Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polecane posty

Gość gość

Mam 16 lat Jestem chłopakiem. Problem pojawił się jakieś 2-3 lata temu I kazdego dnia jest gorzej. Problem polega na tym.,ze nie umiem sie zaakceptowac ,nie umiem zaakceptowac swojej płci nie czuje sie chłopakiem jest mi bardzo źle w tym ciele I chiałbym zmienic plec . Nie radze sobie z tym I bardzo zle to znosze nie spie po nocach , czuje sie odrzucony przez wszystkich jestem zamkniety w sobie Bardzo chciałbym zmienic plec lecz nie wiem co robic I jak sobie z tym poradzic Bardzo chciałbym byc dziewczyna

Gość gość
Czasem tak się zdarza się, operacja zmiany płci jest u nas możliwa, ale dopiero jak osiągniesz pełnoletniość. Jeśli to nie provo, to musisz jeszcze trochę wytrzymać, a potem zacząć działać. W necie znajdziesz informacje gdzie i co i w jakiej kolejności, bo wiem, że to trzeba i psychiatre zaliczyć, i różne badania itd.

Gość gość
Bardzo ci współczuję, czeka cię ciężkie życie. Musisz mieć wsparcie specjalisty. Po pierwsze by dowiedziec się, czy to na pewno transsekualizm, a po drugie żeby nie nabawic sie depresji i myśli samobójczych. Jeśli sie wstydzisz, możesz poszukać porad online, niektórzy lekarze prowadzą takie przychodnie. Dowiedz sie więcej na temat transsekualizmu, spróbuj znaleźć takie osoby i nawiąż z nimi kontakt przez internet. Przygotuj się też do ewentualnego coming outu i jego konsekwencje (ale poczekaj z nim dopóki nie zyskasz pewności). Potraktuj sprawę racjonalnie, jako problem, ktory musisz rozwiązać (!). Takie chłodne podejście pozwoli ci zapanować nad złymi emocjami, ponieważ zyskasz choć częściowe poczucie kontroli nad sytuacją (i to jest bardzo ważne!). Nie zamykaj sie też w sobie, spróbuj sie przełamać i wyjść do ludzi. Masz problem, ale nie stajesz się przez to jakimś potworem, nie możesz tak się traktować i unikać towarzystwa. Działaj rozsądnie i spokojnie, twoim celem jest odkrycie prawdy o sobie i jaka by nie była ulży ci po jej poznaniu. Trzymam za ciebie kciuki, powodzenia!

Gość gość
Wejdz na transpomoc.pl tu sie nie spodziewaj pomocy bo tego nikt nie zrozumie kto taki nie jest

Gość gość
Ja w odwrotną stronę :) ale nic nie robie no brak mi odwagi

Gość gość
czy ktos chcialby mi poradzic na problem innej natury? bo widze powazna dyskusje, powaznych rozmowcow

Gość gość
Jaki problem

Gość gość
musze miec pewnosc, ze ktos podejdzie do tego powaznie... zanim napisze

Gość gość
To szybciej bo ide spać

Gość gość
dobranoc zatem :) innym razem.. :)

Gość gość
No i jak tam ci się życie układa?

Gość gość
Zdecydowalem sie pojsc do psychologa