Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak znaleźć pracę będąc w depresji

Polecane posty

Gość gość

Skąd wziąć motywację do szukania pracy, jak dobrze wypaść na rozmowie kwalifikacyjnej, wreszcie - jak sprawdzić się w nowym miejscu? Jakieś pomysły?

Gość gość
Trafia mi się fajna oferta pracy, ale boję się, że nie przejdę pozytywnie rozmowy kwalifikacyjnej. :(

Gość gość
Tak. Lekarz przepisał mi Anafranil.

Gość gość
HRowcy bardzo patrza na charakter, tak serio to CV wiekszości ludzi na jakąś pozycje wygląda identycznie, i dopasowanie do "teamu" ma wielkie znaczenie. Musisz ich oszukać:) W dzień rozmowy idz się przebiegnij (endorfiny), rano zjedz orzechy, 20 minut przed wejściem zjedz czekoladę, posłuchaj energetycznej piosenki. I fake it til you make it:)

Gość gość
Dzięki, podoba mi się Twoja porada :) Mam nadzieję, że rzeczywiście mi się uda ich oszukać i dostanę tę pracę. Wydaje mi się, że dzięki pracy mogłabym wyjść ze stanu, w jakim się znajduję.

Gość gość
za 26oo b to kazdy ma depreche..

Gość gość
Oby. Nie wytrzymam dłużej bez pracy.

Gość gość
a ja mam dosc siedzenia i klepaniia w kompture przez 9h pracy za psi grosz. nawet nie wiesz jak mnie kregoslup boli codziennie

Gość gość
Wierzę, ale wolałabym już to niż siedzieć w domu i rozmyślać. Przez to człowiek zatraca poczucie sensu.

Gość gość
P.S. Też się uskarżam na bóle kręgosłupa.

Gość gość
znam to.. bedzie dobrze.. ja siedze i rozmyslam juz bardzo dlugo, tyle, ze nie wiem czy szukac tu czy w polsce... wiec nie wiem co bedzie, bo mi sie nerwica lekowa wlaczyla, a to juz tragedia..

Gość gość
jaka zagranica. cenie sobie to ze odwiedzam dom rodzinny co weekend. rodzicow brata i kochane psiaki i kocura. nie wyobrazam sobie nie widziec ich dlugo. poza tym w dobie muslimow nigdy w zyciu nie wyjechalabym na zachod..

Gość gość
Myślę, że najpierw warto poszukać tutaj. Mieszkasz w dużym mieście czy mniejszej miejscowości?

Gość gość
a to z propozyja pracy... skad dostalas oferte, przez jakis portal?

Gość gość
Tak, dokładnie przez olx. Oferta bardzo ciekawa - praca jako konsultant ds. rekrutacji.

Gość gość
muslimy sa na zachodzie juz bardzo dlugo, nie maco panikowac, bo czesc z nich jest bardzo mila. chyba gorzej jest na obczyznie z polakami... te ataki to tylko pewne grupy..

praca jako konsultant ds. rekrutacji. x hahahah

Gość gość
I co sie cieszysz

Gość gość
Byłam w pracy za granicą swego czasu i dobrze to wspominam. Podszkoliłam język, poznałam fajnych ludzi, a co najistotniejsze - zarobiłam niezłą kasę. Jeżeli nie masz żadnych zobowiązań w Polsce, pomyśl o zagranicznym wyjeździe chociaż na jakiś czas.

Gość gość
oooo przez olx, konsultant do spraw rekrutacj... niezle brzmi, chyba dobre nawet dlamnie... chyba za dlugo czekalam z szukaniem pracy w polsce.. a orientujesz sie moze jak to jest z praca z jezykami, mozna dostac z rosyjskim, angiélskim i jeszcze jednym rzadkim?? tylko, ze filologiem nie jestem, handlowke na zachodzie skonczylam..

Gość gość
Sądzę, że tak. U mnie jest wymagany akurat komunikatywny angielski, ale znajomość innych języków również jest w cenie.

Gość gość
wiesz co ,nie pocieszę cię niesety,sama chorowałam pare lat i wiem że trudno znależć ,a co dopiero utrzymać pracę w tej cholernej chorobie:( ja odpusciłam,wziełam się poważnie za leczenie i terapię i dopiero zaczełam szukać ,jak wyzdrowiałam poszło mi jak z płatka. tobie tez radzę skupić sie teraz na leczeniu. Co z tego ze zdobedziesz prace jak przyjdzie ta kureska deprecha ,walnie cie obuchem z rana i zablokuje wyjście z łózka? robota nie poczeka,wywalą cię. Tak było u mnie. :(

Gość gość
Rany, dziewczyny wspolczuje.. Tez chorowalam na depresje, poza tym leki, a to wszystko od hormonow... Tez przez ten strach trudno mi prace znalezc, bo sie nie nadaje, bo nie umiem itd.. A to nie prawda.. A w takim razie z tymi jezykami, to szukac w korporacjach?

Gość gość
Tak się składa, że nie mogę pozwolić sobie na dalsze siedzenie w domu. Depresja depresją, ale za coś trzeba żyć, prawda? Mnie praca zawsze motywowała do działania, wierzę więc, że i tym razem tak będzie.

Gość gość
Możesz próbować w korporacjach, jak najbardziej.

Gość gość
Anafranil? Przeciez to lek poprzedniej generacji. Zacznij od zmiany leku na nowoczesniejszy. Albo moze od zmiany lekarza.