Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ubieracie teraz swoje dzieci do przedszkola??

Polecane posty

Gość gość

Nie mam odniesienia. Ciągle mam zawalone zatoki boli mnie glowa wiec ja sie opatulam w bluzę lub kurtkę rano. Moja 3,5latke wozi maz ja do pracy na zad***e i w dodatku odludzie. Nie widac dzieci itp. Mieszkamy 90km od warszawy u nas ok 20-21 w cieniu. Rano w cieniu 12-14. Moja jeździ w leginsach adidasach i krótkim rękawie plus bluza i czapka z daszkiem. ALe upomina sie o sukienki i ja nie wiem czy dajecie dziewczynkom rajstopy? Na gole nogi chyba za zimno?

Gość gość
Nie jestem jakas przewrażliwiona. Tylko moja przez migdal łatwo lapie katary i kaszle:/ pogoda taka ze rano zimno potem cieplo-dzisiaj wialo mocno. Na koniec czerwca mamy wycięcie migdala i musze się przemeczyc moze będzie lepiej ale zwariuje przez te choroby.(od wrzesnia 2 infekcje z gorączka jedna zakonczona zap oskrzeli z antybiotykiem i ze 2 takie kataro kaszle bez gorączki i mononukleoza w marcu :/plus ciągle gile co bym nie robila)

Gość gość
A o której wozicie małą do przedszkola? My wozimy przed 8. Rano jak jest chłodno, ale widać gołym okiem, że będzie ciepło, to syn jedzie w długich spodniach i bluzie, a po przyjściu do przedszkola przebieram w krótkie spodenki i ściąga bluzę. Jak nie wiadomo jaka będzie pogoda to zostaje w długich ciuchach, krótkie spodenki ma w szatni, jak uzna, że mu gorąco to się przebiera. W domu synek już od dawna próbuje się sam ubierać stosownie do pogody, w końcu to on wie najlepiej kiedy jest mu ciepło, a kiedy zimno. Ma 5 lat i raczej nie ma z tym problemu. Ja sama jest zimnolubna, wolę zmarznąć niż się zgrzać, ale mój syn już niekoniecznie musi taki być, więc sam najlepiej to oceni, czy w krótkich spodenkach będzie mu zimno czy w sam raz. Jest rozsądny, widzę jak w domu ocenia pod tym względem pogodę, więc jest spokojna o to, jak radzi sobie z tym w przedszkolu. Nie choruje, więc chyba jest ok :) Rano w sukience i gołych nogach według mnie będzie jeszcze córce zimno, choć ja sama taki stan uwielbiam :D Załóż sukienkę i cienkie rajstopy, mamy dopiero końcówkę maja, jeszcze nie ma takich temperatur, by w rajstopach miało jej być za gorąco. Tym bardziej, że 3,5 latki aż tak dużo czasu nie spędzają na dworze, większość w budynku, w którym przecież jest około 22 st, czyli tak jak napisałam wyżej, w rajstopach jej gorąco nie będzie.

Gość gość
Oj, rajstopy trzeba. Rano jest chłodno.

Gość gość
Mój syn ma długie spodnie zależnie od dnia albo adidasy albo zabudowane sandałki krótki rękaw i bluzę. Sukienka bez rajstop to chyba za zimno jeszcze ja mojemu krótkich spodenek nie daje do przedszkola bo rano chlodno.