Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julia3212

Aborcja czy bycie młoda mamą ? PROSZĘ O PORADĘ

Polecane posty

Gość Julia3212

Hej ! Na początku powiem że mam na imię Julka i mam 16 lat . Wszystko o czym chce odpowiedź zaczęło się dwa miesiące temu na urodzinach koleżanki (18-stka) . Tam poznałam najcudowniejszego mężczyznę na świecie ! Powiem wprost nie bawiliśmy się tam za dobrze z uwagi na to że wszyscy od razu zaczęli pić i po 2 godzinach przypominało to bardziej pijalnie niż restauracje . On okazał się być jej kuzynem (menadżer tej restauracji) nigdy nie spotkałam kogoś z kim by rozmawiało mi się tak dobrze. Przedstawił się opowiedział trochę o sobie, ma 30 lat mieszka w domu razem ze swoim synkiem którego wychowuje sam . Po wszystkim odwiózł mnie do domu , i poniosły mnie trochę emocje i przespałam się z nim :/ Rano kiedy się obudziliśmy stwierdził że przeprasza i że żałuję, było mi przykro bo dodał że jestem dla niego w każdym razie za młoda . Dobra chwilę utrzymywałam z nim kontakt (ok 2 tyg.) Ale potem wszystko ucichło i nagle okazało się że jestem w ciąży... Świat mi się zawalił ale od razu pojechałam do niego żeby mu powiedzieć. Bardzo się bałam jego reakcji bo wiedziałam że ma już jednego syna , ale na szczęście nie było tak strasznie. Zdenerwował się tylko na propozycje aborcji , zapewnia mnie że mi pomoże i nie zostawi dziecka . Ja mam mieszane uczucia, po naszej rozmowie jego ciotka przyprowadziła jego syna który ma 4 latka i jest na prawdę slodkim chłopcem . Poszliśmy razem na spacer i pogadaliśmy już w gorszej atmosferze bo zaczęłam stawiać na swoim w sprawie aborcji... Teraz miną miesiąc w między czasie powiedziałam rodzicom, tata się załamał a mama jak to mama mowi że mimo wszystko będzie dobrze. No i właśnie dlatego tu przychodzę i mam do was pytanie czy aborcja na którą zgadza się tylko mój ojciec czy urodzić i być matką w tym wieku ? On dał mi wybór ale wiem że jeśli usunę to go to zaboli bo na prawdę jest świetnym tatą i widać że kocha dzieci ... Proszę was o poradę co robić . Julia

Gość gość
musisz brać pod uwagę że aborcja może nieść za sobą powikłania Ja wiem że mnie tu schejtują , ale farmakologiczna to chyba już w grę nie wchodzi raczej muszą cię wyłyżeczkować , co niesie za sobą różne inne korestfa więc jeżeli usuniesz to bierz pod uwagę pewnie ryzyko że w przyszłości możesz p prostu mieć problemy z ciążą bądź w ogóle nie będziesz mogła mieć dzieci . No chyba że jesteś zdecydowana , ze nie chcesz mieć dzieci to usuń i po kłopocie nie jesteś raczej emocjonalnie dojrzała i stabilna psychicznie skoro nie wiesz co masz zrobić jesteś jeszcze zbyt dziecinna i potem nie daj Boże kocyk będzie za śliski Nie wiem Ja bym nie usunęła , ale to nie moje życie i nie moja macica .

Gość gość
Przecież on cię będzie miał w d***e. Może i będzie płacił alimenty,ale na to,że będzie super tatusiem bym nie liczyła. Zostaniesz z dzieckiem sama,mówię ci to. Pewnie matka ci pomoże,ale bez niej chyba byś nie dała rady - bo niby jak skończyć szkołę nie mając z kim zostawić dziecka? Będzie ci ciężko. Nawet bardzo. A temu facetowi bym nie wierzyła. Pomyśl o wszystkim. Będziesz bardzo młodą,samotną matką. Pierwsze lata nie będą łatwe. Tym bardziej,że nie pracujesz i nie jesteś w stanie utrzymać samodzielnie ani siebie,ani tym bardziej dziecka - logiczne więc,że będziesz na utrzymaniu rodziców,twoje dziecko także. Super.

Gość gość
Aborcja, nie wiem nad czym sie tu zastanawiac

Gość gość
Jeżeli masz wsparcie rodziców to nie posuwaj sie do aborcji. To będzie twoje dziecko, twoja rodzina, a twoich rodziców wnuczek

Gość gość
18:41 A pisać poprawnie to nie łaska? Czy święte obrazki na mózg się rzuciły? Ja usunełam płód i jakoś żadnych wyrzutów sumienia nie mam.

Gość Julia3212
Właśnie dlatego boję się aborcji, bardzo boję się że później nie znajdę w ciąże :/ uwierzcie mi że na prawdę lubię dzieci ale nie wiem czy dam radę żeby wychować teraz dziecko. Ojciec dziecka powiedział właśnie że mogę oddać mu dziecko i on się nim zajmie a ja mogłabym się nim widywać kiedy bym chciała . Z tej drugiej strony usunięcie da mi nadal nie zależność i wolność . Sama nie wiem ...

Gość gość
Świetny facet. Z jednym został sam- ciekawe dlaczego. I następne dostanie pod opiekę? No qrwa,niech otworzy domowe przedszkole... łaskawca pozwoli się dziewczynie uczyć i żeby "nie zmarnowała sobie życia".

Gość gość
To on jest nieodpowiedzialny. Ciekawe ilu pannom juz taka niespodzianke zrobil. Powinien sie zabezpieczac. Majac dziecko...

Gość Julia3212
Do gość ma super charakter i dobrze sobie radzi z dzieckiem został z nim sam bo tamta dziewczyna zostawiła mu dziecko a sama wyjechała za granicę :/ Powiedział że wolałby nie przechodzić przez to jeszcze raz , ale jeśli będzie musiał to wychowa to dziecko sam. Mówi że chciałby żebyśmy wychowali je razem, twierdzi że aborcja jest najgorszym wyborem .

Gość gość
zazdroszcza co faceta idla tego chca zebys zrobiła aborcje jak zrobisz to przestani to nic nnie bedzie z nim łaczyc rozejdziecie takiego faceta to z swieca szukac

Gość gość
Jak miałaś jakieś plany i perspektywy na życie to oczywiste że dziecko ci to spier... i będziesz mieć do niego żal. Ale jak planowałaś pracowac po maturze w skelpie z ubraniami to co za różnica?

Gość Julia3212
Postaram się dziś z nim pogadać i podjąć ostateczną decyzję. Wiem że bardzo będzie chciał mnie przekonać do urodzenia i chyba się zgodzę , będę się spotykać z maluchem często ale znajdę też czas na szkole . Co o tym myślicie ?

Gość gość
co tym myslimy? Brzmisz jak straszne dziecko, no ale w sumie nie w takich rodzinach dzieci sie rodziły i przetrwały jakoś. A ten twój facet to cos musi mieć z głową że się przespał z 16tką. Patola z tego co opisujesz. No ale to twoje życie. Sama wiesz czy masz jakieś szanse na inne życie czy i tak w ten sposób skończysz, tyle że za 4 lata

Gość gość
skoro powiedzialas rodzicom to nie ma co sie zastanawiac nad aborcja. aborcje dokonuje sie zazwyczaj w wielkiej tajemnicy . Wiadomo,że matka nie pozwoli ci tego zrobic. jesli pragniesz tego dziacka uwierz mi,że dasz rade ,mama ci pomoze...napewno,mozesz na nia liczyc. a swoja droga co za glupiek.. bzykal cie do konca?? ma 30lat i jeden numerek i wpadka?? sorki..zero odpowiedzialnosci z jego strony

Gość gość
dasz rade,rodzice pomoga i bedzie dobrze,nie usuwaj!!!!

Gość gość
Po 1 autorka to szmata Po u aborcja to ucieczka od odpowiedzialnosci Po 3 jestescie gorsze od nas mezczyzn

Gość gość
Jak masz nienawidzić dziecka co wczesna aborcja jest mnijeszym złem. A jak cI to w sumie lotto (bo tak to opisujesz) to zrób sobie rekonesans, plan na najbliższe 5 lat i się zastanów co będzie dobre. Co chcesz robic w życiu?

Gość Julia3212
Do gość powiedz czemu uważasz że jestem szmatą? ;)

Gość gość
Witaj. Uważam, że Twoje wątpliwości i obawy świadczą o dojrzałości a nie dziecinadzie. Dziecko często mówi jakiś to będzie.... Dziwicie się facetowi a ile razy sami macie watpliwosci co do czyjegoś wieku? Jeśli się zdecydujesz na pewno będzie ciężko. Imprezy, cała młodość minie Ci na obowiązkach i poświęceniach. Jednak będziesz miała kogoś dla kogo warto żyć, kto będzie Cię kochał pomimo a nie za coś i choć nie raz będziesz płakać i będziesz miała ochotę -warto. Jeśli się zdecydujesz na aborcje, będziesz miała czas, imprezy, znajomych... Ale zawsze będziesz zadawać sobie pytanie, te myśli będą wracać.... będzie poczucie winy. Nie sądzę byś aż tak była obojętna że byś nie żałowała...

Gość gość
ABORCJA W POLSCE JEST ZABRONIONA

Gość gość
20:23 No i co z tego? Jest dostęp, kobiety korzystają, a Ty sobie jedynie możesz popłakać w internecie nad losem płodów.

Gość Julia3212
Pogadaliśmy trochę z ojcem dziecka i wspólnie stwierdziliśmy że urodzę . W ciąży będzie mi pomagać i myślę że będzie dobrze;) Dziękuję wszystkim za odpowiedź, za te bardziej krytyczne również :)

Gość gość
Po jednym spotkaniu seks? majac 16 lat? Kazdemu z ktorym dobrze ci sie rozmawia dajesz d**y? A facet to dno. Nie wierze ze tak dobrze zajmuje sie dzieckiem skoro sam stary dziad bzyka nastolatki i to bez zabezpieczenia! a potem jeszcze zaluje i i tak z toba nie bedzie bo jestes Za mloda. do seksu nie bylas za mloda i na macierzystwo jego zdaniem tez nie jestes skoro jest przeciw aborcji... Ale do zwiazku za mloda hahaaha. Przebadaj sie na wenery.

Gość gość
pROWO , ale ja kiedyś myślałam o usunieciu, jak wpadłam w wieku 19 lat, i nie zrobiłam tego. I załuje. Małzeństwo na siłe, zakończone rozwodem po wielu latach, wiele frustracji, teraz zostałam sama/// każdy gada ze się ułoży, jakos się zawsze układa, bo na tej zasadzie nawet skończenie jako np. bezrobotny alkoholik to tez przez niektórych ułożenie, ale co to za zycie? a syn dla którego się poswieciłam okazał się egoista, jak każdy zreszta facet, już się wyprowadził z domu, a dzwoni tylko jak chce pozyczyc kasy. kolejny raz mu jej nei dam.

Gość gość
Aborcja. Zniszczysz sobie życie facet mega nieodpowiedzialny sex bez zabezpieczenia ciekawe gdzie ty mieszkasz swoją drogą ze facet odwozi cię do domu z 18 i na noc zostaje.... Nieważne. Będziesz z dzickiem sama on już ma jedno i przecież będziesz mieszkać sama.

Gość gość
"Postaram się dziś z nim pogadać i podjąć ostateczną decyzję. Wiem że bardzo będzie chciał mnie przekonać do urodzenia i chyba się zgodzę , będę się spotykać z maluchem często ale znajdę też czas na szkole . Co o tym myślicie ?" Co o tym myślimy ? Myślimy że to prowokacja. Jak jesteś pod opieką rodziców do g****o masz do gadania i żadni normalni rodzice by sie nie zgodzili by ich córka tak po prostu sobie oddała dziecko by sobie móc dalej beztrosko żyć jakby nigdy nic. Gówniarą byłaś rozkładając nogi i nadaj jak gówniara sie zachowujesz. Twoi rodzice powinni podejmować za ciebie wszelkie decyzje, bo jak inaczej jak takie małolaty dopiero koło 30-stki mają świadomość swojej głupoty