Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy muszę iść do pracy po podpisaniu umowy?

Polecane posty

Gość gość

Podpisałam umowę o pracę na okres próbny, niedługo mam zacząć ale dzień po podpisaniu umowy zadzwoniła do mnie babka z innej firmy, z atrakcyjniejszą i jest gotowa mnie przyjąć, a ja wolałabym właśnie tam iść. Co mogę zrobić? Okres wypowiedzenia to 2 tyg., a wątpię czy pójdą mi na rękę i dadzą "za porozumieniem stron".

Gość gość
mozesz isć na piwo i przemysleć to po pierwszym sikaniu:-P

Gość gość
moze powinnas isc na chorobowe i jednoczesnie zlozyc wypowiedzenie.

Gość gość
A czy ty wiesz w ogóle, co to znaczy okres próbny? To działa w dwie strony, zarówno dla pracodawcy jak i dla ciebie. Przeczytaj może umowę, punkt po punkcie.

Gość gość
Ale jak jestem na chorobowym to nie mogę podjąć pracy gdzie indziej, a chodzi mi właśnie o ten czas.

Gość gość
Działa w dwie strony, tzn. ja mogę wypowiedzieć i pracodawca może wypowiedzieć, ale to jest właśnie ten 2 tyg. okres wypowiedzenia, co w związku z tym?

Gość gość
dogadaj sie z pania nr 2, ze masz zobowiazania i mozesz p tych 2 tyg.. no chyba bedzie na tyle wyrozumiala?

Gość gość
Dzięki, właśnie o tym pomyślałam tylko że to będzie głupio wyglądać - przychodzę w nowe miejsce pracy, poznaję ludzi i pierwszego dnia daję wypowiedzenie, jak ja będę pracować z tymi ludźmi? Będzie niezręcznie :/

Gość gość
Jeszcze jakieś propozycje?

Gość gość
Dno na tym forum :( normalne, poważne pytanie i problem z którym naprawdę mam "ćwieka" i dosłownie 2 sensowne odpowiedzi, a na głupoty to zaraz ochoczo odpowiadacie. "mojemu chłopakowi już nie staje, czy on mnie nie kocha", "dlaczego ja nie mam dziewczyny", "faceci, lubicie niskie czy grube", "mam dziwną sylwetkę" to jest WASZ poziom.

Gość gość
tak jest wszedzie, tu malo madrych osob.. radzilam Ci pogadac z babka w tej drugiej pracy. ze mozesz zaczac za 2 tyg. w tym czasie wez chorobowe w tej pierwszej i wrecz wypowiedzenie. albo zwyczajnie w pierwszej pracy powiedz ze masz lepsza propozycje i co z tym zrobic, bo tu pracowac nie mozesz..