córka sama siedziała w wieku 11 m-cy, zaczęła chodzić w wieku 13. Rodzina się śmiała że potrafi stanąć przy kanapie lub stoliku ale nie siedzieć. Poza tym wcale nie raczkowała tylko leżąc na plecach odpychała się nogami i przesuwała w kierunku gdzie chciała się znaleźć. Miała z tyłu na głowie całe włoski wytarte

Gość gość
Jestem mamą wcześniaka z 35 tc. Rehabilitowany 2 razy w tygodniu metodą bobath (zwykła zabawa, nic strasznego) od drugiego miesiąca życia. Zaczął siedzieć, stawać przy meblach i raczkować jednocześnie na początku 9 miesiąca. Nie martw się, dobry lekarz to podstawa, dzieci rozwijają się w różnym tempie, w razie czego pójdziesz na rehabilitację.

Gość gość
Moja corka tez pozno usiadla okolo 11 miesiaca. Lecz posadzona siedziala stabilnie w 7msc. W wieku 14 msc zaczela chodzic.

Gość gość
Żadnego obkładania poduszkami!!! Rehabilitantka mojego dziecka przestrzega przed tym i uważa, że rodzice obkładając malucha poduszkami robią mu krzywdę (kręgosłup). Dziecko ma się wzmocnić i usiąść SAMO.

Gość gość
Moje dziecko nie siadało ale dzięki podeslaniu pewnej miłej osóbki filmiku jak można ćwiczyć siadanie,ćwiczyłam z małym w ten sposób i nie minol tydzień a mały załapał i siada z pozycji na czworaka,parę dni później nauczył się raczkowac bo wcześniej tylko się czolgal

Gość gość
Będzie gotowe to usiadzie