Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 4rolatki

Czy to przedszkole jest drogie??

Polecane posty

Gość Mama 4rolatki

Hej, zastanawiam się czy dużo płacę za przedszkole...wychodzi nam jakieś 550-590zł co miesiąc za prywatne montessori. Chodzi 7.40-16.15(do państwoego sie nie dostąła(u nas państwowe to koszt 240zł) Niektórzy "życzliwi" wyśmiewają mnie jak mówię że ponad 500zł wychodzi. Miasto średniej wielkości. Prywatne u nas to koszt 450-650. Koszty miesięczne: 320 zł czesne(w tym jest zajęcia montessori codziennie, dogoterapia(1xtydz), niemiecki(1xtydz) logopeda(1xtydz),rytmika(1xtydz), 9,5 zł dziennie wyżywienie,kuchnia w przedszkolu (4 posiłki śniadanie :coś mlecznego plus kanapki, drugie śniadanie 3 owoce i warzywa kazde dziecko ma swoje na talerzyku, obiad 2 dania i podwieczorek na ciepło często) 5zł korektywa raz w tygodniu 25zł angielski 5 razy w tygodniu po 30-40 minut To wszystko obowiązkowo cała grupa Dodatkowo chciała chodzić,nie odmówie dziecku: 35zł /msc 1xraz w tygodniu tańce 45minut 35zł/msc 1xraz w tygodniu teatr 45 minut Wydaje mi się że za to wszystko to uczciwa kwota,.

Gość gość
Skoro Cię na to stać i uważasz, że to uczciwa kwota to w jakim celu zakładasz temat? Żalisz się czy chwalisz? A może reklamujesz?

Gość gość
Absolutnie nie mam zamiaru się chwalić czy podawać adresu placówki. Raczej chciałabym się dowiedzieć ile inne mamy płacą za prywatne przedszkola, moze jakaś mama też ma dziecko w montessori? Nie nie chwale się pochwaliłabym się jakby się do państwowego dostała.

Gość gość
Dla mnie uczciwa i adekwatna kwota do tego co przedszkole oferuje i na co dziecko uczęszcza.

Gość gość
uważam, że bardzo mało płacisz za takie superanckie warunki ... u mnie w podwrocławskiej pipidówie czesne ponad 300 zł plus wyzywienie 9 zł dziennie czyli tez wychodzi 600 zł miesięcznie jak u ciebie a nie ma żadnych zająć dodatkowych tym bardziej montessorii, to jest zwykła "przechowalnia"i program minimum jak w państwowym tyle, że ludzie nie maja wyboru bo w mojej gminie nie ma państwowego przedszkola wcale! jeśli mozesz to daj znać gdzie tyle płacisz?

Gość gość
Siedlce, woj mazowieckie, nie chce podawac nazwy przedszkola bo zaraz powiedzą że reklama:)

Gość gość
Tu autorka. Teraz policzyłam że jakby chodziła codziennie to 610zł. Ale nigdy 600zł nie przekroczyliśmy. Zwykle 2-3 dni w miesiącu nie idzie, a to ja mam urlop to chce zostać a to choroba czy wizyta u lekarza(ostatnio tydzien była chora).

Gość gość
Nie płacisz dużo autorko. W Warszawie montessori to koszt 1300 wzwyż.

Gość gość
Tanie. Mieszkam na Śląsku w małym mieście i nawet nie ma co porównywać serio.

Gość gość
Ja zapisałam moją córkę do przedszkola prywatnego w Katowicach. Jak ktoś z Katowic był by zainteresowany to podaję kontakt.

Gość gość
U nas to wszystko za darmo, płaci się tylko za wyżywienie, przedszkole prywatne dofinansowane UE, ale dzieci bezrobotnych nie mają szans się dostać.

Gość gość
dostajesz za darmo 500+, jeżeli tak do za mało płacisz

Gość gość
Spoko.placisz,a co.ma do tego 500+poza bolem du/py jakiejs anonimowej idiotki?nic.

Gość gość
Opisane przedszkole to taniocha, nic tylko sie cieszyc.