Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Michal854930

Codzienny dojazd na studia

Polecane posty

Go艣膰 Michal854930

Cze艣膰 wszystkim, zastanawiam si臋 czy codzienny dojazd na studia do innego miasta ma jaki艣 sens. Jest to dystans 70-80 km, wi臋c zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e to naprawd臋 du偶o, ale po艂膮czenia mi臋dzy tym miastem a moim s膮 do艣膰 dobre, wi臋c podr贸偶 zaj臋艂aby mi ponad 1,5 godziny. Zamieszkanie w innym mie艣cie wi膮偶e si臋 z du偶ymi kosztami, na kt贸re w tej chwili nie mog臋 sobie pozwoli膰, wi臋c ta opcja odpada. Czy kto艣 z Was by艂 w podobnej sytuacji?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Dojazdy s膮 m臋cz膮ce. Przez kilka miesi臋cy b臋dzie ci si臋 podoba膰, ale przestanie. Zawsze b臋dziesz te 2 h w plecy. Wcze艣nie wyje偶d偶a膰, p贸藕no wraca膰 do domu - masz na to ochot臋? Ja bym bez wahania si臋 wyprowadzi艂 do miasta, gdzie studiuj臋. Do liceum doje偶d偶a艂em, nigdy wi臋cej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mia艂am i rzuci艂am studia w艂a艣nie przez dojazdy, nie mia艂am ju偶 si艂y. Musia艂am wsta膰 przed 6 偶eby dojechac na zajecia na czas, do domu wraca艂am po nocach - i gdzie tu czas dla siebie a tym bardziej na nauk臋? Dla mnie nie ma sensu. Odczeka艂am ze studiami, zarobi艂am kas臋 i si臋 przeprowadzi艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dojecha膰 do miasta p贸艂 biedy, ale jeszcze dosta膰 si臋 do uczelni, bo wiadomo czasem dworzec to drugi koniec miasta. Wszystko kalkulowa膰, czy zd膮偶ysz, czy tramwaj przyjedzie.. Jak si臋 siedzi w domu i planuje to wszystko wydaje sie proste i przyjemne, gorzej jak ju偶 zacznie si臋 ten plan w 偶ycie wciela膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tez nie polecam, tez dojezdzalam do liceum do miasta poci膮giem, bywalo ze si臋 mocno spoznil albo w ogole nie przyjecha艂 bo jakie艣 膰puny obrzuci艂y poci膮g kamieniami i raz rozbili szybe, musieli wzywac policje albo trakcja zerwana albo oblodzona, na 8 musialam wstac przed 6 zeby zje艣c i jeszcze rowerem na stacje 20 min, tragedia, potem po szkole spieszyc sie zeby na pociag zd膮zyc a jak chcialam gdzie艣 wyj艣膰 to musialam czeka膰 do poznego wieczora i w nocy wracac do domu :O

Udost臋pnij ten post