Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAK JA NIE CIERPIE POLSKIEJ MENTALNOŚCI...

Polecane posty

Gość gość

że jak masz ładną chałupę to cie uważają za bogacza; ja mam dużo kasy ale nie ładuje jej w wielkie domy, bogato zdobione elewacje, etc. tylko mam maly skromny domek; a pieniądze wydaje głównie na podróże i hobby a i tak musze debilom udowadniać że nie jestem biedny...

Gość gość
To po co komuś coś udowadniasz? Ja wiem, że akceptacja społeczna jest ważna, ale ludzie są często zwyczajnie durni i nie ostrzegają głębi w niczym. Co przeżyjesz to Twoje, a reszta niech sobie mieszka w tych swoich pałacach i w nim potem umrze.

Gość gość
Ja z kolei nigdzie nie jezdze ani nie mam kupy fajnych rzeczy ale dom byl zawsze moim marzeniem i na niego wydalam cale oszczednosci. Kocham w nim mieszkac, zmieniac meble i dodatki ale i tak wszyscy mowia ze jestem biedota bo nie wyjezdzam na tropikalne wyspy kilka razy w roku i nie jezdze mercedesem. Nie dogodzisz

Gość gość
Autor też masz tzw polską mętalność gdyż zwracasz uwagą na to co ludzie powiedzą, mnie to zwisa i powiewa i gu... mnie obchodzico inni mówią.

Gość gość
mi to też w głębi duszy zwisa ale piar jest ważny jednak, a mieszkam w małej wiosce więc te wsioki to pustaki gorsze niż w mieście...

Gość gość
W sumie to w dużym mieście życie jest łatwiejsze gdyż jest tzw anonimowość, mieszkam już rok w nowym mieszkaniu a nie wiem kto mieszka po sąsiedzku

Gość gość
No tak najważniejsze to jest to żeby inni mieli tą pewność że jesteś przy kasie buhehehe co za debil

Gość gość
mi zwyczaje szkoda zdrowia i czasu żeby zarobione pienądze wydawać na nowe meble i inne pierdoły; owszem lubię wydaać kase ale na coś co mi sprawia frajde, osatnio kupiłem synowi drona (a tak naprawde to sobie), quada; nie wiem co ludzie maja z tym ,,przepychem'' w domu...

Gość gość
no tak a wybudowanie domu 200 m 2 to nie szpan :p

Gość gość
gość dziś To nic. Ja mieszkam 4 i dalej nie znam wszystkich sąsiadów z piętra. Zresztą ciągle się zmieniają :P

Gość marcin32wwaaa
A ja jestem bezdomny, zarabiam zaledwie 3600 netto więc nie stać mnie na zakup mieszkania. O wyjazdach egzotycznych nawet nie marzę, bo nigdy nie leciałem samolotem.mój samochód to szrot. Dziwię sie jak ktoś potrafi żyć za np. 2 tys. Na dowód tego że nie kłamię, zapraszam na piwo, oczywiście mnie na nie nie stać.

Gość gość
Autorze, ale tym wpisem i tematem, to właśnie sam udowodniłeś że masz "tą polską mentalność". A wiesz czemu, bo przejmujesz się tym jak cie inni postrzegają. To takie "polskie". A do tego aż tak to przeżywasz, że musiałeś tu założyć temat i napisać jaki to jesteś bogaty i na co cię stać.