Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczeniak 2 i pol mc nie chce chodzic na dworze

Polecane posty

Gość gość

Moj szczeniak to buldog francuski. Wiem ze to leniwa rasa ale ze az tak???w domu lubi sie bawic, duzo spi ale tez lubi poszalec. Na dworze za to nie chce w ogole chodzic, siada i za nic go nic nie ruszy z miejsca, na smyczy sie zapiera jak osiol chce zeby go brać na rece. Jak go spuszcze ze smyczy i sie oddale to na nim to nie robi wrazenia dalej siedzi. Co ja mam zrobic, gdzie popelniam blad? Czy moj pies juz taki zostanie i nie bedzie chcial chodzić na spacer czy moze jest za maly i stad teraz ten problem U

Gość gość
Halo

Gość gość
Nikt tu nie ma psa???

Gość gość
ja mam ale jednego a la owczarek belgijski ze schroniska a durgiego znajdę a la mały terier. oba by biegały jak głupie a jak ich parę dni nie brać na długie spracery to wariują. nie są mi znane problemy polegające na tym że pies nie chce biegać :D

Gość gość
a może faktycznie jest za malutki. 2 i pół miesiąca to tak se obliczyłem jest jakieś 10-11 tygodni. to jeszcze straszny maluch jest. może go troche ten dwór przytłacza, może wynika to z tego że buldogi to raczej faktycznie leniuszki są. w każdym razie nic na siłę i nic przemocą bo jak go będziesz do czegoś zmuszać to jeszcze wywołasz jakieś lęki przed wychodzeniem w ogóle. spróbuj go zachęcić do zabawy jakąś zabawką czy smakołykiem ale jak i tak nie chce to na rączki i do domu.

Gość gość
Normalka w tym wieku. Weź go na ręce i idz tam gdzie jest ławka i trawnik, przywiąż szczyla do ławki i niech siedzi na trawniku a ty posiedz na ławce i gazete poczytaj. Jak mu się znudzi siedzieć to wstanie i zacznie wykazywać czymś zainteresowanie, ale nie bierz go na ręce. Musi się samodzielnie oswoić z otoczeniem. Kilka takich spacerów i więcej czasu na dworze, a zacznie normalnie chodzić.

Gość kopolos098
Pies najlepiej reaguje i się uczy kiedy jest nagradzany. Taką nagrodą może mogą być ciasteczka dla psów Snack Mobility Dog - VetExpert. Mój pies przepada za tym smakołykiem, ale wie, że musi sobie na niego zasłużyć. Maksymalna ilość to 6-10 ciasteczek dziennie w zależności od wagi psa.